COLONOS

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

O Μπλάτερ δωροδόκησε τον Πλατινί

O Πλατινί πληρώθηκε για να μη κοντράρει τον Μπλάτερ στην εκλογή του 2011.







 O νυν πρόεδρος της UEFA φέρεται πως έχει εισπράξει παράτυπα το ποσό των 2 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων από τον πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ το 2011, κάτι το οποίο ίσως του στοιχήσει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την προεδρία της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας τον Φεβρουάριο.

Ο Πλατινί έχει καταθέσει στις Αρχές που εξετάζουν την υπόθεση πως το ποσό αυτό του οφειλόταν από το 2002, ωστόσο ο ισχυρός άνδρας της UEFA δεν κατάφερε να δικαιολογήσει το γιατί έλαβε τα χρήματα 11 χρόνια αργότερα.
Η αγγλική Telegraph σε σημερινό δημοσίευμά της αποκαλύπτει πως το ποσό των 2 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων που δόθηκε από τον Μπλάτερ στον Πλατινί δεν αποτελεί οφειλή αλλά δωροδοκία!
Πιο συγκεκριμένα η αγγλική εφημερίδα τονίζει πως ο Μπλάτερ δωροδόκησε τον Πλατινί με το συγκεκριμένο ποσό προκειμένου ο δεύτερος να αποσυρθεί από τη διεκδίκηση της προεδρίας της FIFA το 2011, καθώς αποτελούσε βασικό αντίπαλο του Μπλάτερ για τη θέση!
Μάλιστα τα 2 εκατομμύρια ελβετικά φράγκα φαίνεται πως βγήκαν παράνομα από τους λογαριασμούς της FIFA από τον ίδιο τον Μπλάτερ προκειμένου να πάνε κατευθείαν στην... τσέπη του Πλατινί.
Αμφότεροι εξακολουθούν να αρνούνται τις κατηγορίες, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να τους επιβληθεί κάποια προσωρινή τιμωρία. Σε αυτή την περίπτωση ο Πλατινί κινδυνεύει να αποκλειστεί από την υποψηφιότητά του για την προεδρία της FIFA στις εκλογές του Φεβρουαρίου και ο ίδιος ο Μπλάτερ να καθαιρεθεί από τώρα από τον προεδρικό θώκο της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου