COLONOS

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Οι «γέφυρες» επιστροφής «Κάρα» στον Παναθηναϊκό έχουν κοπεί


Οι «γέφυρες» επιστροφής «Κάρα» στον Παναθηναϊκό έχουν κοπεί 

Παρά την πρόσφατη ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που είχε προφανή σκοπό να σβήσει τη «φωτιά» με τον Γιώργο Καραγκούνη (σε σχέση με όσα συνέβησαν στο θέμα Νταμπίζα, την τοποθέτηση του Αλαφούζου στη ΓΣ και κατόπιν τη δήλωση του «Κάρα»), οι σχέσεις του προέδρου των «πράσινων» και του αρχηγού της εθνικής μας ομάδας στην παρούσα φάση είναι άκρως ψυχραμένες.

Ο Αλαφούζος περίμενε από τον Καραγκούνη να στηρίξει δημοσίως τον φίλο και κουμπάρο του, ο «τυπάρας» εκτίμησε ότι ήταν unfair να τον βάλει «ασπίδα» ο Αλαφούζος, και το γυαλί έχει ραγίσει! Και αυτό με συνέπεια η προοπτική επιστροφής του διεθνούς μέσου στο «σπίτι» του να είναι πλέον αδύνατη, όταν πριν από 15 ημέρες εθεωρείτο σχεδόν βέβαιη.

Δεν χαλάει η σχέση του με τον Νταμπίζα

Δεν ήταν μόνο ο Αλαφούζος που θα ήθελε να στηριχθεί δημοσίως από τον Καραγκούνη ο Νίκος Νταμπίζας ως προς το ηθικόν του χαρακτήρα του και την προοπτική να πετύχει στον Παναθηναϊκό. Το ήθελε και ο ίδιος ο Νταμπίζας. Οι σχέσεις του, όμως, με τον «Κάρα» και όσα έχουν βιώσει στην εθνική ομάδα αλλά και εκτός γηπέδων είναι πολύ ισχυρά στοιχεία και οι γνωρίζοντες αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να χαλάσει ό,τι κι αν συμβεί με τον Παναθηναϊκό.

Αποστάσεις της Θ. 13 Κύπρου από Αλαφούζο!

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ


Σαφείς αιχμές προς τον Γιάννη Αλαφούζο άφησαν με ανακοίνωσή τους οι σύνδεσμοι της Θύρας 13 Λευκωσίας, Παραλιμνίου, Πάφου και Λεμεσού, εξαγγέλλοντας αποχή από το φιλικό στη Νησί με την Ομόνοια!
«Δεν απευθύνεται σε παιδιά Δημοτικού, δεν είμαστε εκ πεποιθήσεως ''αντιδραστικοί'', να μη μας αρέσει τη μία ο Βαρδινογιάννης και την άλλη ο Αλαφούζος. Απαιτούμε κοινή λογική και πάθος για την ομάδα. Δεν μπορούμε να κάνουμε τα στραβά μάτια στα κακώς κείμενα, με πρόσφατο αποκορύφωμα ''το ηθικό πρόσωπο'' με το οποίο γίνονται ακόμα κάποιες επαφές» αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Απάντηση του Παναθηναϊκού στον Καραγκούνη


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ
Απάντηση του Παναθηναϊκού στον Καραγκούνη 

«Γέφυρες» στον Γιώργο Καραγκούνη ρίχνει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ως απάντηση στη δήλωση του διεθνούς άσου με την οποία «άδειαζε» τον Γιάννη Αλαφούζου για το θέμα του Νταμπίζα.
Στην ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός προσπαθεί να διευκρινίσει ότι τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν καθιστούν μάνατζερ ή σύμβουλο τον Καραγκούνη και τονίζεται πως ο ποδοσφαιριστής παραμένει σημαντικό κεφάλαιο για αυτή την ομάδα.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Κανείς δεν έχρισε κανέναν σύμβουλο ή μάνατζερ. Το μόνο που ισχυρίστηκε ο πρόεδρος της ΠΑΕ είναι ότι ο Γιώργος του μίλησε με καλά λόγια για το ήθος και τις προοπτικές ενός ανθρώπου με τον οποίο στη συνέχεια έγιναν και γίνονται ακόμα κάποιες επαφές. 

Οι επιλογές αφορούν τον Παναθηναϊκό και σε καμία περίπτωση τον πρώην παίκτη μας, σημερινό ποδοσφαιριστή της Fulham. Τα όσα είπε ο πρόεδρος της ΠΑΕ στη ΓΣ της εταιρείας ουδόλως απέχουν από την αλήθεια χωρίς από τα λεγόμενά του να θίγεται κανείς. Ο δε Γιώργος ήταν και θα παραμείνει σημαντικό κεφάλαιο για αυτήν την ομάδα».

Ο Καραγκούνης «άδειασε» τον Αλαφούζο


Ο Καραγκούνης «άδειασε» τον Αλαφούζο 

Ο Γιάννης Αλαφούζος έλεγε το μεσημέρι στους μετόχους της ΠΑΕ ΠΑΟ πως ο Γιώργος Καραγκούνης πρότεινε την πρόσληψη του Νίκου Νταμπίζα, τον οποίο ο κόσμος του «τριφυλλιού» δεν θέλει στην ομάδα.
Λίγες ώρες αργότερα, ο άλλοτε αρχηγός του Παναθηναϊκού, με επίσημη δήλωσή του, «άδειασε» τον πρόεδρο της «πράσινης» ΠΑΕ λέγοντας πως δεν είναι ούτε «μυστικός σύμβουλος» ούτε «μάνατζερ», αναφερόμενος στον Αλαφούζο ως τον άνθρωπο που τον οδήγησε «με τον τρόπο που όλοι γνωρίζουν» στην αποχώρηση του από την Παιανία!

Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Καραγκούνη:Με αφορμή δημοσιεύματα που φέρουν τον κ. Αλαφούζο να έχει κάνει τοποθέτηση στην ΓΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός σχετικά με την εμπλοκή μου στην πρόσληψη νέων στελεχών θα ήθελα να ενημερώσω τον κόσμο της ομάδας για τα εξης:

Σέβομαι οποιονδήποτε έχει θεσμικό ρόλο στον Παναθηναϊκό γι αυτό δεν έχω τοποθετηθεί μέχρι σήμερα για όσα ανακριβή και υποτιμητικά έχουν ειπωθεί κατά καιρούς και με αφορούν. Επίσης είμαι διαρκώς συγκαταβατικός σε κάθε νέα πρόταση της ΠΑΕ για οικονομικές εκκρεμότητες που υπάρχουν απέναντί μου.
Δεν θα ανεχτώ όμως, από ανθρώπους που με οδήγησαν με τον τρόπο που όλοι γνωρίζουν στην αποχώρηση μου από τον Παναθηναϊκό, να μου αποδίδουν σήμερα έναν ρόλο “μυστικού συμβούλου“ η “μάνατζερ“ που προτείνει στελέχη και τεχνικούς διευθυντές.

Όλα τα χρόνια της σταδιοδρομίας μου απέφυγα συστηματικά με σοβαρότητα και υπευθυνότητα οποιαδήποτε εμπλοκή σε παρόμοια ζητήματα και ακριβώς το ίδιο πράττω και τώρα. Αγωνίζομαι με το ίδιο πάθος και συνεχίζω την καριέρα μου που με τόσες θυσίες έχω χτίσει.

Παραμένω ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ποδοσφαιριστής...
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Βγενόπουλε, Πατέρα η μεγάλη ώρα είναι τώρα

ΠΑΝΟ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ

«Βγενόπουλε, Πατέρα η μεγάλη ώρα είναι τώρα» 

Το οικονομικό πρόβλημα στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι τεράστιο εδώ και πολύ καιρό και οι οργανωμένοι οπαδοί των «πράσινων» έστειλαν μήνυμα στους Ανδρέα Βγενόπουλου και Νικόλα Πατέρα.
«Ανδρέα Βγενόπουλε και Νικόλα Πατέρα η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα... ΑΜΚ 22/4/2013 Θύρα 13», ανέφερε το πανό που κράτησαν οι οργανωμένοι στην αρχή του αγώνα του Παναθηναϊκού με την Βέροια στο ΟΑΚΑ, για την 30ή αγωνιστική.

Πανό - μήνυμα προκειμένου να συμμετάσχουν στην Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, η οποία θα διεξαχθεί το πρωί της Δευτέρας (22/4, 11:00) στα γραφεία της ΠΑΕ, με βασικό θέμα την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι του ποσού των 15 εκατ. ευρώ.
Υπενθυμίζουμε τη σχετική ανακοίνωση που είχε εκδώσει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στις 29 Μαρτίου:

Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ Ο.Α.Κ.Α.!!!

Η ΑΛΗΤΕΙΑ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ Ο.Α.Κ.Α.!!!


Δυστυχώς οι παραινέσεις μας να μην προβούν τα παιδιά στην ειρηνική διαμαρτυρία, να σηκώσουν πανό ενάντια στην Διοίκηση του -37 .......δεν εισακούστηκαν!!! Οι φόβοι μας πως θα τραμπουκιστούν, από την αλητεία που έχει βρει καταφύγιο στον Παναθηναϊκό, επιβεβαιώθηκαν!!!

Ο «αρχηγός» της αλητείας, που τόσο εκθείασε ο Γιαννακόπουλος, που είναι κολλητός και συμμέτοχος στις αποφάσεις του Αλαφούζου, με συνοδεία πρωτοπαλίκαρων του Τριώροφου, μετακινήθηκαν στην Θύρα 17 και χτύπησαν ΤΡΕΙΣ, ναι καλά διαβάσατε ΤΡΕΙΣ φίλαθλους του Παναθηναϊκού, επειδή είχαν πανό που έγραφε «Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ»!!!!

Δεν παρέλειψαν βέβαια τις ύβρεις για τις οικογένειες των τριών ατόμων, καθώς και τις απειλές για τον διαχειριστή του site μας Αλέξανδρο, λέγοντας πως έχουν τα στοιχεία του και σύντομα θα «αδυνατεί» να γράψει οτιδήποτε!!!

Από δω και πέρα θα επιληφθεί η Δικαιοσύνη και θα τιμωρηθούν οι τραμπούκοι, όπως και η ΠΑΕ........... που φέρει την ευθύνη για την σωματική ακεραιότητα των φιλάθλων που της ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ εισιτήριο!!!!

Οι απειλές και οι τραμπουκισμοί από «παλληκαράδες» σε 3 οικογενειάρχες με 3 παιδιά ο καθένας, δεν μας πτοούν!!!!

Αλαφούζε να τους χαίρεσαι!!!!

Για οτιδήποτε συμβεί στους 3 φίλους Παναθηναϊκούς που έκαναν το έγκλημα να διαφωνήσουν με τις επιλογές της διοίκησης και εκφράστηκαν ειρηνικά στο γήπεδο, ή στον διαχειριστή του site μας Αλέξανδρο, που αρνήθηκε να συμμετέχει στην αισχρή προπαγάνδα που έχουν επιβάλλει οι τραμπούκοι.........καθιστούμε υπεύθυνη την ΠΑΕ και τον ΕΦΣ 13.

ΥΓ. Η αποψή μας και οι θέσεις μας, προκύπτουν από την κατηγορηματική μαρτυρία των τριών ατόμων που προπηλακίστηκαν. Θεωρούμε πως δεν μας έχουν παραπλανήσει.
Η ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΙ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ

Από 18+10 σε 5+5 το μπάτζετ του ΠΑΟ!


Ολοκληρώθηκε  το μεσημέρι της Δευτέρας (22/4) η γενική συνέλευση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα γραφεία της ομάδας. Μάλιστα βγήκαν αρκετές «ειδήσεις» καθώς αποφασίστηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατ. ευρώ με τους παλαιούς μετόχους να έχουν στην διάθεσή τους δύο μήνες καιρό ως δηλαδή τις 21 Ιουνίου και στη συνέχεια οι νέοι ενδιαφερόμενοι θα έχουν έναν μήν στην διάθεσή τους.

Το σημαντικότερο βεβαίως που προέκυψε είναι η δραματική μείωσε του μπάτζετ για την επόμενη σεζόν, καθώς αν φέτος κυμάνθηκε στα 28 εκατ. ευρώ (18 εκατ. ευρώ για το αγωνιστικό και τα υπόλοιπα για λειτουργικά έξοδα της ΠΑΕ όπως π.χ. ενοικίαση Παιανίας, ΟΑΚΑ κτλ), φέτος θα «πέσει» στα 10, δηλαδή μόλις 5 εκατ. για το αγωνιστικό και άλλα τόσο για τα λειτουργικά έξοδα!
Όπως ενημέρωσε η νομικός κ. Αθηνά Μπαλωμένου, νέα μέλη μπορούν να συνδράμουν στην ΑΜΚ μετά τη συγκεκριμένη ημερομηνία ή να δώσουν κάποιο ποσό έναντι.. Μάλιστα αποκαλύφθηκε ότι ένας από τους μη μετόχους έχει καταθέσει ένα ποσό έναντι, χωρίς όμως το όνομά του να γίνει γνωστό. Εξάλλου, το νέο Δ.Σ. μειώθηκε από τα 20 άτομα στα 11, με τους Δομάζο, Ελευθεράκη και Αντωνιάδη να μένουν εκτός, ενώ επιπλέον αποφασίστηκε να αλλάξει ο τρόπος διορισμό των μελών. Πλέον δεν θα ορίζει κάθε μέτοχος τον εκπρόσωπό του, αλλά θα ορίζονται από την γενική συνέλευση.

Αντιδράσεις για Αναστασίου και Νταμπίζα
Επίσης ο Αλαφούζος δέχθηκε πολλές ερωτήσεις από τους μικρομετόχους και σχετικά με το αγωνιστικό τμήμα είπε ότι πάμε σε ελληνικές επιλογές στελέχωσης της ομάδας. Σημείωσε ότι σίγουρα στο τεχνικό τιμ θα είναι ο Γιάννης Βονόρτας και ότι έχουν γίνει επαφές και με άλλους.
 Όταν ο Αλαφούζος ρωτήθηκε για το που έχει δουλέψει ο Γιάννης Αναστασίου, ο κ. Αλαφούζος απάντησε ότι «αφού είπαμε να πάμε σε ένα πρόσωπα, ο κ. Αναστασίου έχει εργαστεί στην Κ-20 του Αγιαξ».

Επίσης να σημειωθεί ότι υπήρξαν αντιδράσεις προς το πρόσωπο του Νίκου Νταμπίζα, προφανώς για το «ερυθρόλευκο» παρελθόν του, με τον Αλαφούζο να λέει ότι του τον πρότεινε ο Καραγκούνης, ενώ ξεκαθάρισε ότι ο Νταμπίζας θα αναλάβει κάποιο άλλο πόστο και όχι αυτό του τεχνικού διευθυντή που είχε ακουστεί. Ακόμη σε «πηγαδάκια» με δημοσιογράφους, ο Γιάννης Αλαφούζος επιβεβαίωσε το ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Δημήτρη Σαραβάκο, προκειμένου να έρθει στον Παναθηναϊκό με αυξημένες αρμοδιότητες.
Αύξηση θέσεων στην Λεωφόρο

Οσο για το πόσο θα παραμείνει ο Παναθηναϊκός στην Λεωφόρο, ο κ. Αλαφούζος σημείωσε ότι το «ιδανικό για μένα θα ήταν να μείνουμε για πάντα στην Λεωφόρο. Θέλουμε να αυξήσουμε την χωρητικότητα κατά 4.000 θέσεις. Θα το προτείνουμε αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα εγκριθεί καθώς το θέμα πρέπει να περάσει από επιτροπές. Δεν είμαι σίγουρος ότι θα γίνει, αλλά θα το προσπαθήσουμε. Είναι εφικτό». Ενώ για τον Βοτανικό είπε «να μας φτιάξουν γήπεδο και αν είναι να βοηθήσουμε»
Για την ΓΗΠΕΛ

Επίσης ο Γιάννης Αλαφούζος είπε ότι «έμαθα από τα λάθη μου» ενώ όσον αφορά την ΓΗΠΕΛ και την λογοδοσία που υφίσταται: «Μετά από επαφές που έχω κάνει δεν υπάρχει κίνδυνος να κινηθεί κάποιος εναντίον της ΠΑΕ. Αν παρεμπιπτόντως βρεθεί κάποιος και το κάνει τότε έχω δεσμευθεί ότι θα καταθέσω εγώ τα χρήματα που απαιτούνται. Και το λέω αυτό όχι επειδή έχω χρήματα αλλά γιατί είμαι σίγουρος ότι δεν θα κινηθεί κάποιος εναντίον της ΠΑΕ».
Τα 11 μέλη του νέου ΔΣ: Αλαφούζος; Παναγόπουλος, Λουκάκος, Ηρειώτης, Καρανάσος, Κωνσταντίνου, Παναγιωτίδης, Παπαδόπουλος, Γούναρης, Μακρόπουλος (εκπρόσωπος ερασιτέχνη) και Σωπήλης
Η ιδότητα του κάθε μέλους
Πρόεδρος: Αλαφούζος Ι.
Αντιπρόεδρος Α΄: Κωνσταντίνου Β.
Αντιπρόεδρος Β΄: Παναγόπουλος Χρ.
Διευθύνων Σύμβουλος: Σωπήλης Ε.
Μέλη: Γούναρης Δ., Ηρειώτης Ι., Καρανάσος Γ., Λουκάκος Π., Μακρόπουλος Α., Παναγιωτίδης Ι., Παπαδόπουλος Σ.

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2012-2013


Πρωταθλητής ο Παναθηναϊκός! 

Η κορυφή του γυναικείου μπάσκετ είναι και πάλι πράσινη! Ο Παναθηναϊκός στην κατάμεστη Λεωφόρο επικράτησε με 67-61 του Ελληνικού έκανε το 3-0 και κατέκτησε το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια!
Οι «πράσινες» που έχαναν με 40-28 στο 32' έκαναν την ολική ανατροπή και στο τέλος κατάφεραν να πάρουν τη νίκη πους τις ανεβάζει στην κορυφή της Α1!
Οι φιλοξενούμενες μπήκαν πολύ πιο δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν να πάρουν διαφορά ασφαλείας από το πρώτο κιόλας δεκάλεπτο. Άλλωστε έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο, από τη στιγμή που μετέφεραν τις δύο ήττες τους από την κανονική περίοδο.

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να μειώσει το σκορ και πήγε στο ημίχρονο, υπολειπόμενος ένα καλάθι. Ωστόσο με το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου το Ελληνικό ξέφυγε και πάλι και έφτασε στο +12 (28-40 στο 25') ωστόσο ο Παναθηναϊκός άρχισε, κυρίως με την Τούλα Καλέντζου, να κατεβάζει τη διαφορά.
Στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου ισοφάρισε σε 54-54 και στο 38' ξέφυγε με 60-56 και 53-56 φτάνοντας έτσι στη μεγάλη νίκη!

Τα δεκάλεπτα: 8-14, 26-28, 40-47, 67-61
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Σαμαντούρα): Καλέντζου 17 (7/8, 2/4, 2/5, 6ασ, 5ρ, 4λ), Βλάνη 10 (2/2, 1/3, 2/5), Κόνιαλή, Μαγκλάρα 6 (6ρ, 5λ, 3ασ), Χριστινάκη, Σλούκα 11 (3/7τρ), Δίελα 4 (1/2, 0/6, 1/3, 5ρ, 5λ), Χρονοπούλου, Ντέλβα 19 (5/6β, 7/15δ, 11ρ, 2κοψ), Μοσχοπούλου, Θεολόγου.
ΕΛΛΗΝΙΚΟ (Καπογιάννη): Αξιοπούλου 3(1), Σταμάτη 16 (1/1, 6/13, 1/4, 5ρ, 5λ, 6ασ), Ευμορφοπούλου, Μπροκ 4 (2/9δ, 8ρ), Μπαλτά 9 (0/4, 0/3, 3/6, 3ασ, 3κλ), Χαλιβέρα 9 (3/4, 5/9, 2/7), Μπακάλη, Μπόνη 6(10ρ), Σπαθάτη, Μουρντ 4

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Ο Διαμαντίδης «τρέλανε» τον Ιταλό σπίκερ! (vds)


ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕ... ΕΞΑΛΛΑ ΤΟ ΤΡΙΠΟΝΤΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΓΚΑΡΝΤ
Ο Διαμαντίδης «τρέλανε» τον Ιταλό σπίκερ! 

Μ

Με… έξαλλο τρόπο «υποδέχθηκε» το νέο μεγάλο τρίποντο που σημείωσε ο Δημήτρης Διαμαντίδης, Ιταλός σκίπερ που περιέγραφε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Μπαρτσελόνα.

Ο «Μήτσος» ευστόχησε με ταμπλό στο 1.09 για την λήξη και ο Ιταλός   πανηγύρισε λες και κάποια ιταλική ομάδα… σήκωνε την Ευρωλίγκα!

Η επίθεση κατά του δημοσιογράφου Γιώργου Τσελίκα,(VIDEO)


τηλ.παρέμβαση του Γιώργου Τσελίκα στην Δίκη στον ΣΚΑΪ
Η επίθεση κατά του δημοσιογράφου   Γιώργου Τσελίκα, έξω από το γήπεδο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".
Ο Γιώργος Τσελίκας,  αναγνωρίστηκε ως ρεπόρτερ του "ΣΚΑΪ" και για τον λόγο αυτό δέχθηκε επίθεση από αγνώστους, οι οποίοι τον τραυμάτισαν στη λεκάνη και του έσπασαν δύο πλευρά.

H αποστολή του Παναθηναϊκού, δέχτηκε επίθεση με πέτρες (Bιντεο)


VIDEO ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟΗ
H αποστολή του Παναθηναϊκού, δέχτηκε επίθεση με πέτρες και τα  ... όσα συνέβησαν κατά την άφιξη της αποστολής στο Στάδιο Καραϊσκάκη.και τηλ.παρέμβαση του γιάννη ζαβραδινού στην Δίκη στον ΣΚΑΪ

Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ


«Τον διασύραμε και παραληρεί» 


Αμεση απάντηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στην ανακοίνωση του Ολυμπιακού. Οι «πράσινοι» μιλούν για «ερυθρόλευκο» παραλήρημα και διασυρμό του Μαρινάκη!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Α
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ δεν πρόκειται να μπει σε διαδικασία απάντησης στην ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Αφενός επειδή δεν έχει νόημα να απαντήσεις σε ένα παραλήρημα και αφετέρου επειδή είναι προφανές ότι αυτή η ανακοίνωση εξυπηρετεί έναν και μόνο στόχο: να αποπροσανατολίσει τη φίλαθλη κοινή γνώμη από το να εστιάσει στο πραγματικό γεγονός της βραδιάς που δεν είναι άλλο από το ό, τι ένα κατάμεστο «Γ. Καραϊσκάκης» διέσυρε εν χορώ τον ιδιοκτήτη του ίδιου του Ολυμπιακού, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι «κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας"!»

Μαρινάκης κατά παικτών, κόσμου και Αλαφούζου!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Μαρινάκης κατά παικτών, κόσμου και Αλαφούζου! 

Με ανακοίνωση που εξέδωσε, η ΠΑΕ Ολυμπιακός ξεκαθαρίζει ότι οι παίκτες της ομάδας δεν έχουν, πλέον, άλλες δικαιολογίες, «καρφώνει» όσους αποδοκίμασαν τον Βαγγέλη Μαρινάκη λέγοντας ότι είναι αχάριστοι και ονειρεύονται «Ολυμπιακή Συμμαχία» και καταγγέλλει τον Γιάννη Αλαφούζο για τη στάση του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ:
«Η ομάδα μας απόψε δεν παρουσιάστηκε όπως έπρεπε. Το πάθος και η δύναμη έλειπαν από τους ποδοσφαιριστές μας. Πλέον, τους λείπουν και οι δικαιολογίες.
Τους παρέχονται τα πάντα για να μας δίνουν χαρά και όχι να μας απογοητεύουν.

Ότι χρειάζεται να γίνει για την ομάδα θα γίνει και οι φίλαθλοι μας μπορούν να είναι βέβαιοι για αυτό.
Όσο για κάποιες ακραίες αποδοκιμασίες, είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα η αχαριστία περισσεύει. Προφανώς, οι λίγοι που προβαίνουν σε αυτές τις ακραίες αποδοκιμασίες δεν αντιλαμβάνονται τι γίνεται γύρω μας. Εκτός αν αυτό που ονειρεύονται είναι μια… `Ολυμπιακή Συμμαχία'.
Όσον αφορά στον κ. Αλαφούζο, πρωταγωνίστησε για μια ακόμα φορά σε μια κωμική παράσταση, διαμαρτυρόμενος για ένα διαιτητή που ακύρωσε (καλώς) νικητήριο γκολ του Ολυμπιακού και χαρίστηκε (κακώς) στους προπηλακισμούς των παικτών του ΠΑΟ στον βοηθό του, μετά από ένα κανονικότατο γκολ.
Ο κ. Αλαφούζος με την συμπεριφορά του από την στιγμή που έφτασε στο γήπεδο, με τα tweets την ώρα του αγώνα, με τα μυθεύματα των Μ.Μ.Ε. ιδιοκτησίας του, είχε σκοπό να δυναμιτίσει το κλίμα.
Καλούμε τον κύριο Αλαφούζο να συμμορφωθεί και να καταλάβει ότι το ποδόσφαιρο θέλει επενδύσεις και σοβαρότητα και όχι εκστρατείες λάσπης.
Όσο δεν το καταλαβαίνει, θα πανηγυρίζει, βράδια που η ομάδα του μένει εκτός Ευρώπης, σπάζοντας όλα τα αρνητικά ρεκόρ, 37 βαθμούς κάτω από την κορυφή».

ο Παναθηναϊκός και το αγωνιστικό ξεγύμνωμα του Ολυμπιακού


Το ξεγύμνωμα και ο «φάρος» για το μέλλον

Ο… ιστορικός του μέλλοντος θα καταγράψει το χθεσινοβραδινό ντέρμπι «αιωνίων» ως τη μεγαλύτερη ευκαιρία των «πρασίνων» τα τελευταία 17 χρόνια, να φύγουν όχι απλά με νίκη, αλλά με σκορ θριάμβου από το «Γ. Καραϊσκάκης».
 

Και ταυτόχρονα θα περιγράψει την καλύτερη –τηρουμένων των αναλογιών- εμφάνιση του Παναθηναϊκού σε «clasico» την τελευταία δεκαετία, μαζί βεβαίως με το προ διετίας ντέρμπι του «…κάλυπτα κι εγώ τον Κατσουράνη…», όπου και τότε στο β' ημίχρονο οι παίκτες του «τριφυλλιού» είχαν «πατήσει» τους Πειραιώτες, αλλά ο αλήστου μνήμης Καλόπουλος και ο β' βοηθός του είχαν αντίθετη… γνώμη.

Στη χειρότερη (απ' όλες τις απόψεις) σεζόν της σύγχρονη ιστορίας του Παναθηναϊκού, οι «πράσινοι» έπαιξαν χθες βράδυ για την τιμή τους, το γόητρό τους και την υστεροφημία τους και μετέτρεψαν το υποτιθέμενο πάρτι τίτλου, σε… διαδήλωση κατά του Βαγγέλη Μαρινάκη, με απίστευτα συνθήματα οργής, που θα «στοιχειώνουν» για καιρό το φαληρικό γήπεδο.
Αλλά όπως έχουμε γράψει και παλιότερα, ειδικά στο ποδόσφαιρο η αλαζονεία… πληρώνεται και μάλιστα με τον πιο σκληρό τρόπο. Το καλό βεβαίως για τον Παναθηναϊκό, είναι πως οι Πειραιώτες (αν δούμε και τις ανακοινώσεις που έβγαλαν μετά το ματς) αυτό δεν το έχουν αντιληφθεί ακόμα…
Κι όλα αυτά σε μία βραδιά που ο Παναθηναϊκός έμεινε οριστικά εκτός Ευρώπης έπειτα από 16 χρόνια. «Ποτήρι» όντως πολύ «πικρό», που χρησιμοποιήθηκε κι ως… επιχείρημα από την αντίπερα όχθη λίγο μετά τον αγώνα, προκειμένου να «σκεπαστεί» το αγωνιστικό ξεγύμνωμα του Ολυμπιακού και τα όσα άκουσε από τους οπαδούς του ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Δεν έμεινε ωστόσο στο ντέρμπι εκτός Ευρώπης το «τριφύλλι»…
Το κακό είχε γίνει εδώ και πολύ καιρό και δυστυχώς οι «πράσινοι» απέδειξαν και χθες, πόσο πολύ έχουν αδικήσει φέτος του εαυτούς τους. Ναι, η φετινή δεν ήταν ομάδα για να διεκδικήσει κούπες, αλλά από την άλλη δεν ήταν και του… πεταματού ή για να μένει εκτός Ευρώπης. Τα λάθη εντούτοις ήταν πολλά και σε καθοριστικά σημεία, με αποτέλεσμα το… τρένο να φύγει εδώ και εβδομάδες από τον σταθμό χωρίς τον Παναθηναϊκό.
Αυτό βεβαίως, δεν αφαιρεί το δικαίωμα από τους φίλους του «τριφυλλιού» να χαμογελούν για την εικόνα της ομάδας τους (και) στο δεύτερο φετινό «clasico». Ασφαλώς και κανείς στον Παναθηναϊκό δεν «…πανηγυρίζει επειδή έφερε “X” με τον Ολυμπιακό το βράδυ που έμεινε εκτός Ευρώπης», όπως προσπαθεί με… αγωνία να περάσει προς τα έξω η «ερυθρόλευκη» προπαγάνδα, προκειμένου να καλυφθούν οι «πληγές» που άφησε στους Πειραιώτες το ντέρμπι.
Μα σε κάθε περίπτωση, ο κόσμος του έχει κάθε δικαίωμα να κυκλοφορεί σήμερα με πολύ καλύτερη διάθεση και με χαμόγελο, διότι ακόμη και στα… χειρότερα, η φανέλα του «τριφυλλιού» παραμένει πολύ «βαριά». Και το απέδειξε αυτό και στα δύο φετινά ντέρμπι, όπου οι ισοπαλίες… παρακολακεύουν τους Πειραιώτες που γλίτωσαν από μεγάλες «σφαλιάρες». Και σε κάθε περίπτωση οι «πράσινοι» έβαλαν χθες βράδυ στη θέση τους, όλους αυτούς τους… πανηγυρτζήδες που είχαν βιαστεί να μιλήσουν για «τεσσάρες» και «πεντάρες»
Το θέμα βεβαίως, δεν είναι να πάμε και στο άλλο… άκρο. Να μείνουμε δηλαδή στο δέντρο και να χάσουμε το δάσος… Το χθεσινό αποτέλεσμα και πολύ περισσότερο η εικόνα που έβγαλε ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο, θα πρέπει να αποτελέσουν «φάρο» για το μέλλον.
Και οι «πράσινοι» θα πρέπει επιτέλους να διδαχθούν απ' τα στραβά της εφετινής περιόδου και να «επενδύσουν» σωστά πάνω σ' αυτό το βράδυ, όπου ξεγύμνωσαν αγωνιστικά τον Ολυμπιακό μέσα στο ίδιο του το σπίτι. Με 3-4 προσεγμένες κινήσεις ουσίας, ξεκάθαρο πλάνο που θα υπηρετηθεί μέχρι τέλους και αποφυγή των λαθών και των βεβιασμένων επιλογών, ο Παναθηναϊκός μπορεί άμεσα να γίνει και πάλι ανταγωνιστικός. Πολύ απλά διότι η απόσταση από την κορυφή είναι πολύ-πολύ μικρότερη απ' αυτό που καταγράφει εντέλει ο πίνακας…
Υ.Γ.: Ο Ανδρέας Παππάς δεν είναι σίγουρα… Καλόπουλος, αλλά από την άλλη δεν τον λες και… Κολίνα. Το πήγε πολύ έξυπνα το ματσάκι στο Φάληρο. Χωρίς να εκτεθεί χοντρά (πέραν της φάσης του 1-1, όπου υπάρχει καθαρό φάουλ στον Σο), έδινε τα σφυριγματάκια του γύρω-γύρω από την περιοχή του Παναθηναϊκού και ειδικά μετά το 0-1, τα «φρου» και «φρου» πολλαπλασιάστηκαν. «Εξελίσσεται» ο Αθηναίος ρέφερι, με τον οποίο πολλοί συνάδερφοι… γελούσαμε πριν από χρόνια με τις υποδείξεις του, όταν σφύριζε στο πρωτάθλημα Τύπου. «Εξελίσσεται» και δεν του… φαινόταν.
Υ.Γ.2: Αντιθέτως πρέπει να απονέμουν όλοι τα εύσημα στον α' βοηθό Καρατζίκα, ο οποίος ήταν ολόσωστος και στις δύο κρίσιμες υποδείξεις του ως προς το αν ήταν ή δεν ήταν οφσάιντ ο Μήτρογλου.
Υ.Γ.3: Την επόμενη φορά αγαπητέ κύριε Βαγγέλη Μπαλόκα να ζητήσετε να κατέβουν οι παίκτες του Παναθηναϊκού στο… ΣΕΦ και να πάνε στο «Γ. Καραϊσκάκης» με τα πόδια. Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά ο Εισαγγελέας να ασχοληθεί λίγο πιο… σοβαρά με όσα έγιναν στο Φάληρο.
Υ.Γ.4: Σύμφωνοι αυτό που χάνει στο 45' ο Ζέκα δεν… χάνεται. Απλά δεν χάνεται! Αλλά από την άλλη αυτό που πρέπει να πιστωθεί στον Πορτογάλο, είναι πως σ' αυτή τη διετία που φοράει τη φανέλα του Παναθηναϊκού δήλωσε «παρών» σε όλα τα μεγάλα ματς. Με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ. Απλά χθες έχασε μεγάλη ευκαιρία να βάλει τη… σφραγίδα του για δεύτερη σερί σεζόν στο «Γ. Καραϊσκάκης».
Υ.Γ.5: Τι… ωραία μπάλα βλέπει κανείς τα τελευταία χρόνια στις τελευταίες αγωνιστικές της Superleague βρε παιδί μου. Διαφήμιση! Κι επίσης να λέμε όλοι «ευτυχώς», που στη λίγκα βάζουν όλα τα ματς την ίδια ώρα. Για να μην διανοηθεί κανείς να κάνει… ομορφιές. Ε, ρε δούλεμα που τρώμε…

Κυριακή 14 Απριλίου 2013

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ


ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Στον Ολυμπιακό αντιλαμβάνονται πάντα διαφορετικό την λέξη... φιλοξενία.
Έτσι, λοιπόν, κατά την άφιξη του πούλμαν του Παναθηναϊκού στο Καραϊσκάκη ο υπεύθυνος... ανεύθυνος ασφαλείας του Ολυμπιακού, Μπαλόκας, έδωσε εντολή να σταματήσει το πούλμαν του «τριφυλλιού» και το βαν που μετέφερε την διοίκηση πριν από τό σημειο που είχε συμφωνηθεί.

Έτσι, λοιπόν, το άφησε εκτεθειμένο στους ανεγκέφαλους, οι οποίοι πετούσαν αντικειμένα από τις κερκίδες ενώ 20-30 άτομα πλησίασαν με απειλητικές διαθέσεις το πούλμαν και προκαλεί απορία το πως βρέθηκαν εκεί!  οι Αστυνομικές δυνάμεις έδωσαν εντολή στους παίκτες του Παναθηναϊκού να επιστρέψουν στο πούλμαν και να περιμένουν νέα ειδοποίηση για να κατέβουν.
Πράγματι, ύστερα από πέντε λεπτά οι «πράσινοι» πήραν την σχετική εντολή, μπήκαν χωρίς άλλα προβλήματα στο «Καραϊσκάκης», αλλά τα γεγονότα δεν σταμάτησαν εκεί...
Αμέσως μετά ξεκίνησε ο... πόλεμος με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να επιτίθενται στην Αστυνομία κι αυτή με την σειρά να απαντά κάνοντας χρήση χημικών και φωτοβολίδων κρότου - λάμψης και να δημιουργείται αποπνικτική ατμόσφαιρα.
 Μέχρι και τις 5.30 τα επεισόδια ήταν σε εξέλιξη και η ατμόσφαιρα έξω από το γήπεδο ήταν αποπνικτική.
 Kαι κάπως έτσι ξεκίνησαν τα επεισόδια στο «πιο ασφαλές γήπεδο της χώρας» που λένε και μεταξύ τους οι λιμανίσιοι για να πείθουν τα πρόβατα.

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Το τρίποντο του Διαμαντίδη που έδωσε τη νίκη στον Παναθηναϊκό [βίντεο]

Barcelona-Παναθηναϊκός 65-66

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε, όπως είχε κάνει και το 2011, να νικήσει μέσα στην έδρα της Μπαρτσελόνα και να ανατρέψει το πλεονέκτημα έδρας που είχαν οι «μπλαουγκράνα».

Η νίκη με 66-65 ήρθε δια χειρός του αρχηγού των «πράσινων» Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος στα 8,4 δευτερόλεπτα ευστόχησε σε σουτ τριών πόντων, δίνοντας την σπουδαία νίκη στους έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης. Πλέον η σειρά μεταφέρεται στο ΟΑΚΑ, όπου ο Παναθηναϊκός με δύο νίκες την Τρίτη και την Πέμπτη θα πάρει την πρόκριση για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας, που θα διεξαχθεί στο Λονδίνο.
Παραμιλάει όλη η Ευρώπη με το τρίποντο του Διαμαντίδη

«Σάρας»: «Παράνοια το ΟΑΚΑ!»


Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θα επιστρέψει στο ΟΑΚΑ ως παίκτης της Μπαρτσελόνα και ξέρει πολύ καλά πως θα είναι η ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού. 



Πρέπει να βρούμε απαντήσεις που μέχρι στιγμής δεν έχουμε καταφέρει να βρούμε. Το 1-1στη σειρά είναι αρκετά λογικό. Ο Παναθηναϊκός πήρε περισσότερα από τις προσπάθειες του, ενώ δεν μας επέτρεψε να παίξουμε το παιχνίδι μας.

Πρέπει να πάμε στην Αθήνα και να προσπαθήσουμε να πάρουμε ένα παιχνίδι. Έχουμε πέντε μέρες για να προετοιμαστούμε για το τρίτο ματς και πρέπει να ανησυχήσουμε για το δικό μας παιχνίδι, καθώς δεν παίζουμε καλά , τόνισε ο Σάρας που γνωρίζει καλά την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ:

Το ΟΑΚΑ θα είναι ένα δύσκολο μέρος για να παίξει. Όταν παίζεις εκτός έδρας στα play offs της Euroleague κάθε έδρα είναι δύσκολη, αλλά το ΟΑΚΑ είναι παράνοια! Είναι μια ατμόσφαιρα μοναδική για να παίζεις. Πρέπει να ανησυχούμε για το δικό μας παιχνίδι .

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ


«Η Διπλή Ανάπλαση εξελίχθηκε σε εφιάλτη»! 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΨΥΧΡΟ ΚΛΙΜΑ

«Πάρτε τα λεφτά και δεν πάμε...» 
Ποιος να το 'λεγε πριν από μερικά χρόνια πως το μεγαλύτερο όνειρο των φίλων του Παναθηναϊκού θα μετατρέπονταν σε εφιάλτη! Κι όμως... Ο νομικός σύμβουλος του Ερασιτέχνη και μέλος του Δ.Σ. Παναγιωτόπουλος παραδέχτηκε σήμερα στη Γενική Συνέλευση πως η «Διπλή Ανάπλαση» εξελίχθηκε σε φιάσκο για τον σύλλογο.
«Η Διπλή Ανάπλαση ξεκίνησε ως ένα πρότζεκτ με δίκαια ανταλλάγματα για τον Παναθηναϊκό και έχει καταντήσει εφιάλτης για τον Σύλλογο. Συρόμαστε σε λύσεις που δεν είναι την αποδοχής μας. Και αναφέρομε στη νομοθετική ρύθμιση του 2010ν για την οποια η διοίκηση δεν είχε την παραμικρή ενημέρωση. Προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να αναδείξουμε το θέμα ενώ αναθέσαμε την υπόθεση σε μεγάλο δικηγορικό γραφείο.
Όλες οι θέσεις μας δεν έχουν εισακουσθεί κυρίως από το Δημο Αθηναιων. Ο οποίος μας αγνοεί και συμπορεύεται με τον ιδιοκτήτη του εμπορικού κέντρου. Η διπλή ανάπλαση αλλιώς είχε ξεκινήσει. Η τροποποίηση του νόμου είναι παράταση ζωής για το γήπεδο.Το προεδρικό διάταγμα είναι προς επεξεργασία. Παρακολουθούμε στενά και θα αντιδράσουμε».

Οταν ρωτήθηκε για την επικείμενη επιστροφή της ΠΑΕ στη Λεωφόρο, τόνισε: «Για μας είναι πολύ σημαντική η επιστροφή και από οικονομικής και από συναισθηματικής άποψης. Απομένουν οι λεπτομέρειες».
Ο Αχιλλέας Μακρόπουλος, ο οποίος θα παραμείνει στο πόστο του μέχρι το τέλος της σεζόν, άφησε να εννοηθεί πως τα δύσκολα σε σχέση με την ΠΑΕ πέρασαν και μάλιστα ευχαρίστησε τη νυν διοοίκηση για την καταβολή των οφειλών από τα προηγούμενα χρόνια.
«Βρίσκομαι στο τέλος της θητείας μου και θέλω να σας ενημερώσω ότι κάποια θέματα μαζί με το Δ.Σ τα αντιμετωπίσαμε παλικαρίσια. Η πρώτη θητεία του Πρωτοδικείου δεν είχαμε προστασία, δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα χωρίς την έγκριση του Πρωτοδικείου. Τα προβλήματα είναι τεράστια είναι καθημερινά, και τα αντιμετωπίσαμε μόνοι μας, οι μεγάλοι Παναθηναϊκοί δεν έδωσαν ούτε ένα ευρώ. Αν δεν ρυθμιστούν τα χρέη δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί κανένα πρόβλημα, εκτός αν αποφασιστεί από τη Γ.Σ να "νεκρώσουν" τμήματα» ενώ προσκάλεσε το πλήθος: «Ελάτε να αναλάβετε εσείς, χωρίς βοήθεια, χωρίς συμπαράσταση εγώ θα είμαι στο πλευρό σας. Ευχαριστώ τον κ. Αλαφούζο που μας διευκόλυνε με 365000 έναντι προηγούμενων ετών. Μην αφήσετε να φερθούν στον Ερασιτέχνη όπως τα προηγούμενα χρόνια».
Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού εξήγησε πως ο Ερασιτέχνης έχει λάβει από την ΠΑΕ 61.000 ευρώ φέτος, έναντι 618.000 τη σεζόν 2009-10 και 415.000 για τη σεζόν 2010-11!

«Πάρτε τα λεφτά και δεν πάμε...» 

Νέα συνάντηση με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη Αχιλλέα Μακρόπουλο είχε χθες το πρωί στα γραφεία της Κηφισίας ο Γιάννης Αλαφούζος, παρουσία κι ορισμένων φίλων της ομάδας, προκειμένου να συζητήσουν για τις αιχμές που άφησε την περασμένη εβδομάδα ο πρώτος αναφορικά με τις οφειλές της ΠΑΕ προς τον Αθλητικό Ομιλο.
Αιχμές που συνοδεύτηκαν μάλιστα από την παραίτηση του Μακρόπουλου, που στη συνέχεια ανακάλεσε. Εν αντιθέσει με τα δύο προηγούμενα ραντεβού, το κλίμα ήταν αυτή τη φορά πολύ «ψυχρό».
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για τη διάσταση που έχει πάρει το θέμα με τις οφειλές και την έλλειψη επικοινωνίας και κατανόησης, υπογραμμίζοντας πως από το περασμένο καλοκαίρι η ΠΑΕ έχει δώσει ένα σεβαστό ποσό (365.000 ευρώ) προς τον Ερασιτέχνη για τις παλαιότερες οφειλές και πως για το ποσό που απομένει πλέον (περί τις 80-90.000 ευρώ) είναι προγραμματισμένο -παρά τα οικονομικά «ζόρια» της ΠΑΕ- να δοθεί σύντομα.
Εφτασε μάλιστα στο σημείο να πει, πως «...εάν το πρόβλημα είναι μόνο τα λεφτά, πάρτε τα για να τελειώνουμε. Και εμείς δεν γυρίζουμε καν στη Λεωφόρο εάν αυτό είναι το πρόβλημά σας...».



Στον εισαγγελέα ως ύποπτος ο Σαρρής!(BINTEO)


ΥΠΟΠΤΟΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ (;)

Ενώπιον του εισαγγελέα προκειμένου να καταθέσει ως ύποπτος για την υπόθεση των «στημένων πινάκων διαιτησίας», κλήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής. Για σκευωρία μιλάει ο ίδιος.

Ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Γιώργος Σαρρής, κλήθηκε να καταθέσει ανωμοτί (ως ύποπτος) για την περίφημη υπόθεση που ερευνά η δικαιοσύνη σχετικά με τις καταγγελίες του περασμένου καλοκαιριού περί «στημένων πινάκων διαιτησίας». Ο κ. Σαρρής θα πάει στον εισαγγελέα μία από τις επόμενες μέρες.

(

(Η καταγγελίες του πρώην αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ, Χρήστου Σάββα BINTEO)

Για την ίδια υπόθεση έχουν κληθεί ως ύποπτοι και έχουν καταθέσει με υπόμνημα, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΚΕΔ, Θανάσης Μπριάκος, ο υπεύθυνος ορισμού των διαιτητών της Σούπερ Λίγκας, Γιώργο Δούρος και ο νομικός σύμβουλος της ομοσπονδίας, Θόδωρος Κουρίδης.

Σύμφωνα με δικαστικές και νομικές πηγές, σε όλους τους προαναφερθέντες είναι πιθανό να ασκηθούν ποινικές διώξεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ίδιος ο Γιώργος Σαρρής κάνει λόγο για «καλοστημένη σκευωρία που σύντομα θα ξεσκεπαστεί».

Θυμίζουμε ότι η δικαιοσύνη άρχισε να ερευνά την υπόθεση, έπειτα από καταγγελίες του πρώην αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ, Χρήστου Σάββα (όταν πρόεδρος της ΚΕΔ ήταν ο νυν πρόεδρος της ΕΠΟ), περί «νταβατζήδων» και «στημένων πινάκων». Ήδη έχουν καταθέσει ως μάρτυρες ο Κύρος Βασάρας και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας, Μανώλης Παλάσκας.

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Τα λαβράκια του Βαρέλα


Τα «λαβράκια» του Βαρέλα κολυμπούν σε ρηχά νερά

Oσα πρόλαβε να γλιτώσει ο ΠΑΟ από τη «Σκύλλα» τα έπαθε από τη «Χάρυβδη» και τώρα, τρεις αγωνιστικές πριν από το τέλος της περιόδου, χρειάζεται την υπέρβαση για να καταφέρει να πάρει μέρος σε ευρωπαϊκή διοργάνωση!
Η εικόνα του «τριφυλλιού» έχει την υπογραφή τριών ανθρώπων: Του Ζεσουάλδο Φερέιρα, που επιχείρησε να χτίσει έναν Παναθηναϊκό με ό,τι περίσσευε στα χαμηλότερα ράφια της αγοράς, του Γιάννη Αλαφούζου, που θαύμαζε τον Πορτογάλο ως έναν «μάγο της προπονητικής», αλλά και του Ούγκο Βαρέλα, του ανθρώπου που «επένδυσε» στον πανικό και στην παντελή άγνοια του προέδρου και του στενού του κύκλου στην ΠΑΕ και εξελίχτηκε σε «Χάρυβδη», καταδικάζοντας την ομάδα σε ανυποληψία!




Βαρέλα (αριστερά) και Φερέιρα φέρουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για τη σημερινή εικόνα της ομάδας.




Ο Βαρέλα για τους συμπατριώτες του προπονητές, προέδρους, δημοσιογράφους και ατζέντηδες, αντιμετωπίζεται ως μάνατζερ δεύτερης κατηγορίας που δραστηριοποιείται σε μικρομεσαίες ομάδες της πρώτης εθνικής ή με ποδοσφαιριστές που μένουν για καιρό στα αζήτητα και στις μαύρες λίστες των ομάδων τους. Οι δυνατότητές του του να φέρει παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά αλλά και ο βαθμός διορατικότητάς του για την ικανότητα ενός παίκτη φάνηκαν νωρίς αλλά έμειναν στην άκρη, μπροστά στο άδειο ταμείο και στις εισηγήσεις του Φερέιρα.
1. Αντρέ Πίντο: Οταν παίκτης της Πόρτο μένει ελεύθερος και δεν ενδιαφέρεται άλλη, ανταγωνίστρια των «Δράκων» ομάδα, τι να περιμένει ο ΠΑΟ, που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό; Ο ξεχασμένος, για τους Πορτογάλους, στόπερ, ήρθε, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο και αμείβεται με 215.000 ευρώ ετησίως...
2. Οβόσου Κουίνσι: Σαν να μην ήξεραν τον παίκτη στον Παναθηναϊκό, από την αλλοπρόσαλλη αγωνιστική παρουσία του στην προηγούμενη σεζόν, έκαναν τα πάντα για να υλοποιήσουν την επιθυμία του Φερέιρα, σε σημείο που τον αγόρασαν (!) από την Αλ Σαντ και του χάρισαν τριετές συμβόλαιο με 550.000 ευρώ τον χρόνο!
3. Χοσέ Μανουέλ Βελάσκες: Ο στόπερ από τη Βενεζουέλα που κέρδισε αρχικά θέση βασικού αλλά στη συνέχεια οι γκέλες του και τα πολλά ταξίδια στην πατρίδα του λόγω των προσκλήσεων από την εθνική της χώρας του τον άφησαν στον πάγκο ή στην εξέδρα. Ο Τριανταφυλλόπουλος δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τον Βελάσκες, ο οποίος αμείβεται με 200.000 ευρώ ετησίως και έχει υπογράψει μέχρι το 2015!
4. Μπρούνο Φορναρόλι: Το πιο ακριβό «κελεπούρι» του Βαρέλα και του Φερέιρα. Με την καριέρα του να έχει φθίνουσα πορεία, κρίθηκε ο ιδανικός φορ για τον ΠΑΟ και ως τεράστια ευκαιρία το γεγονός ότι η ομάδα του (Μπόστον Ρίβερ) τον παραχωρούσε! «Δανεικός; Καλύτερα να τον αγοράσουμε», είπε ο Φερέιρα και ο Βαρέλα ανέλαβε τα υπόλοιπα. Τριετές κλιμακωτό συμβόλαιο (350.000, 400.000, 450.000 ευρώ) και 470.000 ευρώ στον σύλλογό του για να περάσει την πόρτα της Παιανίας ο Ουρουγουανός με τα δύο γκολ σε βάρος της Προοδευτικής, σε ματς Κυπέλλου!
5. Γιοχέι Καζιγιάμα: Είχε τέτοια σιγουριά ο Βαρέλα για τον Ιάπωνα μέσο που «έψησε» τη διοίκηση του ΠΑΟ να τον «κλείσει» από τον Οκτώβριο! Το καλοκαίρι η μεταγραφή δεν έγινε, γιατί, τελικά, αποκτήθηκε ο Κουίνσι. Ο Πορτογάλος σκάουτερ... πανηγύριζε γιατί συμφώνησε για τον δανεισμό του χωρίς αντίτιμο και η ΠΑΕ ανέλαβε να καταβάλει το 50% του συμβολαίου του (περίπου 70.000 ευρώ) έως το τέλος της περιόδου, αφού το υπόλοιπο θα το κάλυπταν χορηγοί.
6. Νίκι Κάιπερ: Ξεχασμένος κι από την Τβέντε λόγω της μακράς, ένεκα τραυματισμού, αποχής του από τους αγωνιστικούς χώρους, τον «ανακάλυψε» ο Παναθηναϊκός και ο Βαρέλα τον Ιανουάριο ως ιδανικό αντικαταστάτη του Σπυρόπουλου! Οι Ολλανδοί ούτε καν ζήτησαν χρήματα για τον δανεισμό του, η ΠΑΕ πληρώνει το υπόλοιπο του συμβολαίου του (σχεδόν 90.000 ευρώ) μέχρι τον Μάιο και ο Κάιπερ είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν αυξήσει τον αριθμό (τρεις) των συμμετοχών του στα εναπομείναντα παιχνίδια.
7. Χοκίν Εσπάρθα: Στην επιλογή του Ισπανού έπαιξε ρόλο κυρίως ο Φάμπρι, που ήξερε τον παίκτη από τη μικρή χρονικά κοινή τους θητεία στην Ουέσκα (!), τον έκρινε κατάλληλο για τον ΠΑΟ και τα διαδικαστικά τα διεκπεραίωσε ο Βαρέλα: Συμφωνία μέχρι το τέλος της σεζόν έναντι 50.000 ευρώ με οψιόν ανανέωσης για άλλα δύο χρόνια.
8. Λουτσιάνο Φιγκερόα: Ο Αργεντινός έμεινε ελεύθερος από την Εμελεκ και ένα πρωτάθλημα κατώτερο ποιοτικά ακόμα κι από το δικό μας... Ηταν εκτός δράσης για τρεις μήνες λόγω τραυματισμού, αλλά το όνομά του, το βιογραφικό του και η πίεση του χρόνου (ήρθε στην Αθήνα στις 8 Φεβρουαρίου) ώθησαν τους «πράσινους» ν' ανακοινώσουν την απόκτησή του πριν καλά καλά περάσει από ιατρικές εξετάσεις και υπογράψει. Ο Βαρέλα έπεισε τον 31χρονο φορ να εισπράξει 120.000 ευρώ έως τον Μάιο!


Τα σχέδια Αλαφούζου για τον νέο ΠΑΟ 
Στροφή σε πρώην «πράσινους»
Ο Παναθηναϊκός ανακαινίζεται εκ βάθρων. Στις προθέσεις των διοικούντων την ΠΑΕ, και πρωτίστως του Γιάννη Αλαφούζου, είναι η ανάθεση των καθηκόντων του τεχνικού διευθυντή, θέση την οποία στο υπάρχον οργανόγραμμα καλύπτει ο παλιός άσος του ΠΑΟ Κώστας Ελευθεράκης, σε κάποιον νεότερο, επίσης γνώστη της ελληνικής πραγματικότητας. Μετά τις αντιδράσεις των οπαδών για τον προαληφθέντα να αναλάβει τη θέση του τεχνικού διευθυντή Νίκο Νταμπίζα, η διοίκηση των «πρασίνων» ανέκρουσε πρύμναν.
Και έστρεψε το ενδιαφέρον της σε πράσινη δεξαμενή, καθώς οι φίλοι του ΠΑΟ «έκοψαν» τον Ν. Νταμπίζα όχι λόγω έλλειψης εμπειρίας, αλλά εξαιτίας του... βεβαρημένου παρελθόντος: για το γεγονός, δηλαδή, ότι είχε φορέσει (την τετραετία 1994-'98) τη φανέλα του Ολυμπιακού. Αλλωστε και ο Νίκος Λυμπερόπουλος, του οποίου το όνομα εμφανίστηκε στην επικαιρότητα μετά την (οπαδική) απόρριψη του «Ντάμπι», είναι το ίδιο άπειρος και στο μόνο που υπερέχει του συνδιεκδικητή για τη θέση του τεχνικού διευθυντή είναι το γεγονός ότι έχει υπηρετήσει (με επιτυχία) τον Παναθηναϊκό για μία επταετία (1996-2003).
Ο «Λύμπε», ο οποίος το περασμένο καλοκαίρι τερμάτισε την πλούσια καριέρα του, στράφηκε στον χώρο των ατζέντηδων, ασχοληθείς κυρίως με παιδιά και νέους. Ενας εκ των πελατών του είναι και ο 20χρονος μέσος του ΠΑΟΚ Εργκις Κάτσε. Ομως ο Καλαματιανός πρώην ποδοσφαιριστής έσπευσε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να ξεκαθαρίσει ότι δεν προτίθεται, στην παρούσα φάση, να αναλάβει καθήκοντα τεχνικού διευθυντή στον ΠΑΟ.
Στη λίστα του «τριφυλλιού» υπάρχουν και οι επίσης δύσκολες περιπτώσεις των Τάκη Φύσσα και Λεωνίδα Βόκολου, καθώς έχουν συμβόλαιο με την ΕΠΟ. Οσο για τη θέση του προπονητή, ο Γιάννης Αναστασίου, παρά την απόρριψη του κουμπάρου του Νίκου Νταμπίζα, εξακολουθεί να είναι ο επικρατέστερος για να την καταλάβει, παρά το έλλειμμα εμπειρίας που παρουσιάζει.
ΠΗΓΗ

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Τότε ήμασταν μια οικογένεια στα αποδυτήρια


ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΟΛΩΝΟΣ
«Τότε ήμασταν μια οικογένεια στα αποδυτήρια» 
  Κριστόφ Βαζέχα

Το ημερολόγιο έδειχνε 3 Απριλίου του 1996 και το ρολόι περίπου 23:30 όταν ο Δώνης έκανε κούρσα, ο Βαζέχα τον ακολούθησε κι ο Παναθηναϊκός έγραψε ιστορία, επικρατώντας με 1-0 του Αγιαξ στην Ολλανδία.
Ο παλαίμαχος Πολωνός άσος του «τριφυλλιού» φιλοξενήθηκε στον «αέρα» του «Sentra 103,3» και μίλησε για εκείνο το ματς, τη ρεβάνς κι εξήρε το κλίμα που επικρατούσε τότε στα αποδυτήρια των «πράσινων».
Ο Βαζέχα είπε ακόμα ότι ο Αναστασίου χρειάζεται χρόνο και στήριξη, επεσήμανε για άλλη μια φορά τα λάθη που έγιναν από την διοίκηση Αλαφούζου και τόνισε πως ό,τι έγινε, έγινε και πρέπει να φτιαχτεί μια ομάδα για να είναι σε θέση να χτυπήσει το πρωτάθλημα σε 2-3 χρόνια.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Βαζέχα
Για το γκολ που είχε σημειώσει κόντρα στον Αγιαξ: «Το να ακολουθήσεις τον Δώνη σε μια τέτοια κούρσα για 70 μέτρα δεν ήταν εύκολο! Σίγουρα ήταν ένα πολύ καλό αποτέλεσμα για μας, μην ξεχνάμε ότι ο Αγιαξ ήταν η καλύτερη ομάδα στον κόσμο.

Ωστόσο, θέλω να τονίσω ότι ήμασταν πολύ καλά στα αποδυτήρια. Σαν μια οικογένεια με τον προπονητή μας, τον Ρότσα.
Ζήσαμε ένα όνειρο για 2 βδομάδες ότι μπορούσαμε να πάμε στον τελικό. Είχαμε δυο απουσίες στη ρεβάνς. Δεν το ρίχνω εκεί, αλλά ήταν σημαντικές, καθώς έλειπαν ο Ουζουνίδης κι ο Γεωργιάδης ο ψηλός. Είδα το ματς πολλές φορές. Τρώμε το γκολ στο 4ο λεπτό και μετά δεν ξέραμε τι να κάνουμε. Να πάμε μπροστά, να κρατήσουμε να πάμε στα πέναλτι... Ηταν δύσκολες στιγμές, αλλά μην ξεχνάμε ότι ο Αγιαξ, είναι Αγιαξ»

Για το τι επικράτησε τότε στα αποδυτήρια: «Καταλαβαίνει κανείς ότι με αποτέλεσμα κόντρα σε τέτοια ομάδα, στα αποδυτήρια έγινε χαμός. Τραγουδάγαμε, φωνάζαμε και ήρθε ο κ. Βαρδινογιάννης και ήταν ο μόνος ψύχραιμος και μας είπε «παιδιά τελείωσε μόνο το πρώτο ημίχρονο. Και βγήκε αληθινός...»

Για το αν θεωρεί κακό το σημερινό κλίμα στ' αποδυτήρια: «Είναι εντελώς διαφορετική η ατμόσφαιρα στα αποδυτήρια, εμείς τότε ήμασταν καλά. Πιστεύω ότι είναι το παν. Από τη στιγμή που τα παιδιά είναι αγαπημένα, μαζί όλη μέρα. Εμείς στην Παιανία πηγαίναμε 2-3 ώρες πριν την προπόνηση, μετά καθόμασταν άλλες τόσες ώρες. Είχαμε μια χημεία όλοι μαζί. Παίκτες, προπονητικό τιμ και μας άρεσε να είμαστε όλοι μαζί. Τότε είχαμε 3 ξένους. Εγώ, ο Βάντσικ κι ο Μπορέλι. Ίσως να έπαιζε κι αυτό ρόλο.

Ευχαριστώ όλους τους Παναθηναϊκούς που με αγαπάνε. Ποτέ δεν είχα πρόβλημα να πάω σε γήπεδα. Στο Καραϊσκάκη, στην Τούμπα. Ολοι με αγαπάνε στην Ελλάδα και θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ γι αυτό».
Για τον φετινό Παναθηναϊκό: «Ειχα πει ότι έγιναν τρομερά λάθη. Παραδέχτηκε κι ο Αλαφούζος ότι έκανε η διοίκηση κάποια λάθη... Από εδώ και πέρα να κοιτάξουμε το αύριο. Ό,τι έγινε πέρασε. Αν δεν πάει στην Ευρώπη θα γίνουν πιο σκούρα τα πράγματα. Λένε να πάρουμε έξι βαθμούς. Υπάρχει κι ένα ματς στο Καραϊσκάκη όμως... Πρέπει να τα παλέψουν όλα τα ματς ως το τέλος. Όλα γίνονται...
Από εκεί και πέρα πρέπει να ξεκαθαρίσει ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν να δώσει χρόνο στην ομάδα, να μην περιμένει ο κόσμος να πάει για πρωτάθλημα. Λεφτά δεν υπάρχουν, να φτιάξουμε μια ομάδα και σε 2-3 χρόνια και να πάμε να χτυπήσουμε το πρωτάθλημα.

Ηταν τρομερά λάθη που έφυγαν Καραγκούνης, Κατσουράνης. Δεν είχαμε έναν παίκτη να πάρει την ομάδα πάνω του, να τραβήξει, να δείξει ότι δεν έχει τελειώσει το ματς και μπορούμε να το γυρίσουμε. Ο Καραγκούνης θα μπορούσε να το κάνει.
Για τον Αναστασίου: «Να δώσουμε χρόνο, να τον στηρίξουμε, αλλά δεν έχω γνώμη για τη δουλειά του. Πρέπει να δείξει κι αυτός ότι μπορεί με τη δουλειά του να αντέξει την πίεση. Κι εμείς όταν πήγαμε με τον Νιόπλια δεχτήκαμε κριτική, αλλά στο τέλος πήραμε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Ας αφήσουμε να κάνει δουλειά και να τον κρίνουμε μετά».

Για τα χθεσινά αποτελέσματα του Champions League: «Πιστεύω ότι η Μπάρτσα θα περάσει εύκολα στο δεύτερο ματς. Το άλλο δεν το είδα, αλλά είναι φαβορί οι Γερμανοί που δείχνουν πολύ καλό πρόσωπο στο πρωτάθλημα. Δεν είναι εύκολο να βάλεις 9 γκολ σε άλλη γερμανική ομάδα. Για τα σημερινά θεωρώ ότι η Ρεάλ είναι φαβορί, ενώ και η Ντόρτμουντ μπορεί να κάνει το διπλό».

ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

«Δώσαμε 365.000 ευρώ» - Τι απαντά ο Ερασιτέχνης                                                                                                                                                                                                     


Νέο επεισόδιο στην κόντρα του Γιάννη 
Αλαφούζου με τον Ερασιτέχνη, καθώς αρχίζουν σιγά –

σιγά να βγαίνουν στη φόρα τα οφειλόμενα και τα ποσά που έχουν ή δεν έχουν καταβληθεί.


Συγκεκριμένα, ο Αχιλλέας Μακρόπουλος στη χθεσινή (1/4) ανακοίνωσή του έκανε λόγο για αθέτηση συμφωνίας από την πλευρά της ΠΑΕ, την ώρα που η πλευρά του Αλαφούζου υποστήριζε πως έχει δοθεί ήδη ένα σημαντικότερο μέρος των οφειλών.
Για να επιβεβαιώσει μάλιστα τον ισχυρισμό της, η ΠΑΕ υποστηρίζει σήμερα (2/4) πως έχει καταβάλει στον Ερασιτέχνη το ποσό των 365.000 ευρώ και πως οφείλει άλλες 90.000 τις οποίες θα καταβάλει πολύ σύντομα…

Η άποψη αυτή αντικρούεται από τον Ερασιτέχνη, όχι όσον αφορά τα ποσά που έχουν μπει στα ταμεία, αλλά σε σχέση με το πότε καταβλήθηκαν και ποιες οφειλές αφορούν.
Συγκεκριμένα, η πλευρά του Ερασιτέχνη υποστηρίζει πως οι 305.000 από τις 365.000 ευρώ αφορούν χρέη της περσινής χρονιάς, έπρεπε να καταβληθούν μέχρι την 31η Ιουλίου του 2012, που σημαίνει ότι όλη τη σεζόν 2011-12 η «μάνα του λόχου» ζούσε μόνο με τα χρήματα του Μακρόπουλου και κάποιες ενισχύσεις από μικρές χορηγίες!
«Δεν γίνεται να είναι ένα χρόνο 'μέσα' ο σύλλογος. Με την ίδια λογική το 2014 θα έρθουν τα χρήματα του '13» λένε χαρακτηριστικά στον Ερασιτέχνη και εξηγούν πόσο δύσκολο είναι να «τρέξουν» τις φετινές υποχρεώσεις με τα λεφτά που έπρεπε να έχουν καταβληθεί εδώ κι ένα χρόνο περίπου.
Στην ουσία ια έναν ολόκληρο χρόνο τα ερασιτεχνικά σωματεία δεν πήραν ούτε ευρώ (!) από την ΠΑΕ που σημαίνει πως το συγκεκριμένο ποσό δεν πρέπει να μπαίνει καν στην εξίσωση από την στιγμή που πρόκειται για οφειλές της περσινής και ούτε καν της φετινής σεζόν!
Αξίζει να σημειωθεί πως η ΚΑΕ Παναθηναϊκός είναι συνεπέστατη προς τον Ερασιτέχνη, δεν οφείλει ούτε ευρώ και καταβάλει το μερίδιο που της αναλογεί σε τακτά χρονικά διαστήματα…



Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Τη χρονιά που ο Μεγάλος Τιμονιέρης παραμύθιαζε τον κόσμο


Πικρές αλήθειες

Τη χρονιά που ο Μεγάλος Τιμονιέρης - Οραματιστής - Εκτοξευτής παραμύθιαζε τον κόσμο του Παναθηναϊκού
 Αλαφούζος
και τον έβγαζε στους δρόμους, ο Πλατανιάς ήταν μια ομάδα αγνώστων λοιπών στοιχείων, χαμένη κάπου στις τοπικές κατηγορίες του νομού Χανίων. Πέντε χρόνια μετά, αυτή η ομάδα που όλο της το μπάτζετ είναι αμφίβολο αν ξεπερνά το συμβόλαιο του Κουίνσι και του Βιτόλο, νίκησε σε μια σεζόν τρεις φορές τον Παναθηναϊκό σε τέσσερα παιχνίδια. Πρώτα τον πέταξε έξω από το Κύπελλο και μετά τον άφησε ουσιαστικά εκτός Ευρώπης. Κι όταν μετά απ' αυτό βγαίνει ο (κάθε) Φάμπρι και λέει ορθά - κοφτά ότι κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν έχουν τα αρχ.ια να φοράνε αυτή τη φανέλα, παρεξηγιόμαστε κιόλας και ξινίζουμε τα μούτρα μας. Πλάκα μας κάνουν. Και προφανώς την πλάκα δεν την κάνει ο (κάθε) Φάμπρι.

Το πιστεύει - δεν το πιστεύει κανείς, ο Παναθηναϊκός είναι ήδη 35 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό. Νταμπλ σκορ, έχοντας μαζέψει ακριβώς τους μισούς πόντους από τον παραδοσιακό ανταγωνιστή του, τρεις αγωνιστικές πριν το φινάλε της περιόδου. Σα να λέμε, δηλαδή, ότι ακόμα και με 35 βαθμούς αβάντζο να ξεκινούσε το πρωτάθλημα το πιθανότερο θα ήταν να έχανε τον τίτλο. Με τέτοια εικόνα για κλάματα, άντε να βρεις την ψυχή για να πεις (έστω) ότι πας για αποτέλεσμα στο Καραϊσκάκη, πόσω μάλλον να το πάρεις. Και δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός το μέτρο σύγκρισης. Αυτό το -18 από τον ΠΑΟΚ και τον Αστέρα Τρίπολης ή το -7 από το Περιστέρι, πού το βάζεις; Άσε που είναι τρεις βαθμούς πίσω από τον πτωχευμένο ΠΑΣ Γιάννενα, έχει τους ίδιους πόντους με το τρελοκομείο της Ξάνθης και μετρά μόλις έναν βαθμό παραπάνω από τον διαλυμένο Πανιώνιο και τον πρωτάρη Πλατανιά.

Θέλουμε κι άλλα; Τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος, ο Παναθηναϊκός μετρά όλες κι όλες εννιά νίκες στο πρωτάθλημα, έχει πετύχει μόνο ένα γκολ περισσότερο απ' όσα έχει δεχθεί όταν ο Ολυμπιακός είναι στο +43, έχει σπάσει κάθε αρνητικό ρεκόρ στην υπεραιωνόβια ιστορία του κι αν δεν είχε προκύψει εκείνο το σερί των τριών νικηφόρων αγώνων, διόλου απίθανο να χαρακτηρίζαμε τώρα «τελικό για τη σωτηρία» το ματς με τον Πανιώνιο. Κι όταν μετά απ' όλα αυτά βγαίνει ο (κάθε) Φάμπρι και λέει ορθά - κοφτά ότι κάποιοι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν έχουν τα αρχ.ια να φοράνε αυτή τη φανέλα, παρεξηγιόμαστε κιόλας και ξινίζουμε τα μούτρα μας. Πλάκα μας κάνουν. Και προφανώς την πλάκα δεν την κάνει ο (κάθε) Φάμπρι.

Ανεξάρτητα από το αν έχει κι αυτός σημαντικό μερίδιο ευθύνης για το γενικό αλαλούμ επί των ημερών του, ανεξάρτητα από το αν είναι ή δεν είναι προπονητής με ειδικό βάρος ικανό να τον κρατήσει στον πάγκο ενός νορμάλ Παναθηναϊκού (γιατί στον τωρινό πηγαίνει ασορτί και η κουτσή Μαρία), ο Ισπανός είχε 1000% δίκιο σε όλα όσα είπε το Σαββατόβραδο, μετά την ήττα ντροπή από τον Πλατανιά. Πού έχει λάθος; Πόσα απ' αυτά τα παιδάκια που θυμίζουν διαλυμένη παρέλαση στα περισσότερα ματς της σεζόν σε πρωτάθλημα, Κύπελλο και Ευρώπη, έχουν τα φρύδια να σηκώσουν στους ώμους τους μια βαριά φανέλα σαν του Παναθηναϊκού; Απλά είναι τα πράγματα. Αν είχαν, δεν θα ζούσαμε αυτή τη χρονιά - καρνάβαλο και τις πιο ντροπιαστικές στιγμές της ιστορίας.

Μετά τον αγώνα με τα Γιάννενα αν θυμάμαι καλά, ο Φάμπρι είχε ξαναπεί ότι πρέπει να αναλογιστούν όλοι αν είναι ικανοί να βρίσκονται σε μια μεγάλη ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό. Η διαφορά είναι ότι τότε είχε συμπεριλάβει και τον εαυτό του μέσα, ενώ το περασμένο Σάββατο δεν το έκανε για να γλυκάνει κάπως τις εντυπώσεις. Ακόμα κι αν δεχτούμε ότι συνειδητά έβγαλε την ουρά του απ' έξω, κάτι που δεν το πιστεύω με βάση την εικόνα που σχηματίσαμε για το ποιόν του στο τρίμηνο της παραμονής του, είπε τη σκληρή αλήθεια. Από έναν προπονητή δεν πρέπει να περιμένεις να χαϊδεύει αυτιά και να χρυσώνει το χάπι όταν υπάρχει τέτοια βαθιά εικόνα αποσύνθεσης. Να το κάνει για λόγους πολιτικής εκεί που επιβάλλεται, ναι, όχι όμως να κάνει την πάπια όταν ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και η μία αποκαρδιωτική εμφάνιση διαδέχεται την άλλη.

Είναι λάθος πολιτική της διοίκησης να τιμωρεί αυτόν που λέει την αλήθεια σε μια στιγμή που έπρεπε να την πει για να ξυπνήσει κοιμισμένες συνειδήσεις και να κεντρίσει εγωισμούς. Άλλη κουβέντα το αν θα έπρεπε να πάρει το απολυτήριο ως συνυπεύθυνος για τις κακές εμφανίσεις και άλλο με τον ισχυρισμό ότι τον περίμεναν με τα νύχια έξω οι παίκτες στην προπόνηση και θα γινότανε ροντέο. Δηλαδή τους έθιξαν όσα είπε ο Φάμπρι και δεν τους έθιξε η θλιβερή τους εικόνα από το ξεκίνημα της περιόδου; Δεν είναι μια βαριά ήττα σε μια κακιά στιγμή ή έστω μια κακή φάση στη διάρκεια της χρονιάς. Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ζουν έναν παρατεταμένο εφιάλτη από το ξεκίνημα της σεζόν κι αν υπήρχε σταλιά φιλότιμο, οι παίκτες όφειλαν πρώτα να πάνε να κοιταχτούνε στον καθρέπτη κι αν έβλεπαν καθαρή την εικόνα τους, να πηγαίνανε μετά να ζητήσουν τα ρέστα από τον προπονητή τους.

Με τα όσα (δεν) έχουν κάνει, αδικούν τον εαυτό τους, αδικούν τον Παναθηναϊκό, αδικούν κι αυτούς τους ταλαίπωρους που πηγαίνουν με μισή καρδιά στο γήπεδο για να τους στηρίξουν. Είναι ντροπή να έχουν σπάσει κάθε αρνητικό ρεκόρ και να το παίζουνε θιγμένοι κι από πάνω, όσα προβλήματα κι αν κουβαλάνε στις πλάτες τους. Είναι άλλη κουβέντα το να πεις ότι είναι λίγοι ποδοσφαιρικά για να σταθούν ανταγωνιστικά στην Ευρώπη ή στη μάχη του τίτλου κι άλλη το να έχουν μέτρο σύγκρισης ομάδες που είναι νάνοι μπροστά στον Παναθηναϊκό, ακόμα και στα χειρότερά του.

Σ' αυτό το επίπεδο, δεν είναι θέμα ικανότητας. Είναι σίγουρα πολύ καλύτεροι παίκτες απ' αυτούς της Κέρκυρας, του ΠΑΣ, του Πανθρακικού, της Βέροιας και του Αρη που δεν μπόρεσαν να τους νικήσουν. Είναι κυρίως θέμα προσωπικότητας. Τους πνίγει η φανέλα και η ευθύνη, γι' αυτό και κρύβονται πίσω από την μπάλα αντί να βγουν μπροστά και να πάρουν τα παιχνίδια στην πλάτη τους. Αυτό είναι το πρόβλημα του εφετινού Παναθηναϊκού. Ότι σε ένα σωρό ματς που ήταν στην κόψη του ξυραφιού, σπάνια βρέθηκε κάποιος να πάρει την ομάδα στην πλάτη του και να καθαρίσει. Αυτό σημαίνει να έχεις αρχ.ια στο ποδόσφαιρο. Να ορμάς στην μπάλα όταν καίει και όχι να κρύβεσαι πίσω της.

Το αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι η σημερινή κατάντια για το «τριφύλλι», που κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης, έχοντας κερδίζει μόλις το 1/3 των αγώνων στο ελληνικό πρωτάθλημα! Θλιβερό, μα απόλυτη πραγματικότητα. Πραγματικότητα που «πονάει» τον φίλο της ομάδας, πραγματικότητα που πρέπει να δουν κατάματα οι «πρωταγωνιστές» και να δουν πως θα μπορέσουν να την κάνουν καλύτερη από τη νέα χρονιά. Για να γίνει αυτό, φυσικά, δεν υπάρχει κάποιο μαγικό «φίλτρο», αλλά μόνο μια λέξη: ΠΛΑΝΟ.

Ναι, χρήματα δεν υπάρχουν όπως παλαιότερα, κάτι το οποίο είναι γνωστό εδώ και καιρό. Ναι, κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η ανταπόκριση των μετόχων στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Ναι, πρίγκιπες και σωτήρες εξ Ανατολής υπάρχουν μόνο γι’ αυτούς που φούσκωσαν τα μυαλά τους από κάποιον Βλάση Τσάκα και τους… τριγύρω του. Κανείς δεν είπε, όμως, ότι στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να «χτίσεις» κάτι, με μικρό μπάτζετ, με σοβαρή προσπάθεια, επιμονή και φυσικά ένα ξεκάθαρο σχέδιο που θα το ακολουθήσεις. Αυτός είναι και ο μοναδικός δρόμος για τον Παναθηναϊκό, αν θέλει να δει «φως» στο άμεσο μέλλον…

Προτού γίνουν οι όποιες κινήσεις για άφιξη νέου προπονητή, μεταγραφές κτλ, ο Γιάννης Αλαφούζος οφείλει να βρει έναν τεχνικό διευθυντή. Έναν ΚΑΝΟΝΙΚΟ τεχνικό διευθυντή και όχι… πατέντα. Μ’ αυτόν τον άνθρωπο θα χαράξουν το πλάνο για τον «νέο Παναθηναϊκό», θα αποφασίσουν, επιτέλους, τι ακριβώς θέλουν από εδώ και στο εξής, ποιος είναι ο στόχος, τι ποδόσφαιρο επιθυμούν να παίζει η ομάδα και ποιο θα είναι το διάστημα μέχρι να μπορέσουν οι «πράσινοι» να δουν ξανά τη χαρά των τίτλων. Όλο αυτό απαιτεί συνέπεια (όχι να αλλάζουμε τους προπονητές σαν τα πουκάμισα), ποδοσφαιρική λογική, πλήρη εφαρμογή του πλάνου που θα αποφασιστεί και φυσικά δημόσια τοποθέτηση στον κόσμο, με τίτλο «Αυτόν τον Παναθηναϊκό φτιάχνουμε».

Τέτοιο πράγμα φέτος δεν υπήρχε. Αντιθέτως, λειτούργησε ένας «ποδοσφαιρικός πανικός», με αλλοπρόσαλλες αποφάσεις, κάτι που ίσως ήταν λογικό, όταν μιλάμε για ανθρώπους άπειρους στον χώρο. Αλλωστε, όλοι οι άνθρωποι από τα λάθη τους οφείλουν να μαθαίνουν, διότι σε διαφορετική περίπτωση το πράγμα ξεφεύγει.

Η «μαγική» λέξη, λοιπόν, είναι «πλάνο». Αυτό θα πρέπει να έχει ο Παναθηναϊκός και να το θέσει σε ισχύ, προκειμένου να δει το πράγμα να «τσουλάει» και να έρχονται τα κέρδη. Δείτε για παράδειγμα τη Φέγενορντ, που από χρεωκοπημένη ομάδα, κατάφερε μέσα σε λίγο καιρό να έχει ένα ρόστερ αξίας 50 εκατομμυρίων ευρώ και θα καταλάβετε ότι τίποτα δεν ειναι ακατόρθωτο, αρκεί να μάθεις πως θα το κάνεις. Και να το κάνεις.

Ανοιχτός «πόλεμος» Ερασιτέχνη - Αλαφούζου!


Ανοιχτός «πόλεμος» Ερασιτέχνη - Αλαφούζου! 

Ο «πόλεμος» Ερασιτέχνη-ΠΑΕ μαίνεται στον Παναθηναϊκό μετά τη μη τήρηση της υπόσχεσης του Γιάννη Αλαφούζου, όπως υποστηρίζει ο πρώτος, για καταβολή ενός ποσού από το νόμιμο ποσοστό.


Τη Δευτέρα (1/4) για όσους το αγνοούν μετά από έκτακτο Δ.Σ. ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Αχιλλέας Μακρόπουλος υπέβαλλε την παραίτηση του ελέω αδυναμίας εκπλήρωσης των υποχρεώσεων του σωματείου, την ανακάλεσε μετά από παρακλήσεις στελεχών, όμως στην ανακοίνωση που εκδόθηκε υπήρχαν σαφείς αιχμές για ανακολουθία από τον Γιάννη Αλαφούζο.
Όπως ήταν λογικό και αναμενόμενο, άπαντες περίμεναν αντίδραση από πλευράς ΠΑΕ και απ' ό,τι φαίνεται, θα υπάρξει μέσα στις επόμενες ώρες. Σύμφωνα από τα όσα διαρρέονται από το περιβάλλον του πρόεδρου του Παναθηναϊκού, θα υπάρξει απάντηση στα όσα του καταλογίζονται έμμεσα ή άμεσα από τον Ερασιτέχνη.

Βέβαια, με αφορμή τις εξελίξεις στον Ερασιτέχνη και τη σχετική ανακοίνωση που ακολούθησε, από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός υπήρξε μία αντίδραση στην οποία τονιζόταν ότι «παρά τις τεράστιες οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ Παναθηναϊκός έχει ήδη δώσει ένα σημαντικό ποσό στον Ερασιτέχνη. Θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τον διευκολύνουμε να ξεφύγει από τη δύσκολη αυτή θέση, παράλληλα με τις προσπάθειες που γίνονται για την οικονομική εξυγίανσή μας. Με βασικό συστατικό την ενότητα και τις σχέσεις εμπιστοσύνης που χτίσαμε από την πρώτη μέρα θα σηκώσουμε και πάλι κεφάλι…».

Παραίτηση με ανάκληση και αιχμές
Την παραίτηση του, η οποία μετά από παρακλήσεις ανακλήθηκε, από την προεδρία του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού υπέβαλλε τη Δευτέρα μετά από έκτακτο Δ.Σ. ο Αχιλλέας Μακρόπουλος λόγω της αδυναμίας ανταπόκρισης του συλλόγου στις υποχρεώσεις του.
Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα (1/4) συγκλήθηκε έκτακτο Δ.Σ. στο σωματείο. Το θέμα συζήτησης ήταν η αδυναμία του συλλόγου να ανταποκριθεί στις τρέχουσες οικονομικές υποχρεώσεις, δεδομένου ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός παρά τα υποσχεθέντα για άμεση καταβολή των οφειλών της προς τον Ερασιτέχνη δεν τήρησε τίποτα απ' όσα είχε υποσχεθεί.
Ετσι με δεδομένη αυτή την αδυναμία, ο Μακρόπουλος, ο οποίος προσφάτως είχε διαδοχικά τετ α τετ με τον Γιάννη Αλαφούζο, υπέβαλε την παραίτηση του, η οποία όμως ανακλήθηκε λόγω επίμονων παρακλήσεων από όλα τα παριστάμενα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ως Πρόεδρος για τα τεκταινόμενα ενώπιον της προγραμματισμένης Γενικής Συνέλευσης στις 8/4/2013.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παναθηναϊκός Α.Ο.:
«Σήμερα, 1/4/2013, συγκλήθηκε εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιου του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου με μοναδικό θέμα την απόλυτη αδυναμία του Συλλόγου να ανταποκριθεί στις τρέχουσες οικονομικές υποχρεώσεις, δεδομένου ότι η ΠΑΕ Παναθηναϊκός παρά τα υποσχεθέντα για άμεση καταβολή των οφειλών της προς τη «μάνα του λόχου» αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά ανακόλουθη.
Για το λόγο αυτό, ο Πρόεδρος Αχιλλέας Μακρόπουλος υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία όμως ανακλήθηκε λόγω επίμονων παρακλήσεων από όλα τα παριστάμενα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ως Πρόεδρος για τα τεκταινόμενα ενώπιον της προγραμματισμένης Γενικής Συνέλευσης στις 8/4/2013».

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ ΑΛΑΦΟΥΖΟ!


ΑΛΑΦΟΥΖΕ ΣΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ 
ΜΕ ΠΟΡΔΕΣ ΔΕΝ ΒΑΦΟΝΤΑΙ ΑΥΓΑ 

ΤΕΤΟΙΟ ΤΣΙΡΚΟ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΙΟΥ ΟΝΤΑΣ 50 ΧΡΟΝΙΑ ΦΙΛΑΘΛΟΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΠΕΛΕΞΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΠΙ ΠΑΙΖΟΥΝ Ο ΚΟΟΥΤΣ ΔΙΕΥΘΥΝΕΙ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ?????ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΤΥΧΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ????ΚΑΜΜΙΑ!!!! !!!
 ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΣ. . Ο ΚΟΣ ΑΛΑ-ΦΥΓΕ-ΣΥ-ΕΛΑ-ΣΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟ. . ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ. . . ΤΥΠΟΥ ΜΕΝΓΚΕΛΕ. . . ΣΚΑΕΙ ΜΥΤΗ ΚΑΙ Ο ΒΟΝΟΡΤΑΣ. . . . ΣΤΟ ΣΚΑΙ. . . . ΚΑΙ ΘΑ ΣΚΑΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ. . . ΚΕ ΑΛΑΦΟΥΖΟ ΕΙΣΤΕ ΤΟ ΧΕΙΡΤΟΕΡΟ ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑΤΙΚΟ ΑΣΤΕΙΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΑΛΟΓΙΣΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ. . . Η ΠΡΩΤΑΠΡΙΛΙΑ
ΑΠΑΞΙΩΣΕ ΣΑΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΜΕ ΤΗ ΒΕΡΟΙΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ΜΙΑΣ Α ΑΞΙΑΣ ΠΟΥ ΕΠΑΙΖΑΝ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟ ΡΟΤΣΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΡΙΤΗΣ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΦΕΡΝΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΒΟΗΘΟ ΤΟΥ ΡΟΤΣΑ. ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΦΟΥΖΟΣ ΔΕΝ ΣΥΝΑΝΤΙΟΥΝΤΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

Υπάρχουν παίκτες που έχουν τ’ αρχ... και το αίμα;

H συνέντευξη Τύπου του Φάμπρι.

Ε

Είναι μια θλιβερή και δύσκολη κατάσταση τόσο για μένα όσο και για όλο τον κόσμο. Δεν ξέρω εάν όλοι έχουμε συναίσθηση και εάν όλοι γνωρίζουμε τι παίζαμε απόψε. Τι διακυβεύονταν απόψε. Στα πρώτα 10-15 λεπτά είχαμε λανθασμένη συμπεριφορά, ήμασταν σχεδόν υπνωτισμένοι. Μετά περάσαμε όλο τον αγώνα προσπαθώντας να πολεμήσουμε για αυτά τα 10-15 λεπτά», είπε αρχικά ο Φάμπρι.
Και πρόσθεσε: «Στον Παναθηναϊκό υπάρχουν παίκτες που δεν θα έπρεπε να παίζουν στην ομάδα, παίκτες με αίμα και αρχ…α για να φορούν αυτή τη φανέλα. Αυτή τη στιγμή και από εδώ και στο εξής ο Παναθηναϊκός πρέπει να σβήσει τους παλιούς λογαριασμούς και να κάνει νέους.
Να δει ποιοι παίκτες μπορούν να συνεχίσουν να φορούν αυτή τη φανέλα γιατί ορισμένοι δεν μπορούν να τη φορούν. Δεν πήραμε κάτι γιατί δεν πετύχαμε γκολ. Διότι όταν ένας παίκτης έχει μπροστά του το τέρμα και πηγαίνει προς τα πίσω, οπότε δεν ξέρω εάν θέλει να πετύχει γκολ ή να κάνει το αντίθετο.
Προσωπικά είμαι πολύ στεναχωρημένος. Νομίζω ότι διακυβεύονταν πολλά απόψε. Αυτοί που διοικούν πρέπει να δουν καθαρά την κατάσταση, να δουν ποιος αξίζει και ποιος όχι. Να χτυπήσουν γροθιά στο τραπέζι. Αυτή είναι η άποψή μου για τη θέση του συλλόγου και την ιστορία που έχει.
Μιλάω για όλα αυτά ενώ έχω σιωπήσει σε προηγούμενες συνεντεύξεις Τύπου. Κοίταξα να είμαι σωστός και ευγενικός. Το έπραξα όταν παίξαμε με τον Άρη και σε άλλα ματς. Έφτασε η ώρα να βγάλουμε τα χέρια μπροστά από το πρόσωπο και να δούμε με σαφήνεια».
Οταν ρωτήθηκε αν υπάρχουν παίκτες που δεν υπακούουν στις εντολές του, απάντησε: «Υπάρχουν παίκτες που ναι μεν αξίζει να παίζουν στην ομάδα αλλά και παίκτες που δεν ξέρω αν έχουν το αίμα, την ψυχή, τα καρύδια και ποδοσφαιρική ποιότητα για να φορούν αυτή τη φανέλα

Η ΔΙΛΟΣΙΣ ΤΟΥ ΠΑΙΚΤΗ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΈΝΑΛΤΙ..