COLONOS

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Εξαλλος ο Αντωνιάδης με τον Αλαφούζο!


«ΑΠΙΘΑΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ»

Εξαλλος ο Αντωνιάδης με τον Αλαφούζο!

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Παναθηναϊκός διέψευσε τον Αντώνη Αντωνιάδη, τον κάλεσε να δώσει εξηγήσεις και τόνισε πως ουδείς μέτοχος ή μέλος της ΠΑΕ έχει δει την περιβόητη επιταγή του Φεϊζάλ αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η επιταγή κινείται στο χώρο του μυστηρίου».

O «ψηλός» απάντησε στην ανακοίνωση της ΠΑΕ τονίζοντας πως δεν έχει σημασία το τι λέει ο καθένας για την επιταγή, ενώ ήταν έξαλλος με τη στάση που τηρεί ο Αλαφούζος.

«Ρώτησαν την άλλη φορά τον Αλαφούζο σε μία συνέντευξη για ένα ατόπημα εις βάρος μου και αντί να πει δεν έχετε δίκιο, το συνέχισε. Δεν είναι ωραία πράγματα αυτά, δεν μπορεί να είναι έτσι μία ισχυρή διοίκηση» είπε μεταξύ άλλων στην «Ερα Σπορ».
Αναλυτικά

Για την ανακοίνωση της ΠΑΕ: «Είναι απίθανα πράγματα αυτά που συμβαίνουν. Έκανα μία παρέμβαση και έγινε μια παρεξήγηση. Με ρώτησαν τι βλέπω για την επιταγή του πρίγκιπα και είπα ότι έχω πληροφορηθεί πως έχει εκδοθεί».

Για την επιταγή: «Τι σημασία έχει τι λέω εγώ και τι λέει ο καθένας; Σημασία έχει να βάλει τα χρήματα στις 4 του μήνα. Αυτός ο ορυμαγδός που έχει γίνει τι σχέση έχει με τη δήλωση που έκανα; Δεν έχει καμία σημασία τι λέει ο καθένας, αλλά αν στο τέλος θα μπουν τα λεφτά. Ποιο πράγμα έθιξε τον Αλαφούζο; Έχει σχέση η ανακοίνωση με αυτά που είπα; Το πρόβλημα είναι αν θα βάλει τα λεφτά, όχι τι είπα εγώ».

Για το αν γνωρίζει αν εκδόθηκε η επιταγή και την άγνοια της διοίκησης: «Τι δεν γνωρίζουν; Ότι έχει εκδοθεί επιταγή δεν το γνωρίζουν; Φαντάζομαι ότι αυτό συμβαίνει επειδή δεν παρουσιάστηκε η πρωτότυπη. Πες ότι δεν υπάρχει επιταγή, αυτό είναι το θέμα ή αν θα κατατεθούν τα λεφτά; Είτε εκδόθηκε είτε είναι πλαστή το θέμα είναι αν θα μπουν τα χρήματα. Η επιταγή μπορεί να είναι γνήσια αλλά στο τέλος να που ότι δεν θα τα βάλουν τα λεφτά».

Για την τακτική του Αλαφούζου και για τη διάσταση που πήρε το θέμα:«Είναι δυνατόν να λειτουργούμε έτσι; Δεν ασκήσαμε εμείς διοίκηση δηλαδή και δεν ξέρουμε; Ρώτησαν την άλλη φορά τον Αλαφούζο σε μία συνέντευξη για ένα ατόπημα εις βάρος μου και αντί να πει δεν έχετε δίκιο, το συνέχισε. Δεν είναι ωραία πράγματα αυτά, δεν μπορεί να είναι έτσι μία ισχυρή διοίκηση. Εγώ δεν ασχολούμαι με την επιταγή, με νοιάζει αν θα μπουν τα λεφτά. Βγαίνει δηλαδή ο Αλαφούζος και βγάζει ανακοινώσεις από την ΠΑΕ και κολλάμε σε τέτοια πράγματα και τα βάζουμε με τον Αντωνιάδη».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ



«Στο πλαίσιο του φαιδρού ο Τσάκας»

Σχεδόν άμεση ήταν η απάντηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα όσα υποστήριξε ο Βλάσης Τσάκας με επίσημη ανακοίνωση, στην οποία χαρακτηρίζει τον εκπρόσωπο του Πρίγκιπα φαιδρό.

Συγκεκριμένα, οι «πράσινοι» αναφέρουν πως ο Τσάκας κινείται στο πλαίσιο του φαιδρού, επαναλαμβάνουν πως περιμένουν τον πρίγκιπα Φεϊζάλ να καταθέσει μέχρι τις 4 Ιανουαρίου το ποσό των 28 εκ. ευρώ, όπως έχει δεσμευτεί, ενώ προσθέτουν πως τα υπόλοιπα είναι κουβέντες καφενείου που ενδεχομένως μετά την καταληκτική ημερομηνία της 4ης Ιανουαρίου να γίνουν υποθέσεις της Δικαιοσύνης.

είναι κουβέντες καφενείου που ενδεχομένως μετά την καταληκτική ημερομηνία της 4ης Ιανουαρίου να γίνουν υποθέσεις της Δικαιοσύνης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:
«Η περίπτωση του κ. Τσάκα εδώ και καιρό κινείται στο πλαίσιο του φαιδρού. Γι' αυτό και η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ δεν πρόκειται να δώσει καμία συνέχεια στο θόρυβο που ο ίδιος ο Τσάκας προσπαθεί να προκαλέσει γύρω από το πρόσωπό του.

Επαναλαμβάνουμε για πολλοστή φορά:

Αν υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο για την αγορά του Παναθηναϊκού, ας καταθέσει η Αυτού Υψηλότης το ποσό των € 28 εκ. έως τις 4 Ιανουαρίου, τελική προθεσμία αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, ώστε να λάβει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της ομάδας, όπως έχει δεσμευτεί. Όλα τα υπόλοιπα είναι ως τώρα κουβέντες του καφενείου. Αλλά μετά την 4η Ιανουαρίου ίσως γίνουν υποθέσεις της Δικαιοσύνης».

Διευκρίνιση Αλαφούζου για Βαρδινογιάννη


ΑΦΟΡΜΗ Η ΑΤΑΚΑ ΤΟΥ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ 
Η διευκρίνιση Αλαφούζου για Βαρδινογιάννη

Η ατάκα του Γιάννη Αλαφούζου για τον Γιάννη Βαρδινογιάννη στη Γενική Συνέλευση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, ότι ουσιαστικά αυτός «χρεώνεται» το οικονομικό άνοιγμα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με αφορμή ότι δεν έβαζε λεφτά, ήταν αυτή που προκάλεσε αίσθηση και έφερε μεταγενέστερη παρέμβαση του προέδρου της «πράσινης» ΠΑΕ.

Λίγη ώρα μετά το τέλος της Γ.Σ. και με αφορμή το θόρυβο που προκλήθηκε, από το περιβάλλον του Γιάννη Αλαφούζου τόνιζαν πως: «Ο Γιάννης Αλαφούζος διευκρίνιζε μετά τη ΓΣ ότι από την πρώτη στιγμή δεν καταφέρεται εναντίον κανενός. Αυτό που ειπώθηκε και εννοούσε είναι πως τα δύο τελευταία χρόνια, ο Τζίγγερ δεν συμμετείχε σε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί το άνοιγμα που καλείται να επιλύσει τώρα η Παναθηναϊκή Συμμαχία».

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είχε τονίσει στη διάρκεια της Γ.Σ.: «Όπως έχω πει, ότι ο Παναθηναϊκός έχει φτάσει να χρωστάει 28 εκατομμύρια, οφείλεται στον τρόπο που διοικήθηκε. Ξέρετε πολύ καλά ποιοι διοίκησαν τον Παναθηναϊκό τα τελευταία 2,3,4 χρόνια. Θέλετε να σας πω ότι το 54% το είχε ο Βαρδινογιάννης. Εσείς μπορείτε να απαντήσετε γιατί εγκατέλειψε τον Παναθηναϊκό; Γιατί δεν πλήρωνε. Ο κ. Βαρδινογιάννης δεν έβαζε χρήματα στον Παναθηναϊκό. Εγώ όμως δεν μπορώ να τον υποχρεώσω να το κάνει».

Η Γ.Σ. ΤΗΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ



«Ο Βαρδινογιάννης δεν έβαζε χρήματα»

Η Γενική Συνέλευση της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό της Λεωφόρου, έβγαλε σημαντικές ειδήσεις, καθώς ο Γιάννης Αλαφούζος κατονόμασε τον Γιάννη Βαρδινογιάννη ως βασικό υπεύθυνο του οικονομικού προβλήματος της «πράσινης» ΠΑΕ, με αφορμή τη στάση του στην περίοδο της πολυμετοχικότητας.

Τα βασικά θέματα της Συνέλευσης ήταν δύο. Αρχικά το θέμα της μείωσης του ποσού που χρειάζεται κάποιος για να γίνει μέλος της Συμμαχίας. Το δεύτερο θέμα αφορά την παρουσίαση της νέας καμπάνιας της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» που θα έχει σαν στόχο να προσελκύσει νέα μέλη στο εγχείρημα.

«Όπως έχω πει, ότι ο Παναθηναϊκός έχει φτάσει να χρωστάει 28 εκατομμύρια, οφείλεται στον τρόπο που διοικήθηκε. Ξέρετε πολύ καλά ποιοι διοίκησαν τον Παναθηναϊκό τα τελευταία 2,3,4 χρόνια. Θέλετε να σας πω ότι το 54% το είχε ο Βαρδινογιάννης. Εσείς μπορείτε να απαντήσετε γιατί εγκατέλειψε τον Παναθηναϊκό; Γιατί δεν πλήρωνε. Ο κ. Βαρδινογιάννης δεν έβαζε χρήματα στον Παναθηναϊκό. Εγώ όμως δεν μπορώ να τον υποχρεώσω να το κάνει. Όσον αφορά το θέμα για το αν είμαι μπροστινός κάποιου, δεν χρειάζεται να πείσω κανέναν αν είμαι… ελέφαντας», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Παράλληλα, διατήρησε ανοικτή την πόρτα για τον πρίγκιπα Φεϊζάλ, δείχνοντας όμως ότι δεν πιστεύει ότι θα βάλει τα 28 εκατ. ευρώ που υπόσχεται. Γι' αυτό τόνισε ότι μετά τις 4 Ιανουαρίου, θα προκηρυχτεί νέα Γ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για νέα αύξηση Μ.Κ. κατά 15 εκατ. ευρώ, 7,5 εκ των οποίων θα καλυφθούν με δάνειο που θα πάρει η Παναθηναϊκή Συμμαχία.

Επιπλέον, αποφασίστηκε η μείωση στο μισό του ποσού που χρειάζεται να πληρώσει κάποιος για να γίνει μέλος στη Συμμαχία, ενώ δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης και διαφωνίας, με αφορμή τις περιπτώσεις Μπουμσόνγκ, Γόντικα, αλλά και η έμμεση κόντρα Αλαφούζου – Αντωνιάδη.

Αρχικά ο Γιάννης Αλαφούζος επεσήμανε στη Γ.Σ.: «Την είχαμε αποφασίσει τη Γ.Σ. πριν ένα μήνα πριν τις διάφορες εξελίξεις που είχαμε. Ένα πρώτο θέμα ήταν να αποφασίσουμε την αναπροσαρμογή εγγραφής μέλους για την επόμενη σεζόν. Για το υπόλοιπο αυτής της περιόδου θα πάμε σε μείωση 50% που είναι αναλογική όσων αγώνων υπολείπονται φέτος.

Οι σκέψεις μας είναι για να έχουμε περισσότερα μέλη. Όπως είπαμε ήδη για την τρέχουσα σεζόν θα πάμε σε μείωση 50%. Θα ήθελα να αποφασίσουμε είναι να εξουσιοδοτηθεί το Δ.Σ. να προχωρήσει σε μείωση των τιμών της συνδρομής από την επόμενη σεζόν. Πριν οριστικοποιηθεί θα κάνουμε νέα ΓΣ.. για να παρουσιαστούν οι εισηγήσεις του Δ.Σ. στο θέμα. Όταν ξεκίνησε η Συμμαχία είχαμε πολύ πίεση χρόνου. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε διοίκηση και άδεια για να παίξει. Έπρεπε να σπεύσουμε να εξασφαλίσουμε ό,τι χρειάζονταν. Είχαμε και τις εκλογές τον Ιούνιο και δεν είχαμε χρόνο να παρουσιάσουμε αυτό που παρουσιάζουμε σήμερα. Στο Σωματείο ανήκει το 58%, κανένα μέλος από εμάς δεν έχει μετοχές. Θα φτιάξουμε πακέτα βασισμένα στα πακέτα που έχουν μεγάλες ομάδες του εξωτερικού που προσφέρουν άλλες τιμές σε διαφορετικές κατηγορίες οπαδών. Π.χ. η οικογενειακή συμμετοχή είναι 60 ευρώ. Δεν θέλω να μπω σε τιμές γιατί δεν έχει νόημα. Η κάρτα μέλους από του χρόνου θα είναι και εκπτωτική».

Στη συνέχεια απαντώντας σε ερωτήσεις, επεσήμανε:

Για το αν η ανταπόκριση του κόσμου δεν ήταν μεγάλη λόγω των τιμών: «Η μείωση των τιμών δεν είναι μόνο για αυτό… Είναι και για την αναγνώριση όσων μας τίμησαν. Δεν ήταν μόνο αυτό ο λόγος. Η εσωστρέφεια και οι έριδες μεταξύ των μετόχων, έχουν κάνει τους οπαδούς επιφυλακτικούς. Μην ξεχνάμε ότι έγινε βεβιασμένα, η εγγραφή μελών. Δεν έγινε καλή ενημέρωση. Όταν όμως ο κόσμος γύρισε από τις διακοπές, τα αποτελέσματα της ομάδας ήταν απογοητευτικά».

Ετσι, στη συνέχεια αποφασίστηκε 50% μείωση για όλα τα ποσά πλην των ηλεκτρονικών μελών που διατηρούνται στα 20 ευρώ.

Γιάννης Αλαφούζος: «Επόμενο θέμα η χρηματοδότηση του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός έχει ένα έλλειμμα 28 εκατομμυρίων. Η εφετινή σεζόν έχει άνοιγμα, όσο και τα έσοδα. Ελπίζουμε βέβαια να το μειώσουμε λίγο. Χρειαζόμαστε 8 εκατομμύρια. Πριν από δύο εβδομάδες, στην Γ.Σ της ΠΑΕ πήραμε μία απόφαση για αύξηση ύψους 28 εκατομμυρίων που θα ισχύει μέχρι 4/1 για να μπορέσει ο Πρίγκιπας να βάλει τα λεφτά στον Παναθηναϊκό. Μετά από εκείνη την ημέρα, θα προκηρυχτεί αμέσως Γ.Σ για να εισηγηθεί αύξηση 15 εκατομμυρίων. Για να καλυφθεί αυτό το ποσό με ασφάλεια, υπάρχουν δύο τρόποι. Είτε με δάνειο, είτε να βρεθεί κάποιος Παναθηναϊκός και να βάλει 7,5 εκατομμύρια. Μπορεί η Συμμαχία με προσωπική εγγύηση των μελών της να πάρει αυτό το δάνειο και να αυξήσει το ποσοστό της. Ελπίζω ότι στην αύξηση θα βάλουν και κάποιοι μέτοχοι το ποσοστό τους. Πρέπει να αποφασίσουμε σαν Συμμαχία, αν θα πάρουμε δάνειο με προσωπικές εγγυήσεις».

Για το αν δεν βρεθούν τα χρήματα, τι θα γίνει: «Ο Παναθηναϊκός ζει πολύ κόσμο και μας δίνει και εμάς ζωή. Πρέπει να κλείσει το συντομότερο αυτό το θέμα. Γιάννης Αλαφούζος: Για αυτό προσπαθούμε. Για να σωθεί και να μεγαλουργήσει ο Παναθηναϊκός. Προσωπικά εγώ και άλλα μέλη, πιστεύουμε ότι ο Παναθηναϊκός με την βοήθεια των οπαδών του μπορεί αν εξυγιανθεί. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι ο τρόπος διοίκησης του Παναθηναϊκού δεν ήταν καλύτερος. Πολλά χρήματα που επενδύθηκαν, πήγαν χαμένα. Με την εμπειρία που σιγά σιγά αποκτώ, μπορώ να σας πω ότι αξιοποιώντας δικά του παιδιά και βρίσκοντας παίκτες από Ελλάδα και από εξωτερικό να έχει πολύ καλή ομάδα. Αν θυμάμαι καλά το μπάτζετ της Μάριμπορ είναι 2 εκ. και το δικό μας πέρυσι 28 εκατομμύρια.

Έχω εκπλαγεί από το μπάτζετ που είχαμε. Πρέπει να κάνουμε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Δεν μπορούμε όμως να μαζέψουμε εμείς από μέλη 7,5 εκ. για αυτό και λέμε σήμερα, αν συμφωνεί το σώμα της Συμμαχίας να εξασφαλιστεί ένα δάνειο, με προσωπικές εγγυήσεις μελών για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε οικονομικά προβλήματα. Ο στόχος μας για την επόμενη σεζόν είναι να κατέβει από τα 28 εκατομμύρια που θα ήταν για εφέτος, αν δεν είχαν γίνει κάποιες παρεμβάσεις στα 13. Χωρίς να πέσει το επίπεδο της ομάδας. Το αντίθετο… Θα ανέβει. Κάποιοι παίκτες, όπως ο Μπουμσόνγκ που δεν παίζει μας στοιχίζει 2 εκατομμύρια και δεν παίζει».

Για το αν το πρόβλημα για την Συμμαχία, είναι ότι δεν έχει κόσμο επειδή δεν έχει πείσει ο Αλαφούζος και για να το κάνει αυτό πρέπει να ονοματίσει το ποιοι φταίνε για αυτή την κατάσταση και να αποδείξει ότι δεν είναι μπροστινός κάποιου άλλου: «Όπως έχω πει, ότι ο Παναθηναϊκός έχει φτάσει να χρωστάει 28 εκατομμύρια, οφείλεται στον τρόπο που διοικήθηκε. Ξέρετε πολύ καλά ποιοι διοίκησαν τον Παναθηναϊκό τα τελευταία 2,3,4 χρόνια. Θέλετε να σας πω ότι το 54% το είχε ο Βαρδινογιάννης. Εσείς μπορείτε να απαντήσετε γιατί εγκατέλειψε τον Παναθηναϊκό; Γιατί δεν πλήρωνε. Ο κ. Βαρδινογιάννης δεν έβαζε χρήματα στον Παναθηναϊκό. Εγώ όμως δεν μπορώ να τον υποχρεώσω να το κάνει. Όσον αφορά το θέμα για το αν είμαι μπροστινός κάποιου, δεν χρειάζεται να πείσω κανέναν αν είμαι… ελέφαντας».

Για το πότε θα ορθοποδήσει ο Παναθηναϊκός: «Η ομάδα θα είναι ώριμη και ολοκληρωμένη, την μεθεπόμενη χρονιά. Ελπίζω του χρόνου να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα και την μεθεπόμενη να μπορούμε να ανταγωνιστούμε οποιονδήποτε σε Ελλάδα και στην Ευρώπη. Εγώ πιστεύω ότι ήδη η ομάδα μπορεί να παίξει καλά».

Για το αν τα 7,5 εκατομμύρια είναι για να βγει η χρονιά: «Όχι για να βγει η χρονιά, αλλά για να ισορροπήσει λίγο το άνοιγμά του. Η εκτίμηση που κάνουμε ότι με 7,5 εκατομμύρια, θα μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση και σιγά σιγά να τα καταφέρουμε. Ένα ποσό μπορεί να το χρωστάει μονίμως ο Παναθηναϊκός, όπως όλοι… Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι χρωστάμε λεφτά στους παίκτες μας και στην εφορία. Με τα 9 εκατομμύρια, μαζί με την συμμετοχή των μετόχων, θεωρώ πως μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μια και καλή το πρόβλημα».

Για το αν θα γίνει έρευνα για τα οικονομικά της ΠΑΕ: «Θέλω να σας πω κάτι. Ανέλαβα πρόεδρος γιατί δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Κανείς δεν ήταν διατεθειμένος να το κάνει. Εγώ ήθελα να αναλάβω την προεδρία της Συμμαχίας. Όλοι εμείς που προσφέραμε στην Συμμαχία, ήρθαμε στον Παναθηναϊκό όταν δεν ήταν κανένας άλλος… Κανείς δεν έχει έρθει να μου πει ότι θέλει να βάλει χρήματα ή να αναλάβει διευθύνον σύμβουλος και να μοιραστούμε τις ευθύνες. Είναι πολύ μοναχική η θέση. Κάποτε τελειώνουν τα καλά και Πρωταθλήματα να κερδίσουμε. Ο Κόκκαλης που μου είναι αντιπαθής, είδατε τι προσέφερε και πως έφυγε… Παρεμπιπτόντως, εύχομαι να φύγει έτσι και ο Μαρινάκης».

Γιατί φεύγουν παίκτες φθηνοί και καλοί όπως ο Πετρόπουλος: «Στην Ελλάδα φέρναμε παίκτες, μεγάλους σε ηλικία που έρχονταν στην Ελλάδα για να κλείσουν την καριέρα τους. Τρανταχτό παράδειγμα ο Μπουμσόνγκ, που κατά τις ιατρικές εκτιμήσεις είναι υγιέστατος. Ο Παναθηναϊκός κρατούσε παίκτες που είναι μέτριοι, όμως τους κρατούσες. Δεν έχει φύγει κανένας παίκτης που να ήταν απώλεια σαν ταλέντο».

Για το αν το μέλος της Συμμαχίας που θα εγγυηθεί το δάνειο, θα μπορεί να εξαγοράσει μετοχές: «Όχι, η συμμαχία παίρνει τις μετοχές». Εκεί υπήρξε παρέμβαση του Αριστείδη Καμάρα, που είπε: «Άλλος ο δανειολήπτης και άλλος ο εγγυητής».

Για τα χρέη: «Τα 15 είναι απαιτητά. Τα 18 εκατομμύρια είναι σε παίκτες και εφορία. Τα υπόλοιπα 10 γενικά έξοδα. Στο ΟΑΚΑ ας πούμε χρωστάμε ένα εκατομμύριο».

Για τον ορίζοντα της αποπληρωμής: «Δεν έχουμε εικόνα. Η προσπάθειά μας θα είναι να αυξήσουμε τα έσοδα, έτσι ώστε το δάνειο να μην μας επιβαρύνει. Να έχουμε κατά κάποιο ένα κεφάλαιο κίνησης με μία τράπεζα. Ακόμη βέβαια είναι πολύ νωρίς».

Για το αν ο Δημήτρης Γόντικας πρέπει να χρεώνει την ΠΑΕ με 25.000 ευρώ: «Ο κ. Γόντικας δεν παίρνει 25.000 το μήνα και το συμβόλαιό του λήγει τον Μάρτιο. Εμείς βρήκαμε μία κατάσταση, τηρούμε τις συμφωνίες μας και προσπαθούμε να εξορθολογήσουμε τα πράγματα».

Για το ότι υπάρχουν άνθρωποι στο Δ.Σ που δεν στηρίζουν την προσπάθεια της Παναθηναϊκής Συμμαχίας και αν αυτοί πρέπει να παραιτηθούν: «Αυτό είναι θέμα προσωπικό. Αν κάποιος νιώθει έτσι ας παραιτηθεί. Είναι θέμα ευθιξίας και οπτικής γωνίας».

Εκεί παρενέβη ο Αντώνης Αντωνιάδης, που τόνισε: «Ήθελα να απαντήσω στον τελευταίο ομιλητή. Ήθελα να σας ενημερώσω και εσάς, ότι το τάχα εγώ είπα ότι η Παναθηναϊκή Συμμαχία απέτυχε. Εγώ είπα ότι δεν είχαμε μεγάλη επιτυχία στις εγγραφές λόγω των γνωστών θεμάτων που ξέραμε. Την πήρε ένας δημοσιογράφος στο Φως και την έκανε θέμα. Έδωσα εξηγήσεις στο Δ.Σ. Πάει αυτό… Μας αρέσει να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Για το δεύτερο θέμα, έκανα μία παρέμβαση στην ΕΡΑ Σπορ, καθώς ακούστηκε μία ανακρίβεια. Στο τέλος με ρωτάει «τι γίνεται με τον Πρίγκιπα» και απάντησα ότι τώρα είναι στο χέρι του Πρίγκιπα. Αν δεν τα βάλει να εξαφανιστεί από προσώπου γης. «Ναι», μου λέει «αλλά την επιταγή»; Του λέω ότι την έχω τσεκάρει ότι έχει εκδοθεί. Όχι ότι την έχω δει. Σημασία έχει στις 4 του μηνός να βάλει τα λεφτά. Η θέση μου είναι εδώ. Μαζί ξεκινήσαμε. Επιτρέπεται να βγει ανακοίνωση εναντίον μου; Τέλος πάντων…

Αμεση η τοποθέτηση του Γιάννη Αλαφούζου, που είπε: «Εγώ δεν θα απαντήσω, αν και θα μπορούσα. Δεν θα κάνουμε δίκη εδώ πέρα».

Για το ότι τα χρέη έχουν όνομα και είναι του Βαρδινογιάννη, για τα στελέχη που έκαναν αποτυχημένες μεταγραφές, για τις εκκαθαρίσεις που πρέπει να κάνει και για το ότι δεν υπάρχει πρίγκιπας: «Εγώ δεν είμαι δικαστής. Θα κάνω την δουλειά μου. Ξέρω ποια είναι η Ελλάδα που ζούμε και θα κάνω τις τοποθετήσεις μου. Και στην ΠΑΕ θα υπάρχει εκλογίκευση του κόστους. Επειδή αναφέρθηκε το όνομα του Γόντικα, κάποιος τους την έδωσε την αμοιβή. Δεν την έκλεψε. Πρέπει να του αναγνωρίσουμε πως για ένα διάστημα πέρυσι ο Γόντικας και ο Φερέιρα κρατούσαν πέρυσι τον Παναθηναϊκό».

Μαζί στη Γ.Σ. Αλαφούζος - Αντωνιάδης

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ και της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας» Γιάννης Αλαφούζος, είχε κοινή παρουσία με τον Αντώνη Αντωνιάδη που απάντησε σε ερωτήσεις των οπαδών για την επιταγή του πρίγκιπα Φεϊζάλ.

Παρουσία των Αλαφούζου, Οικονομόπουλου, Αντωνιάδη, Μπαλομένου, Καμάρα και Κωνσταντίνου γίνεται η προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση της «Παναθηναϊκής Συμμαχίας». Πριν την έναρξη της, υπήρξε μια μικρή ένταση με 200 φίλους του Παναθηναϊκού που είχαν μαζευτεί στην Λεωφόρο. Αυτοί είχαν «πηγαδάκι» με τον Αντωνιάδη και τον ρώτησαν τι πιστεύει για την επιταγή του Φεϊζάλ και τα 28 εκατ. ευρώ που προτίθεται να βάλει ο Αραβας Πρίγκιπας στον Παναθηναϊκό.

Ο Αντωνιάδης επανέλαβε πως η επιταγή είναι υπαρκτή και ζήτησε από τον κόσμο να κάνει λίγο ακόμα υπομονή. Όμως ένας φίλος του «τριφυλλιού», του απάντησε: «Τι υπομονή; Τόσους μήνες υπομονή κάνουμε».

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Επεισόδια και μαχαιριές στην Πάτρα

«Στεγνό καθάρισμα» σε αγώνα ντροπή!»

Η απίστευτα προκλητική διαιτησία του Δημητρόπουλου (Φθιώτιδας) έβαλε φωτιά στην ρεβάνς ανάμεσα στην Παναχαϊκή και τον Ολυμπιακό, σε ένα παιχνίδι που μόνο τον ορισμό του ντέρμπι δεν είχε, τουλάχιστον σε αγωνιστικό επίπεδο.
Με μια διαιτησία ντροπή, ο ρέφερι κατάφερε να οδηγήσει την κατάσταση στα… άκρα με τα σφυρίγματά του, αρχικά με μια αποβολή σε φάση που δεν υπήρχε ούτε καν φάουλ, στη συνέχεια με ανύπαρκτο οφσάιντ και εν τέλει με πέναλτι που φωνάζουν οι γηπεδούχοι ότι –ούτε καν αυτό- δεν τους δόθηκε.
Το παιχνίδι διακόπηκε άρον - άρον στο 88' με τους επόπτες να δέχονται «βροχή» αντικειμένων και ύστερα από αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις. Ετσι, η ποινή για την Παναχαϊκή αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς είναι διαφορετική η τιμωρία, αν έχει ολοκληρωθεί από το αν έχει διακοπεί το παιχνίδι.

TA Επεισόδια

Επεισόδια σημειώθηκαν πριν αλλά και εν μέσω του αγώνα του Ολυμπιακού με την Παναχαϊκή. Έπεσαν καρέκλες, υπήρξαν μαχαιριές, δακρυγόνα και διάφορα αντικείμενα, Περίπου 2000 φίλοι των ερυθρόλευκων βρίσκονται πλέον στο γήπεδο της Αγυιάς.

Μερίδα οπαδών κατά τη μετάβασή της στο γήπεδο δημιούργησε επεισόδια στην πόλη,

Από την ένταση και τα επεισόδια αναφέρεται ότι έχουν προκληθεί φθορές

Μόλις έφτασαν στο γήπεδο υπήρξαν συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις αφού αρκετοί οπαδοί προσπάθησαν να μπουν χωρίς εισιτήριο στις εξέδρες.

Όσον αφορά στο ματς στην διάρκεια του πρώτου μέρους οπαδοί των φιλοξενούμενων συνεπλάκησαν με τους αστυνομικούς και πέταξαν καρέκλες.
Εκτός αυτού επήλθαν τρεις τραυματισμοί . Οι δύο ήταν αστυνομικών, εκ των οποίων ο ένας μαχαιρώθηκε δύο φορές στην πλάτη ενώ ο άλλος χτυπήθηκε στο πρόσωπο και ο τρίτος ενός οπαδού της Παναχαϊκής που σε μία στιγμή έντασης πήδηξε από την κερκίδα και έπεσε κάτω χτυπώντας τα πόδια του.

Επίσης σε αρκετές περιπτώσεις ένθερμοι υποστηρικτές της Παναχαϊκής έριξαν αντικείμενα στο γήπεδο (σ.σ. προς το τέλος του πρώτου μέρους αλλά και στην συνέχεια πετυχαίνοντας τον επόπτη Γουργιώτη) αναγκάζοντας τον ρέφερι του αγώνα να διακόψει το παιχνίδι οριστικά πια στο 87'.

Το... μπαλάκι στον Φεϊζάλ



Ο Γιάννης Αλαφούζος και οι μέτοχοι έκαναν το καθήκον τους στην υπόθεση του «Πρίγκιπα» και τώρα το… μπαλάκι πέφτει στον Φεϊζάλ που καλείται μέχρι τις 4 του Γενάρη να βάλει τα 28 εκατομμύρια που έχει υποσχεθεί.
«Πρίγκιπα»

Παρά κάποιες ενστάσεις που υπήρχαν στις προϋποθέσεις της αύξησης, η πλευρά του Πρίγκιπα δηλώνει ικανοποιημένη από την εξέλιξη και υποστηρίζει ότι το deal θα ολοκληρωθεί. «Πάμε καλά, πιστεύω ότι θα προχωρήσουμε και θα τελειώσουμε» έλεγε χαρακτηριστικά ο Βλάσης Τσάκας.

Πλέον, η πλευρά του Πρίγκιπα υποστηρίζει πως θα περιμένει τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης, ώστε να προχωρήσει το ζήτημα. Κατά την πλευρά του Πρίγκιπα το χρονικό περιθώριο της 4ης Γενάρης είναι ασφυκτικό και τονίζει πως θα ήταν «ιδεατή η 7η Γενάρη», αλλά διευκρινιζόταν πως είναι αδύνατον να χαλάσει η συμφωνία για τρεις μέρες πάνω, τρεις μέρες κάτω…


Η πλευρά του Τσάκα υποστήριζε επίσης πως αν η νυν διοίκηση έχει την οικονομική δυνατότητα να συγκεντρώσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ μπορεί να τα βάλει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, αν και ουδέποτε ο Γιάννης Αλαφούζος ανέφερε πως «έχουμε διαθέσιμα 7,5εκατ. ευρώ».

Χαρακτηριστικά ανέφερε πως «μπορεί να βάλει ο Πρίγκιπας τα 20,5εκατ, άλλα 7,5εκ από τα 28 να δοθούν σε μορφή χορηγίας κι ας βάλουν τα δικά τους 7,5 στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου για να συμπληρωθούν τα 28 εκατ. που απαιτούνται!».

Η πλευρά του Φεϊζάλ αρνείται κατηγορηματικά τον ισχυρισμό του Βασίλη Κωνσταντίνου πως επισκέφθηκαν τον συμβολαιογράφο και διαπίστωσαν πως δεν υπάρχει αντίγραφο της επιταγής. Υποστήριζε μάλιστα πως η επαφή έγινε μόνο τηλεφωνικά και «όπως είναι φυσικό ουδείς συμβολαιογράφος δίνει τηλεφωνικά τέτοιες πληροφορίες».

Πάντως, στον Παναθηναϊκό ελπίζουν, αλλά θεωρούν απίθανο να υπάρξει ουσιαστική εξέλιξη στην υπόθεση. Εκτιμούν πως με τον έναν ή τον άλλον τρόπο η πλευρά του Φεϊζάλ θα κάνει πίσω και πως τα χρήματα δεν θα εμφανιστούν ποτέ στα ταμεία του Παναθηναϊκού.

Κοντός ψαλμός αλληλούια…

Αλαφούζος οι μέτοχοι έκαναν το καθήκον τους.+Video


ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ Η ΑΥΞΗΣΗ 28 ΕΚΑΤ.

«Υποχρεωμένοι να του δώσουμε ευκαιρία»

Ο Γιάννης Αλαφούζος επανέλαβε, μιλώντας στους μετόχους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά τη διάρκεια της σημερινής Γενικής Συνέλευσης, πως ο ίδιος δεν πιστεύει σε πρίγκιπες, ωστόσο τόνισε πως είναι υποχρέωσή τους -και αυτό έκαναν- να δώσουν την ευκαιρία στον Φεϊζάλ (σ.σ. εκπροσωπήθηκε από τη δικηγόρο του Κασσιανή Μιχοπούλου) να αποδείξει αν πραγματικά θέλει να επενδύσει στον σύλλογο.

Ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» τόνισε πως, κατά την εκτίμησή του, θαύματα δεν γίνονται, αλλά η ομάδα είναι υποχρεωμένη να δώσει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε λέει ότι θέλει να επενδύσει. Έτσι πρότεινε αύξηση 28 εκατ., με τιμή μετοχής 0,33 ευρώ και περιθώριο έως τις 5 Ιανουαρίου, παρότι η πλευρά του πρίγκιπα είχε ζητήσει ως τις 7 του μήνα.


Tελικά, εγκρίθηκε αύξηση 28 εκατομμυρίων και 5 ευρώ, με τιμή μετοχής 0,34 (για να στρογγυλοποιηθεί το ποσό), με την αύξηση να «τρέχει» ως τις 5 Γενάρη και τον πρίγκιπα να έχει δικαίωμα να «μπει» ως τις 4 του μήνα. Παράλληλα, οι μέτοχοι παραιτήθηκαν του δικαιώματος επιλογής που έχουν.

«Μας ήρθε ένα γράμμα από έναν Πρίγκιπα με μεγάλο όνομα, ο οποίος ισχυρίζεται ότι θέλει να επενδύσει. Έγινε λόγος για μια επιταγή που δεν την είδαμε αλλά τέλος πάντων. Ακούγεται εξωπραγματικό ποσό για τα δεδομένα της εποχής, αλλά υπάρχουν κάποιοι εκκεντρικοί Πρίγκιπες, οι οποίοι ενδεχομένως να θέλουν να επενδύσουν.


Εμείς δεν μπορούμε να λειτουργούμε σαν ιδιωτική επιχείρηση γιατί εκπροσωπούμε 1,8 εκατομμύρια κόσμου. Ο Παναθηναϊκός είναι όπως η Ελλάδα, βλέπετε τι προβλήματα αντιμετωπίζουμε. Κάναμε μεγάλα ανοίγματα και το ίδιο έγινε και στον Παναθηναϊκού. Ακολουθούσαμε μια λογική οικονομική πολιτική και μόλις έγιναν ανοίγματα, είδατε τι έγινε. Επειδή η Συμμαχία δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τα χρήματα που προσδωκούσαμε, και οι μέτοχοι δεν έβαλαν χρήματα, εμείς θα δώσουμε την ευκαιρία στον Πρίγκιπα να μπει, κάνοντας την ΑΜΚ στα 28 εκατομμύρια ευρώ.

Υποχρεωτικά, ζητάω να άρετε τις επιφυλάξεις σας και να του δώσουμε τη δυνατότητα. Έχω συζητήσει με τους άλλους βασικούς μετόχους και συμφωνούν όλοι. Τα περιθώρια είναι πολύ στενά, έχουμε μία εντελώς διαφορετική φιλοσοφία με την πλευρά του Πρίγκιπα, για αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσει μέχρι τις 4 Ιανουαρίου, γιατί 5 αρχίζει πάλι το πρωτάθλημα και πρέπει να ξέρουμε ποια θα είναι η διοίκηση. Εμείς δεν πιστεύουμε στην εύκολη αγορά της δόξας μέσα σε λίγους μήνες», ήταν η ομιλία του Αλαφούζου προς τους παρευρισκόμενους.

Επίσης, γνωστοποίησε πως αν ο Πρίγκιπας δεν αποδειχθεί... φερέγγυος, τότε η Παναθηναϊκή Συμμαχία θα προχωρήσει σε αύξηση 7.5 εκατ. ευρώ, χωρίς να διευκρινιστεί αν αυτό το ποσό, που είναι πολύ μεγάλο, είναι στόχος ή αν υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συγκεντρωθεί.

Στα γραφεία του ΠΑΟ βρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος του πατέρα του Αδαμάντιου, Λεωνίδας Πολέμης, ο αντιπρόεδρος της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, Τάκης Οικονομόπουλος και ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Αχιλλέας Μακρόπουλος. Απόντες, όπως πάντα τον τελευταίο καιρό, οι Νικόλας Πατέρας (έχει εξουσιοδοτήσει τον Γιάννη Αλαφούζο) και Ανδρέας Βγενόπουλος.

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-1«Στεγνό καθάρισμα»


«Στεγνό καθάρισμα» σε αγώνα ντροπή!» 

Η απίστευτα προκλητική διαιτησία του Δημητρόπουλου (Φθιώτιδας) έβαλε φωτιά στην ρεβάνς ανάμεσα στην Παναχαϊκή και τον Ολυμπιακό, σε ένα παιχνίδι που μόνο τον ορισμό του ντέρμπι δεν είχε, τουλάχιστον σε αγωνιστικό επίπεδο.

Με μια διαιτησία ντροπή, ο ρέφερι κατάφερε να οδηγήσει την κατάσταση στα… άκρα με τα σφυρίγματά του, αρχικά με μια αποβολή σε φάση που δεν υπήρχε ούτε καν φάουλ, στη συνέχεια με ανύπαρκτο οφσάιντ και εν τέλει με πέναλτι που φωνάζουν οι γηπεδούχοι ότι –ούτε καν αυτό- δεν τους δόθηκε. Με μια εριστικότατη διαιτησία που σίγουρα ο Ολυμπιακός δεν την χρειαζόταν για να φτάσει στην πρόκριση αλλά που έκανε πολλούς να μιλούν ακόμη και για επίδειξη δύναμης.

Το παιχνίδι διακόπηκε άρον - άρον στο 88' με τους επόπτες να δέχονται «βροχή» αντικειμένων και ύστερα από αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις. Ετσι, η ποινή για την Παναχαϊκή αναμένεται να είναι ακόμη μεγαλύτερη, καθώς είναι διαφορετική η τιμωρία, αν έχει ολοκληρωθεί από το αν έχει διακοπεί το παιχνίδι.

Γκολ με το ξεκίνημα η Παναχαϊκή

Με γκολ από τα… αποδυτήρια ξεκίνησε η αναμέτρηση της Πάτρας. Ο αγώνας απέκτησε ενδιαφέρον από νωρίς, όταν ο Γκούτσας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μέγιερι και έφερε την ομάδα του στη θέση του οδηγού. Ηταν το 4ο μόλις λεπτό όταν ο Γκούρτσας εκμεταλλεύτηκε ιδανικά την σέντρα του Ντίνα αλλά και το λάθος του Κοντρέρας και σκόραρε, κάνοντας από νωρίς - νωρίς το 1-0.

Στη συνέχεια, οι «ερυθρόλευκοι πήραν την κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο όμως δεν κατάφερναν να διασπάσουν την καλοστημένη άμυνα των γηπεδούχων. Στο 7' οι φιλοξενούμενοι έχασαν διπλή ευκαιρία με Φουστέρ και Μήτρογλου, ενώ στο 10' ήταν η σειρά του Γκρέκο να απειλήσει με σουτ. Στο 19', ο Ντιακιτέ συνεργάστηκε άψογα με τον Φετφατζίδη αλλά δεν κατάφερε να φτάσει στο 1-1 και δύο λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Φουστέρ να δοκιμάσει το πόδι του και πάλι ανεπιτυχώς.

Η πρώτη φάση...

Η πρώτη από τις αρκετές, ομολογουμένως, φάσεις που θα συζητηθούν, σημειώθηκε στο 37', όταν ο Βοσκάκης είδε την δεύτερη κίτρινη του Δημητρόπουλου για φάουλ στον Γκρέκο και αποβλήθηκε, με την Παναχαϊκή να μένει με δέκα παίκτες. Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς γηπεδούχων, απόλυτα δικαιολογημένες μιας και στην συγκεκριμένη διεκδίκηση δεν υπήρξε καν φάουλ! Ο Δημητρόπουλος διέκοψε τον αγώνα για λίγα λεπτά και έπειτα από τις έντονες αποδοκιμασίες της εξέδρας που όπως αποδείχτηκε θα συνεχιζόταν…

Η δεύτερη φάση - ντροπή

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με ένα μακρινό σουτ του Γκρέκο στο 54' και ένα ακόμη του Μασάντο στο 55'. Σε εκείνο ακριβώς το λεπτό ήρθε η δεύτερη «κακή» στιγμή του διαιτητή Δημητρόπουλου όταν σταμάτησε με ανύπαρκτο οφσάιντ τον Γκούρτσα. Δύο λεπτά αργότερα ήρθε η ισοφάριση για τον Ολυμπιακό όταν ο Μήτρογλου πάσαρε με ωραίο τακουνάκι στον Φετφατζίδη και ο δεύτερος με πλασέ έκανε το 1-1, φέρνοντας το ματς στα ίσια. Όμως στο 65' ήρθε ακόμη μια δύσκολη φάση να ανάψει «φωτιά» στην κερκίδα όταν ο Ντίνα ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Κοντρέεας. Ακολούθησαν νέες έντονες αντιδράσεις από τους γηπεδούχους που διαμαρτύρονται για πέναλτι που δεν καταλογίστηκε.

Τελικά, στο 83' και έπειτα από πολλές ολιγόλεπτες διακοπές, το παιχνίδι διεκόπη γι ακόμη μια φορά με τους διαιτητές να φεύγουν για τα αποδυτήρια και τους οπαδούς να παίζουν ξύλο μέσα στο γήπεδο, την ώρα που η αστυνομία απλά παρακολουθούσε. Και έπειτα από 20 λεπτά διακοπής, το ματς ξανάρχισε αλλά έληξε με τον ίδιο άδοξο τρόπο… Και πάλι αντικείμενα στον αγωνιστικό χώρο και οριστική διακοπή σε ένα παιχνίδι παρωδία.

ΓΚΟΛ: 4' Γκούρτσας - 57' Φετφατζίδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)

ΒΟΗΘΟΙ: Γουργιώτης (Φθιώτιδας), Ελευθερίου (Αθηνών)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ουρτάδο, Καραμανλής, Κοιλιάρας, Βουνκ/ Γκρέκο,

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 37' Βοσκόπουλος

Οι συνθέσεις:

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Γιώργος Κούτσης): Ανδρούτσος, Σπίνουλας, Καραμανλής, Φατιόν, Ντιόγκο (65' Κοιλιάρας), Βοσκόπουλος, Γκούρτσας, Ουρτάδο (41' Κοκκίνης), Ντίνας (77' Βασιλαντωνόπουλος), Σαλαμαστράκης, Βουνκ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεονάρτο Ζαρντίμ): Μέγιερι, Μασάντο (58' Ιμπαγάσα), Παπάζογλου, Φέϊσα (46' Τζιμπούρ), Μήτρογλου, Κοντρέρας, Φετφατζίδης, Φουστέρ, Χολέμπας, Ντιακιτέ, Γκρέκο.

Ενας Παναθηναϊκός με 11 παιδιά από την ακαδημία


ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-2
Πρόκριση με «μικρούς» και... αρχηγό Πετρογκόλ!

Μέσα στους κλυδωνισμούς που έχει προκαλέσει στον Παναθηναϊκό η απόφαση του Γιάννη Αλαφούζο για «καθάρισμα» στο ρόστερ, οι «πράσινοι» διεκπεραίωσαν με χαλαρό τρόπο την τελευταία αγωνιστική τους υποχρέωση για το 2012, παίρνοντας την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου. 

Ενας Παναθηναϊκός με 11 παιδιά από την ακαδημία, με τον Δώνη να αγωνίζεται πρώτη φορά βασικός και τους νεαρούς Γιαννιτσάνη και Μουζακίτη να κάνουν ντεμπούτο στο τέλος και με τον Αντώνη Πετρόπουλο, που σε 10 μέρες θα είναι παίκτης της ΑΕΚ, να αγωνίζεται βασικός, με το περιβραχιόνιο του αρχηγού και να πετυχαίνει ένα γκολ!

Μετά το 4-0 στο ΟΑΚΑ, η ρεβάνς στο δημοτικό στάδιο της Νίκαιας απέναντι στους «βυσσινί» για τους «32» της διοργάνωσης, ήταν τυπική διαδικασία. Και αποδείχθηκε τέτοια, αν και αρχικά η «Προό» μπήκε πολύ δυνατά, έχασε πέναλτι στο 3' με τον Λέκκα (απέκρουσε ο Καπίνο) και προηγήθηκε στο 6' με τον Παναγιωτόπουλο!

Ωστόσο σταδιακά οι παίκτες του Παναθηναϊκού - που παρατάχθηκε με πολλές απουσίες και αρχηγό τον Πετρόπουλο που θα ανήκει σε λίγες μέρες στην ΑΕΚ - «πάτησαν» καλύτερα στον συνθετικό αγωνιστικό χώρο και ισορρόπησαν. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν σαφώς ανώτεροι, ισοφάρισαν με τον Πετρόπουλο στο 59', έχίαν ευκαιρίες για άλλο γκολ (58' Τριανταφυλλόπουλος, 62' Μαυρίας, 65' Σο, 66' Πετρόπουλος) το οποίο πέτυχαν με τον Μαυρία στο 83'.

Αρχικός ενθουσιασμός

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με πάθος, αιφνιδίασαν τους «πράσινους», αφενός καθώς η 11άδα που παρατάχθηκε για τον Παναθηναϊκό δεν είχε ξαναπαίξει μαζί (πρώτη φορά βασικός ο Δώνης) και αφετέρου τα λάθη των φιλοξενούμενων ήταν πολλά. Μετά το 15' οι «πράσινοι» έγιναν πιο… υποφερτοί, είχαν καλές στιγμές (24' Μαυρίας, 25' Δώνης, 37' Πετρόπουλος, 45'+2' Μαυρίας) χωρίς να πιάσουν καλή απόδοση.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός βελτιώθηκε, έγινε πολύ πιο επιθετικός και κατάφερε να κάνει την ανατροπή του αποτελέσματος, καθώς εκτός της ισοφάρισης του Πετρόπουλου στο 59' πέτυχαν και δεύτερο γκολ με τον Μαυρία στο 83'. Τις δικές τους δύο μεγάλες ευκαιρίες είχαν και οι γηπεδούχοι (72' Αργυρίου, 79' Παναγιωτόπουλος) αλλά δεν μπόρεσαν να πετύχουν δεύτερο γκολ.

Στα τελευταία λεπτά ντεμπούτο με τον Παναθηναϊκό έκανε ο νεαρός Γιαννιτσάνης αλλά και ο Μουζακίτης, ενώ ο Καπίνο κράτησε τη νίκη στο 90' αποκρούοντας το σουτ του Τζώρτζη.

ΣΚΟΡΕΡΣ: 6' Παναγιωτόπουλος - 59' Πετρόπουλος, 83' Μαυρίας

ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ: 3' Λέκκας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χατζής (Δυτ. Αττικής)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 33' Κουσούρης, 39' Επιτροπάκης, 61' Παναγιωτόπουλος - 20' Σο, 81' Λαγός

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ: Ζήνωνος, Κουσούρης, Κακαράς, Χόρτσας, Παπανικόλας, Μπελέρης, Βασιλάκος (69' Αντωνίου), Μακαρονάς (61' Τζώρτζης), Επιτροπάκης (46' Αργυρίου), Λέκκας, Παναγιωτόπουλος.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Μαρίνος, Λαγός, Πίντο, Τριανταφυλλόπουλος, Σο, Φουρλάνος, Δώνης (73' Ζέκα), Μπαρμπαρούσης (88' Γιαννιτσάνης), Μαυρίας (89' Μουζακίτης), Πετρόπουλος.

Παίρνει αποστάσεις ο Ρότσα


ΕΞΗΡΕ ΤΟ ΗΘΟΣ ΒΥΝΤΡΑ ΚΑΙ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ
Παίρνει αποστάσεις ο Ρότσα

Λίγα λεπτά μετά τη δήλωσή του (με τη λήξη του αγώνα) ότι η νίκη επί της Προοδευτικής θα φέρει ηρεμία στον Παναθηναϊκό, ο Χουάν Ραμόν Ρότσα «φρόντισε» στη συνέντευξη Τύπου να… ταράξει τα νερά!

Ο τεχνικός των «πράσινων» εξήρε το ήθος και τον επαγγελματισμό του Λουκά Βύντρα και του Νίκου Σπυρόπουλου, που είναι στη λίστα των «κομμένων» του Γιάννη Αλαφούζου, ενώ για πρώτη φορά άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να μην συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας αν προκύψει διαφωνία με τη διοίκηση ή δυσαρέσκεια από την πλευρά του προέδρου των «πράσινων» σε συνάντηση που, όπως τόνισε, θα γίνει την Παρασκευή (21/12).

Αφορμή στάθηκε, στη συνέντευξη Τύπου, η ερώτηση για το αν ισχύουν τα ονόματα παικτών που γράφτηκαν στον Τύπο ότι θα αποχωρήσουν: «Αυτό δεν είναι επίσημο. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που γράφτηκαν ότι θα φύγουν, παιδιά με πολύ μεγάλη προσφορά, ειδικά οι Βύντρα, Σπυρόπουλος, δύο παιδιά 100% επαγγελματίες, με ήθος. Βρίσκονταν σε μια πολύ καλή στιγμή της καριέρας τους. Ήρθε ένα ματς που ήμασταν όλοι κακοί. Και εγώ ήμουν κακός και ανέλαβα τις ευθύνες. Έχω μια συνάντηση με τη διοίκηση την Παρασκευή. Τίποτα δεν είναι επίσημο.

Καμία φορά μια ήττα προκαλεί περισσότερο θόρυβο απ' όσο πρέπει. Εγώ πρέπει να βγάλω μάνικα και να σβήσω φωτιά όπως έκανα στο ματς με τον ΠΑΟΚ. Έχω συνηθίσει τα δύσκολα. Δεν θα διστάσω να το πω δημόσια γιατί ξέρω τι θέλω, ότι ήρθα σε μια δύσκολη στιγμή. Ένα παιχνίδι δεν μπορεί να κρίνει κάποιες βάσεις. Ελπίζουμε όλοι αυτές τις μέρες να σκεφτούμε καλύτερα γιατί έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους. Ένα κομμάτι της δουλειάς μου είναι ότι δουλεύω πάνω στον άνθρωπο, όχι με μηχανές. Όλοι σκεφτόμαστε το ανθρώπινο κομμάτι του Παναθηναϊκού.

Θα τα πούμε την Παρασκευή. Δεν ξέρω τι θα γίνει στο μέλλον. Αν ήξερα… Είμαι σίγουρος ότι δεν κρύβω τίποτα. Αυτός είμαι. Η αγάπη μου για τον Παναθηναϊκό είναι πάρα πολύ μεγάλη. 19 είναι σήμερα; 19/12/79 ήρθα. Πονάω πάρα πολύ τον Παναθηναϊκό και θα ήθελα το καλύτερο. Είτε είμαι είτε δεν είμαι στον Παναθηναϊκό».

Για την νίκη επί της Προοδευτικής και την πρόκριση σχολίασε: «Είχαμε ένα 20ημερο πάρα πολύ καλό. Μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό είπα ότι έβλεπα τον κόσμο να φεύγει με χαμόγελα. Μεσολάβησε μια εβδομάδα μέχρι τη Βέροια που είχαμε χρόνο για να μπορέσουμε να δουλέψουμε. Υπήρξε μια ήττα που προκάλεσε πολύ μεγάλο θόρυβο. Η αιτία που βρίσκω για το αποτέλεσμα στη Βέροια είναι ότι η κούραση έφτασε σε ένα σημείο υψηλό. Βγήκε στο ματς με τη Βέροια. Θα προσπαθήσουμε όλοι μαζί να ηρεμήσουμε. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν αυτά. 40 χρόνια έχω δει πάρα πολλά αρκεί να έχεις ψυχραιμία και να μην πετάς στα σύννεφα».

Για τα συναισθήματά του για την κατάσταση που βιώνει η ομάδα: «Είμαι στεναχωρημένος γιατί μια ήττα μας φέρνει σε αρκετά βήματα πίσω από όσα κάναμε. Όλα τα υπόλοιπα τα συζητάω με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Όλοι μαζί μπορούμε να πάμε μπροστά. Με μια γραμμή. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Από το πρώτο παιχνίδι είπα βήμα- βήμα και υπομονή. Θα δουλέψουμε μέχρι να φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Επίσημα θα βγουν από τον Παναθηναϊκό εάν το θέλουν, την Παρασκευή. Με βλέπετε ότι είμαι στεναχωρημένος αλλά ταυτόχρονα είμαι χαρούμενος που είμαι στη μάχη. Οι μάχες έχουν απώλειες. Μπορεί η απώλεια να είμαι εγώ αλλά όταν ξέρεις ότι είσαι σε μια μάχη, μπορεί να είσαι εσύ».

«Ωραία νίκη για να ηρεμήσουμε λιγάκι»

Η πρόκριση είχε, μεν, κριθεί, ωστόσο η εκτός έδρας νίκη 2-1 επί της Προοδευτικής είναι πολύ χρήσιμη για τον Παναθηναϊκό καθώς του δίνει ηρεμία εν όψει εορτών, μετά τις δύσκολες μέρες που βιώνει τελευταία. Αυτό τόνισε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα μετά το τέλος της αναμέτρησης.

«Ηταν ένα παιχνίδι με ειδικές συνθήκες για μας. Ηταν πρωτόγνωρο για τους περισσότερους παίκτες που έπαιξαν σήμερα. Ένα παιχνίδι με δύο διαφορετικούς τρόπους για τις ομάδες, μια ομάδα που το ξέρει το γήπεδο και έπαιξε με μακρινές μπαλιές και μια ομάδα που προσπαθούσε να προσαρμοστεί στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που το κάναμε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο», τόνισε αρχικά ο προπονητής του Παναθηναϊκού, εστιάζοντας στην ιδιαιτερότητα του συνθετικού χλοοτάπητα.

Για την παρουσία πολλών «μικρών» και αν μπορεί να αισιοδοξεί ο Παναθηναϊκός για το μέλλον, επεσήμανε: «Το έχουμε πει πολλές φορές, μπορούμε να αισιοδοξούμε. Ένα πολύ καλό κομμάτι είναι αυτό της ακαδημίας. Περνάμε τρεις μέρες δύσκολες, ήταν μια ωραία νίκη για να ηρεμήσουμε λιγάκι και να πάμε στις γιορτές λίγο πιο χαρούμενοι».

Για τη χρησιμότητα της διακοπής, τόνισε; «Αν δούμε το πρόγραμμα της ομάδας από τον ΠΑΟΚ και μετά ήταν πολλά παιχνίδια συνεχόμενα στο πρόγραμμα και πιστεύω ότι μας βγήκε όλη αυτή η μεγάλη προσπάθεια στο παιχνίδι με την Βέροια. Εκεί το αποδίδω.

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Κουβέντα Σαμαρά-Ρότσα για τα παιδιά των ακαδημιών


Συνομιλία με τον τεχνικό διευθυντή των ακαδημιών, Γιάννη Σαμαρά είχε την Τρίτη (18/12) το απόγευμα ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Χουάν Ραμόν Ρότσα παρουσία και του βοηθού του, Γιάννη Βονόρτα.
samaras rotsa

Η κουβέντα περιστράφηκε γύρω από το αυτονόητο. Οπερ σημαίνει ποια από τα παιδιά της ομάδας Νέων του «τριφυλλιού» θα μπορούσαν να ενσωματωθούν και να βοηθήσουν άμεσα την πρώτη ομάδα, αν και εφόσον υπάρξει το «ξήλωμ-τσουνάμι». Οι τρεις άνδρες, λοιπόν συνομίλησαν για περισσότερο από 90 λεπτά και έβαλαν κάτω όλα τα δεδομένα.

Ηθελαν να δουν ποιοι παίκτες που βρίσκονται στην ομάδα Νέων θα μπορούσαν να προβιβαστούν άμεσα. Να γίνουν κομμάτια της πρώτης ομάδας και να πάρουν κάποια ματς στα πόδια τους τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο.

Η συζήτηση δεν έγινε για τα παιδιά που είναι, ήδη, επαγγελματίες, αλλά ακόμα δεν έχουν πάρει χρόνο συμμετοχής, όπως για παράδειγμα οι Δώνης, Μαρινάκης, Αποστολόπουλος, Μουζακίτης, Σταματάκης και Κουσίδης. Εγινε, όμως, για κάποια άλλα παιδιά που απαρτίζουν την ομάδα Νέων και θα έπρεπε να γίνουν επαγγελματίες για να μπορέσουν να παίξουν στην πρώτη ομάδα.

Ρότσα στους παίκτες: «Μην ακούτε τίποτα»


Σε μία απέλπιδα προσπάθεια να αποφορτίσει το κλίμα στα αποδυτήρια του Παναθηναϊκού με δεδομένα τα όσα ακούγονται περί του «ξηλώματος» ποδοσφαιριστών προέβη στην προπόνηση της Τρίτης (18/12) ο Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» επιχείρησε να ρίξει τους τόνους. Ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του να κλείσουν τα αυτιά τους σ' όλα όσα ακούγονται και τα μάτια τους σ' όσα γράφονται σχετικά με αποχωρήσεις παικτών διακρίνοντας προ-διάθεση επηρεασμού ποδοσφαιριστών απ' όλο αυτό το σκηνικό.

Πριν την έναρξη της προπόνησης, λοιπόν, ο Ρότσα είπε μία κουβέντα στους παίκτες του ζητώντας να μην ακούν όσα λέγονται και να κοιτάξουν την δουλειά τους. Μια ατάκα που ο Ρότσα, ενδεχομένως, να γνωρίζει καλά πως είτε την είπε είτε όχι το πιθανότερο είναι πως λίγοι πείστηκαν απ' αυτή, μιας και θεωρείται από τους περισσότερους δεδομένο πως ο Γιάννης Αλαφούζος είναι έτοιμος για το 6+1 «ξήλωμα-τσουνάμι» στην ομάδα μετά τον διασυρμό της στη Βέροια με 3-0 από την τοπική ομάδα.

Χαρακτηριστικά ο προπονητής των πράσινων σημείωσε: «Μην ακούτε αυτά που λένε και γράφονται για μαύρες λίστες. Κοιτάξτε την δουλειά σας».

ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝ ΣΤΗ ΜΟΥΡΗ ΜΑΣ


«Tώρα είμαστε στημένοι;»

Η απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου να θέσει στο περιθώριο και τους Βύντρα, Φορναρόλι, Πετρόπουλο, Χριστοδουλόπουλο (μετά τους Μπουμσόνγκ και Λέτο που έχουν ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για τη λύση των συμβολαίων τους) προκάλεσε τεράστιο «σοκ» στους παίκτες του «τριφυλλιού», που «πάγωσαν» όταν έμαθαν τα ονόματα των «κομμένων».

Οι εξελίξεις της Δευτέρας αιφνιδίασαν τους «πράσινους», αφού, όταν άρχισαν να γίνονται γνωστές οι αποφάσεις του προέδρου του Παναθηναϊκού, οι περισσότεροι είχαν φύγει από την Παιανία έχοντας ολοκληρώσει την προπόνηση και δεν είχαν πλήρη εικόνα. Χθες το πρωί, όπου όλα είχαν βγει πλέον στο προσκήνιο, το κλίμα ήταν πολύ «βαρύ» και τα «πηγαδάκια» ανάμεσα στους παίκτες (κυρίως στους Ελληνες) έδιναν κι έπαιρναν.

Οι περισσότεροι ήταν στην... τσίτα, βγάζοντας εκνευρισμό, κυρίως για τον χειρισμό από πλευράς διοίκησης στην υπόθεση των «κομμένων». «Δεν είναι δυνατόν να στοχοποιούν έτσι παίκτες. Να περνούν προς τα έξω υπόνοιες και να ''τελειώνουν'' με αυτόν τον τρόπο ποδοσφαιριστές. Είναι λάθος και άδικο όλο αυτό που έγινε...» ήταν ορισμένες από τις ατάκες που ακούστηκαν χθες στην Παιανία, στις συζητήσεις που είχαν μεταξύ τους οι ποδοσφαιριστές, με τους Λουκά Βύντρα και Νίκο Σπυρόπουλο να είναι ιδιαίτερα εκνευρισμένοι με όσα προηγήθηκαν τα τελευταία 24ωρα.

Ο Χουάν Ρότσα, από την πλευρά του, είναι ιδιαίτερα προβληματισμένος με όσα έχουν γίνει και κυρίως με το πώς θα διαχειριστεί σωστά την κατάσταση, ιδίως εάν το θέμα των «κομμένων» δεν έχει τελειώσει μετά τη διακοπή των Χριστουγέννων. Ο ίδιος καταννοεί απόλυτα την ψυχολογική διάθεση των παικτών και αντιλαμβάνεται πως αυτό το... τσουνάμι μπορεί να φέρει το επόμενο διάστημα «εκρήξεις» εντός των αποδυτηρίων. Σίγουρα και δεν θέλει να βρεθεί στη... μέση, αφού ήταν μία απόφαση της διοίκησης και γι' αυτό με χαμηλούς τόνους προσπαθεί να επαναφέρει όσο μπορεί την ισορροπία και πάνω απ' όλα την ηρεμία στην Παιανία.

Αυτόν τον σκοπό, άλλωστε, είχε και η χθεσινή μίνι ομιλία του προς τους παίκτες, από τους οποίους ζήτησε να κλείσουν τ' αυτιά τους σε όσα έχουν κυκλοφορήσει. «Ακούγονται και γράφονται πολλά, αλλά κάποια πράγματα δεν είναι έτσι όπως μεταφέρονται. Δεν υπάρχουν ''μαύρες'' λίστες. Κανείς δεν έχει παράπονο και δεν κατηγορεί κανέναν. Μην ακούτε τίποτα. Δεν πρέπει να επηρεαστούμε, αντίθετα οφείλουμε να κάνουμε τη δουλειά μας και να είμαστε συγκεντρωμένοι στις υποχρεώσεις μας...» ήταν τα λόγια του 58χρονου τεχνικού, προσπαθώντας να κατεβάσει τους τόνους σε μια Παιανία που... σιγόβραζε.

Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΛΑΣΣΗ ΤΣΑΚΑ

«Τα χοντρά συμφωνήθηκαν, μένουν λεπτομέρειες»


Την απόλυτη αισιοδοξία του ότι η αγορά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός από τον πρίγκιπα Φεϊζάλ είναι σε πάρα πολύ καλό δρόμο εξέφρασε ο Βλάσσης Τσάκας με δηλώσεις του στο «TV Mακεδονία».

«Συμφωνούμε απόλυτα στην τιμή 0,33 της μετοχής που ανακοινώθηκε σήμερα. Το χοντρό κομμάτι της συμφωνίας έχει εξασφαλισθεί. Οι λεπτομέρειες που απομένουν πιστεύω ότι με καλή διάθεση θα διευθετηθούν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε, συμπερασματικά: «Εφόσον οι συζητήσεις που ξεκίνησαν σήμερα, μέχρι την Πέμπτη που θα γίνει η Γενική Συνέλευση καταλήξουν σε συμφωνία τόσο από εμάς όσο και από την ΠΑΕ και υπάρχει συμφωνία κατατεθειμένη, τότε η συμμετοχή μας είναι δεδομένη και η αλλαγή στην σελίδα του Παναθηναϊκού είναι δεδομένη και αυτή».


Ο εκπρόσωπος του πρίγκιπα Φεϊζάλ εξοργίστηκε όταν του αμφισβητήθηκε αν ο πρίγκιπας έχει τα λεφτά: «Ο πρίγκιπας Φεϊζάλ, αν δεν το καταλάβατε, είχε φέρει μαζί του επιταγή τραπέζης 28 εκατ. ευρώ, αν δε με απατά η μνήμη μου. Αυτό είναι γνωστό τοις πάση, άρα να μη μιλάμε για λεφτά με αυτό το ύφος. Εμείς κάναμε ξεκάθαρη πρόταση εξαγοράς. Μας πάνε σε αποσπασματική αντιπρόταση με δικούς τους όρους. Θα τη βρούμε την άκρη, αλλά μη μιλάτε για λεφτά. Να τελειώνει αυτή η καραμέλα».

Όταν ρωτήθηκε γιατί, τότε, αφού υπάρχει η επιταγή δεν πάει αύριο το πρωί να πάρει την ΠΑΕ, αντέδρασε: «Καταλαβαίνετε τον όρο τραπεζική επιταγή ή θέλετε να κάνουμε τραπεζικά μαθήματα; Μπορώ να έρθω εγώ στο σπίτι τας σήμερα το βράδυ ή αύριο το πρωί… Δεν έχουν οριστεί τιμές, ούτε τίποτα. Η μετοχική αξία του Παναθηναϊκού είναι μόλις 10 εκατ. Μπορούσαμε να φέρουμε 11 και να τον πάρουμε, φέραμε 28 γιατί τόσα είναι τα χρέη».

Για το αν θα υπάρχουν εξελίξεις στις 20 Δεκεμβρίου, σχολίασε: «Δηλαδή στις 20 Δεκεμβρίου θα κολλήσετε; Στις 20 είναι η γενική συνέλευση, υπάρχουν τα περιθώρια εφόσον έχουν συμφωνηθεί οι όροι και είμαστε ικανοποιημένοι από τους όρους που συμφωνηθούν, η επιταγή να κατατεθεί».

Ο Βλάσσης Τσάκας έριξε βολές κατά των ΜΜΕ: «Η αντιμετώπισή του από τα ΜΜΕ ήταν αρνητική. Μπορεί να έρχεται το Μάιο ο ίδιος, να περάσει από την ΕΕΑ, καταθέτοντας όλα τα τραπεζικά και προσωπικά στοιχεία, να περνά από την επιτροπή μέσα σε 20 μέρες όταν οι Ελληνες θέλουν 3 χρόνια και μετά να αγνοείται για 6-7 μήνες και τώρα από καμηλιέρης να γίνεται επενδυτής».

Η επίθεσή του συνεχίστηκε και κατά της ΠΑΕ Παναθηναϊκός με αφορμή τη σημερινή ανακοίνωσης: «Δεν ξέρω ποιος ήταν ο εμπνευστής της περιβόητης επιστολής. Προχθές έκαναν συστάσεις για σιωπή ασυρμάτου και σήμερα κάνουν αυτό. Ισχύει αυτό που λέει ο λαός `δάσκαλε που δίδασκες'. Την ώρα που υπήρχε καθορισμένο ραντεβού των δύο πλευρών σε νομικό και οικονομικό επίπεδο, δίνουν ανακοίνωση στη δημοσιότητα. Εύγε, επιχειρηματίες, τζέντλεμαν, σας ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Για το γεγονός ότι ενώ η ΠΑΕ έθεσε ως στόχο το να μην κάνει δημόσιες δηλώσεις, αυτός δεν το ακολουθεί, ξεκαθάρισε: «Εγώ δέχομαι εντολές μόνο από εργοδότες μου. Οταν η ΠΑΕ Παναθηναϊκός με προσλάβει, ναι, να υπακούω εντολές. Αυτό ξεκάθαρα.

Εμείς σήμερα θέσαμε στη συνάντηση αυτό ακριβώς το θέμα. Δεν το τήρησε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, δεν το τηρούμε ούτε εμείς. Είμαστε ισότιμοι συνομιλητές. Θέλουν να το καταλάβουν, έχει καλώς. Δεν θέλουν, πάλι έχει καλώς.

Εμείς προσπαθούμε και δίνουμε ο,τιδήποτε για να μην οδηγηθεί η σχέση αυτή στα άκρα. Κάνουμε ό,τι ανθρωπίνως δυνατόν. Μας απέρριψαν επίσημη πρόταση, κάναμε αντιπρόταση και πάνω σε αυτή προσπαθούμε να βρούμε την χρυσή τομή. Όταν ξαφνικά οι καμηλιέρηδες του Αυγούστου γίνονται υψηλότατοι… τους ευχαριστούμε, είναι τίτλος που έχει ο πρίγκιπας και δε χρειαζόμαστε διαφήμιση. Ας αφήσουμε τους δικηγόρους και τους οικονομικούς συνεργάτες να κάνουν τη δουλειά τους, να γίνει η συμφωνία και να κάνουμε καλές γιορτές».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ του Παναθηναϊκού


«Η Αυτού Υψηλότης να μην αλλάξει γνώμη»


Η ανακοίνωση που έχει ειρωνικό τόνο με πολύ προσεκτικό ύφος, ευχαριστεί την «Αυτού Υψηλότης» που συνεχίζει να ενδιαφέρεται για την ΠΑΕ, παρά την πικρία του, και τονίζει πως οι μέτοχοι θα συνεργαστούν με τους δικηγόρους του Πρίγκιπα, με την ελπίδα ότι αυτός δεν θα αλλάξει γνώμη.

Οσον αφορά επί της διαδικασίας οι μέτοχοι τονίζουν ότι εφόσον ο Πρίγκιπας στείλει έμβασμα στην ΠΑΕ με τα 28 εκατομμύρια μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου έναντι της αύξησης, τότε άμεσα θα παραιτηθεί η πλειοψηφία του Δ.Σ. και θα οριστούν άνθρωποι της επιλογής του.

H ανακοίνωση των μετόχων:

«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας που η Αυτού Υψηλότης δεν άφησε την πικρία του απέναντί μας να εμποδίσει τα σχέδια του για τον Παναθηναϊκό. Άλλωστε μετά την απόκτηση της ΠΑΕ δεν θα χρειασθεί να συνεργασθεί μαζί μας και εμείς σε αυτή την περίπτωση θα τον συγχαρούμε και θα τον ευχαριστήσουμε για την προσφορά του στην αγαπημένη μας ομάδα.

Επί της διαδικασίας τον διαβεβαιώνουμε ότι η επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα αποφασισθεί στις 20-12-2012 στα 28 εκατ. Ευρώ με τιμή 0,33 Ευρώ ανά μετοχή και οι μέτοχοι θα παραιτηθούν εγγράφως από τα δικαιώματα προτίμησης που έχουν.

Συνεπώς, εφόσον η Αυτού Υψηλότης στείλει με έμβασμα στην ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 28 εκατ. Ευρώ μέχρι τις 31-12-2012 έναντι της αυξήσεως, άμεσα θα παραιτηθεί η πλειοψηφία του Δ.Σ. και θα ορισθούν οι άνθρωποι της επιλογής του, οι οποίοι θα ολοκληρώσουν την αύξηση ώστε τα χρήματα που έχουν σταλεί "έναντι της αυξήσεως" να μετατραπούν σε μετοχές.

Είμαστε δε διατεθειμένοι να συνεργασθούμε με τους δικηγόρους της Αυτού Υψηλότητος ώστε να τους δώσουμε ότι εξασφαλίσεις επιθυμούν για την αυστηρή τήρηση της ανωτέρω διαδικασίας.

Ελπίζουμε ότι η αγάπη της Αυτού Υψηλότητος για τον Παναθηναϊκό και η επιθυμία του για μια επικερδή επένδυση της τάξεως των 170 εκατ. Ευρώ θα έχει σαν αποτέλεσμα να πάρει τον έλεγχο της ΠΑΕ. Εμείς, με την ελπίδα ότι δεν θα αλλάξει γνώμη, θα προχωρήσουμε την διαδικασία ούτως ή άλλως»

Δήλωση του Αλαφούζου με πολλές προεκτάσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ


Δήλωση του Γιάννη Αλαφούζου με πολλές προεκτάσεις και πολλές ερμηνείες... Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός δηλώνει αποφασισμένος να «πάρει κεφάλια» και αφήνει αιχμές για το παρελθόν του συλλόγου, χωρίς να διευκρινίζει αν αναφέρεται στο αγωνιστικό ή το διοικητικό κομμάτι!

«Εδωσε σε πολλούς ανθρώπους την ευκαιρία, ξεχνώντας το παρελθόν, να συμπράξουν στην προσπάθεια για την σωτηρία και την αναγέννηση του Παναθηναϊκού και αυτοί το εξέλαβαν ως αδυναμία ή αφέλεια» αναφέρει μεταξύ άλλων, χωρίς βεβαίως να διευκρινίζει τι εννοεί...

Ο Αλαφούζος διατηρεί ανοικτή την πόρτα στον Πρίγκιπα, αλλά στο τέλος της ανακοίνωσης ξεκαθαρίζει πως «όσο εγώ θα ηγούμαι αυτής της προσπάθειας ο δρόμος της σωτηρίας θα περάσει μέσα από την κάθαρση που εγώ κρίνω απαραίτητη για τη δημιουργία ενός Παναθηναϊκού ηθικού, έντιμου και απελευθερωμένου από κάθε μορφής συμφέροντα και σκοπιμότητες».


Τι σημαίνει αυτό; Προφανώς ο Αλαφούζος μιλάει για κομμάτια του Παναθηναϊκού που δεν λειτουργούν με υγιή και έντιμο τρόπο, χωρίς βεβαίως να διευκρινίζει αν αναφέρεται σε σκοπιμότητες που έχουν σχέση με το χθεσινό ματς ή με άλλα ζητήματα.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν, όσο ο Γιάννης Αλαφούζος δεν διευκρινίζει τι εννοεί, είναι πολλά... Ποιος είναι ο «εσωτερικός εχθρός», τι είδους «πόλεμος» γίνεται εκ των έσω, ποιοι είναι οι αφανείς υποστηρικτές του Πρίγκιπα, τι είδους «σκιές» υπάρχουν στο χθεσινό ματς και πολλά άλλα είναι μεταξύ των ερωτημάτων που τίθενται...

Η δήλωση του Γιάννη Αλαφούζου:

«Η ντροπιαστική ήττα του Παναθηναϊκού στη Βέροια δεν πρόκειται να μείνει χωρίς συνέπειες. Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι δεν αντιλαμβάνομαι τι έχει συμβεί και τι συμβαίνει στον Παναθηναϊκό. Έδωσα σε πολλούς ανθρώπους την ευκαιρία, ξεχνώντας το παρελθόν, να συμπράξουν στην προσπάθεια για την σωτηρία και την αναγέννηση του Παναθηναϊκού και αυτοί το εξέλαβαν σαν αδυναμία ή αφέλεια.

Όποιος θέλει να βάλει χρήματα στον Παναθηναϊκό και να αναλάβει τη διοίκησή του, συμπεριλαμβανομένου της Αυτής Υψηλότητας και των εμφανών και αφανών υποστηρικτών του, είναι ευπρόσδεκτος.

Όσο όμως εγώ θα ηγούμαι αυτής της προσπάθειας ο δρόμος της σωτηρίας θα περάσει μέσα από την κάθαρση που εγώ κρίνω απαραίτητη για τη δημιουργία ενός Παναθηναϊκού ηθικού, έντιμου και απελευθερωμένου από κάθε μορφής συμφέροντα και σκοπιμότητες».

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Ρότσα: «Αναλαμβάνω την ευθύνη για την εφιαλτική βραδιά

Περίλυπος ήταν ο Χουάν Ραμόν Ρότσα μετά το τέλος του αγώνα της Βέροιας, όπου ο Παναθηναϊκός έχασε με κατεβασμένα χέρια από την ομώνυμη ομάδα.

                                                                                                                                                              


Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» τόνισε ότι η ομάδα του βρέθηκε σε πολλή κακή βραδιά και δεν μπήκε καθόλου στο ματς, ενώ ήταν δίκαιη η επικράτηση της Βέροιας

«Ηταν μια πολλή κακή ποδοσφαιρική βραδιά για μας. Δεν μπήκαμε καθόλου στο ματς. Ελπίζω να μας γίνει μάθημα γιατί είχαμε φτάσει σε ένα καλό επίπεδο. Δεν θα πρέπει να ξεκινήσουμε πάλι από το μηδέν, αλλά από την απόδοση που πιάσαμε στο ματς με τον Ολυμπιακό κι έπειτα» είπε αρχικά.

Οσον αφορά στην Βέροια είπε:
 «Η Βέροια ήταν καλύτερη από μας. Είπα μεσοβδόμαδα ότι αδικείται από τη βαθμολογική της θέση και το απέδειξε με έναν Παναθηναϊκό που δεν μπήκε ποτέ στο ματς».

Στη συνέντευξη Τύπου επεσήμανε:
 «Ηταν μια πολλή κακή ποδοσφαιρική βραδιά για μας. Δεν μπήκαμε καθόλου στο ματς. Ελπίζω να μας γίνει μάθημα γιατί είχαμε φτάσει σε ένα καλό επίπεδο. Δεν θα πρέπει να ξεκινήσουμε πάλι από το μηδέν, αλλά από την απόδοση που πιάσαμε στο ματς με τον Ολυμπιακό κι έπειτα» επεσήμανε στην αρχική τοποθέτησή του ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Αναφερόμενος στη Βέροια, είπε πως «ήταν πάρα πολύ καλή. Το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο. Ήταν μια εφιαλτική βραδιά για μας. Όπως παίρνω τα εύσημα για τα καλά παιχνίδια, αναλαμβάνω τις ευθύνες για τη σημερινή πολύ κακή παρουσία. Ήμασταν πολύ κατώτεροι από τα προηγούμενα παιχνίδια. Η Βέροια κέρδισε δίκαια γιατί δεν αντιδράσαμε καθόλου κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού».

Ο Αργεντινός ρωτήθηκε για τα διοικητικά της ΠΑΕ, όμως δεν θέλησε να πάρει θέση, περιορίζοντας τα σχόλιά του στο αγωνιστικό κομμάτι: «Εμείς δεν έχουμε σχέση με τα διοικητικά. Δουλεύουμε στο ποδοσφαιρικό κομμάτι, τα άλλα είναι εκτός και δεν μπορούμε να έχουμε άποψη», είπε χαρακτηριστικά.

Και συνέχισε: «Πρέπει να μας γίνει μάθημα το σημερινό. Κάναμε κάποια βήματα μπροστά, όμως αυτή ήταν μια πολύ κακή βραδιά. Δεν είχαμε κανένα στοιχείο που είχαμε στα προηγούμενα ματς. Καλή κυκλοφορία, πίεση στη μπάλα, χώρους. Κόντρα στη Βέροια δεν τα είχαμε. Η Βέροια ήταν κυρίαρχη του παιχνιδιού».

Ο Ρότσα έστρεψε την προσοχή της ομάδας στην αναμέτρηση του Κυπέλλου με την Προοδευτική και προσέθεσε: «Ήταν 25 μέρες με συνεχόμενα παιχνίδια αλλά αυτό δεν είναι άλλοθι για την εμφάνιση. Εγώ αναλαμβάνω τις ευθύνες για την εφιαλτική βραδιά. Δεν μένουμε εκεί. Το ποδόσφαιρο έχει χαρές και λύπες. Ο Παναθηναϊκός είναι ένα μεγάλο σωματείο και πρέπει να προχωρήσουμε. Δεν θέλω να βγάλουμε άλλοθι γιατί θα μειώσουμε και την παρουσία της Βέροιας. Ο αντίπαλος μας κέρδισε δίκαια. Ήταν πολύ καλύτερος από εμάς. Όλα τα υπόλοιπα δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα».

Τέλος, για τη συνέχεια της σεζόν τόνισε ότι «θέλω να πιστεύω ότι κάναμε μια κακή παρένθεση. Ήμασταν σε πολύ χαμηλό επίπεδο και όταν δεν είσαι ανταγωνιστικός έρχονται μέρες που ο αντίπαλος είναι καλύτερος από εσένα και δεν μπορείς να αντιδράσεις. Νομίζω ότι πρέπει να ξεκινάμε από τα καλά στοιχεία που είχαμε έως τώρα. Πολλές φορές στην Ελλάδα είναι μαύρο ή άσπρο. Το ποδόσφαιρο είναι το ωραιότερο άθλημα γιατί κάθε τρεις- τέσσερις μέρες σου δίνει μια ευκαιρία. Γυρίσαμε πίσω αλλά οι βάσεις υπάρχουν. Πιστεύω ότι θα φτάσουμε στο σημείο ο Παναθηναϊκός να γίνει όπως ήταν στο παρελθόν».

Θεοδωρίδης: «Ο Αλαφούζος φταίει για ό,τι έγινε

ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΟ


Βολές κατά του προέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννη Αλαφούζο, εξαπέλυσε ο Σάββας Θεοδωρίδης μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, επισημαίνοντας ότι αυτός έχει πυροδοτήσει το κλίμα, με αποτέλεσμα να αμφισβητούνται όλες οι αποφάσεις των διαιτητών.

«Εχω δει παιχνίδια του Πανιωνίου και δεν μπόρεσα να καταλάβω που εκτραχύνθηκε το παιχνίδι. Ποτέ δεν συνέβησαν αυτά που έγιναν σήμερα. Ο Πανιώνιος χωρίς να κάνει ευκαιρία έβαλε ένα γκολ και καλά έκανε. Εμείς είχαμε ευκαιρίες, τέσσερα δοκάρια και μόλις βάλαμε ένα γκολ άρχισαν να μας δέρνουν. Ένα ματς που έπρεπε να έρθει 5-1, το κάναμε 2-1», τόνισε για το ματς.

Και πρόσθεσε αρχίζοντας την επίθεση στον Γιάννη Αλαφούζο: «Πήραμε τη νίκη, όλα καλά, συνεχίζουμε, όμως άλλο είναι το δυσάρεστο. Εχουν μάθει οι φίλαθλοι να αμφισβητούν κάθε φάση. Εκείνος που το έχει πυροδοτήσει όλο αυτό είναι ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ή της Παναθηναϊκής Συμμαχίας, δεν ξέρω τι ακριβώς είναι», είπε ο δεύτερος αντιπρόεδρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ.

Και συνέχισε: «Αμφισβητούνται όλες οι αποφάσεις των διαιτητών, ενώ συνήθως σχολιάζονται αυτές που κρίνουν ένα αποτέλεσμα. Τώρα φτάσαμε στο σημείο να αμφισβητούν ένα φάουλ, ένα κόρνερ, ένα αράουτ. Επόμενο είναι όταν η αντίπαλη ομάδα αμύνεται να κάνει και φάουλ. Ο διαιτητής δεν έκανε τίποτα άλλο από το να εφαρμόσει πιστά τους κανονισμούς. Αμφισβητήθηκαν όλες οι φάσεις. Κάποιοι επιθυμούν να διαλυθεί το ποδόσφαιρο και δε θα τους αφήσουμε», πρόσθεσε ο Σάββας Θεοδωρίδης.

Τέλος, έκανε τον απολογισμό του πρώτου γύρου: «Τελείωσε ο πρώτος γύρος. Είμαι ευχαριστημένος για την πορεία της ομάδας. Πήγαμε καλά στην Ευρώπη, είχαμε καλά αποτελέσματα. Το ότι πορευόμαστε εμένα δε μου λέει τίποτα. Πρέπει να προσέξουμε και να γυρίσουμε πιο δυνατοί, να προπονηθεί η ομάδα και να παίξουμε πολύ ωραιότερο ποδόσφαιρο. Καλές γιορτές, εύχομαι να δυναμώσουν περισσότερο όλες οι ομάδες και θέλω να πω ότι οι παίκτες με πίκραναν μόνο στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό γιατί δε δεχόμαστε ούτε ισοπαλία και δη με τον Παναθηναϊκό».

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

«Οχι μεταγραφές για να λέμε ότι κάναμε»

Ο ΑΡΓΕΝΤΙΝΟΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΖΙΓΙΑΜΑ

Ρότσα: «Οχι μεταγραφές για να λέμε ότι κάναμε»

Φρένο στον υπέρμετρο ενθουσιασμό αλλά και εμπιστοσύνη από την πλευρά των φίλων της ομάδας ζήτησε ο Χουάν Ραμόν Ρότσα, επισημαίνοντας ότι ο Παναθηναϊκός χτίζει το οικοδόμημα μιας ομάδας με ευοίωνο μέλλον, στη χθεσινή του συνέντευξη .


Ο Αργεντινός τεχνικός αναφέρθηκε αρχικά στον αγώνα με τη Βέροια υπογραμμίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ήταν μια δύσκολη εβδομάδα για εμάς, με τρία σημαντικά παιχνίδια, ταξίδι στην Αγγλία και στη συνέχεια ένα ενθαρρυντικό παιχνίδι για την ομάδα μου την Κυριακή απέναντι στον Ολυμπιακό. Δίνουμε κάποιες ελπίδες στον κόσμο του Παναθηναϊκού ότι η ομάδα μπορεί να φτάσει σε υψηλότερο επίπεδο. Εχουμε ένα εκτός έδρας παιχνίδι πολύ δύσκολο, γιατί βλέποντας τη Βέροια, ίσως αδικείται από τη θέση που κατέχει. Πρέπει να κρατήσουμε αυτό το επίπεδο και, αν μπορούμε, να το κάνουμε ακόμα καλύτερο. Θέλουμε να πάμε βήμα βήμα, να μη μας πιάνει ο μεγάλος ενθουσιασμός ότι έχουμε πιάσει "ταβάνι". Δεν υπάρχει "ταβάνι" για τον Παναθηναϊκό. Ζητάμε κάτι καλύτερο παιχνίδι με παιχνίδι. Ελπίζω να κρατήσουμε αυτό το επίπεδο και να κάνουμε ένα βηματάκι ακόμα στο παιχνίδι της Κυριακής.

Είμαστε ακόμα στον πρώτο γύρο, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά και δύσκολα παιχνίδια, όπως είναι αυτό της Κυριακής. Ελπίζουμε ότι με τον τρόπο που αγωνίζονται οι δύο ομάδες θα γίνει ένα καλό παιχνίδι. Εχουμε ανάγκη από καλά παιχνίδια, για να ανεβάσουμε το προφίλ του ελληνικού ποδοσφαίρου που πολλές φορές τσαλακώνεται.


Ερχονται οι γιορτές, αλλά έχουμε και ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι με την Προοδευτική. Και το λέω αυτό γιατί όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά για εμάς. Μετά θα έχουμε μια μικρή παύση στο αγωνιστικό κομμάτι και τις προπονήσεις, ώστε να επιστρέψουν μετά τις γιορτές οι ποδοσφαιριστές και να είναι έτοιμοι για το δεύτερο μέρος της σεζόν, που θα είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί θέλουμε να βελτιώσουμε την εικόνα της ομάδας, αλλά και τη βαθμολογική της θέση. Είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά να μη μας πιάσει ο μεγάλος ενθουσιασμός. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να προχωρήσουμε με τη σοβαρότητα που έχουμε πάει σε όλα τα παιχνίδια μέχρι τώρα...».

Οσον αφορά το εάν είναι ευχαριστημένος από τον απολογισμό του ενός μήνα παρουσίας του στον πάγκο του «τριφυλλιού» τόνισε: «Ναι, γιατί ήταν πολύ δύσκολο πρόγραμμα. Η αλλαγή έγινε πάνω στο ξεκίνημα δύσκολων και συνεχόμενων αγώνων. Είχαμε λίγες μέρες για ξεκούραση. Δεν περάσαμε τα δύσκολα, αλλά νομίζω ότι σπάσαμε ένα φράγμα αβεβαιότητας που υπήρχε. Ευτυχώς τα πράγματα είναι καλύτερα και αυτό φαίνεται, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε εκεί. Πρέπει να προχωράμε, ο Παναθηναϊκός είναι στο σήμερα, στο αύριο, στο μέλλον και χτίζουμε όλο το οικοδόμημα του Παναθηναϊκού για ένα καλύτερο μέλλον. Θέλει υπομονή και όχι μεγάλο ενθουσιασμό. Γιατί ο μεγάλος ενθουσιασμός δεν σε οδηγεί σε έναν δρόμο, αλλά μερικές φορές σε βγάζει από τον δρόμο που θέλεις.

Είδαμε και στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό ότι ο κόσμος -παρότι δεν κερδίσαμε- έφυγε από το γήπεδο με ένα χαμόγελο και ευχαριστημένος από την προσπάθεια. Θέλουμε να το κρατήσουμε και προχωράμε. Εγώ πρέπει να μιλήσω για αυτό το κομμάτι, τα λέω και πρέπει να συνεχίσουμε ταπεινά, γιατί ακόμα είμαστε στην αρχή. Εχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας...».

«Η κίνηση έγινε πολύ πριν αναλάβω»

Μιλώντας για τα μεταγραφικά και δη για την επικείμενη απόκτηση του Γιοχέι Καζιγιάμα, ο Χουάν Ραμόν Ρότσα επιβεβαίωσε τα ρεπορτάζ που ήθελαν τον Ιάπωνα να έχει εξεταστεί από το καλοκαίρι και εγκριθεί κατόπιν από τον Φερέιρα.

«Η κίνηση, για τον ποδοσφαιριστή από την Ιαπωνία, αυτή έχει γίνει πολύ πριν αναλάβω. Πρέπει να κοιτάμε την πραγματική εικόνα που επικρατεί στο σωματείο. Δεν θέλουμε να κάνουμε μεταγραφές, γιατί απλά πρέπει να κάνουμε. Εχουμε ένα καλό ρόστερ και θα στηρίξουμε αυτό το καλό ρόστερ για να το κάνουμε καλύτερο. Αυτό θέλουμε. Γι' αυτό είναι πάντα επικίνδυνο σε κάθε μεταγραφική περίοδο -είτε είναι καλοκαίρι είτε χειμώνα- γιατί θα ακουστούν πολλά ονόματα, με όποια σκοπιμότητα υπάρχει για κάθε ποδοσφαιριστή που προτείνουν στον Παναθηναϊκό.

Πρέπει να έχουμε καλή εικόνα και θέλουμε ηρεμία σε αυτό το κομμάτι. Είναι μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για να οργανωθεί ο Παναθηναϊκός πάρα πολύ καλά, ώστε να ελαττώσουμε το ενδεχόμενο αποτυχίας μιας μεταγραφής. Ο κόσμος δεν πρέπει να περιμένει πολλά πράγματα. Ισως να μην περιμένει και τίποτα. Να έχει εμπιστοσύνη στη δουλειά που κάνουμε, στη σκέψη που έχουμε, γιατί είναι από τις λίγες χρονιές στον σύγχρονο Παναθηναϊκό που όλο το οικοδόμημα της ομάδας απαρτίζεται από Παναθηναϊκούς. Και τι θέλουμε εμείς; Το καλύτερο για τον Παναθηναϊκό, χωρίς να προκαλέσουμε κι άλλες ζημιές. Θα ακουστούν πολλά ονόματα, όμως δεν θα είναι η πραγματικότητα. Εμείς τη γνωρίζουμε και θέλουμε να προστατέψουμε ένα σωματείο που προσπαθεί να ανακάμψει. Προχωράμε με ηρεμία κι αν γίνει κάτι, θα γίνει με πάρα πολλή προσοχή».

«ΜΑΧΗ» ΜΑΡΙΝΑΚΗ - ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ


Των «υπόδικων» το κάγκελο στη Λίγκα!

Στην αντεπίθεση πέρασε στη διάρκεια του ΔΣ της Superleague ο Βαγγέλης Μαρινάκης και στη διάρκεια της παρουσίας του εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του απόντα Γιάννη Αλαφούζου αλλά και του παρόντα αντιπροέδρου της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Χρήστου Παναγόπουλου.

Οι τόνοι ανέβηκαν, αντηλλάγησαν καταγγελίες για πάρε δώσε με τη δικαιοσύνη και επακολούθησαν σχεδόν ταυτόχρονες... διαρροές από τις δύο πλευρές για τα όσα συνέβησαν στη διάρκεια της συνεδρίασης!

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης πήρε πρώτος τον λόγο και επιτέθηκε μετωπικά εναντίον του Παναθηναϊκού: «Είδαμε όλοι ένα καλό ντέρμπι και αντί να βγει ο πρόεδρος του ΠΑΟ να πει μπράβο στους ποδοσφαιριστές του και στους αντιπάλους ποδοσφαιριστές βγήκε πάλι και έλεγε για τους διαιτητές και δηλητηρίασε για μια ακόμα φορά ή μάλλον προσπάθησε να δηλητηριάσει το ποδόσφαιρο», είπε αρχικά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και συνέχισε εναντίον του Γιάννη Αλαφούζου, χωρίς να αναφέρει το όνομά του: «Δεν μπορεί να ξεφτιλίζει το ποδόσφαιρο διαρκώς ένας άνθρωπος που δεν έχει βάλει ούτε ένα ευρώ και δεν πρόκειται να βάλει ούτε ένα ευρώ…»

Μώραλης: «Υπάρχουν πιο σοβαρά θέματα από τις κόντρες μελών της λίγκας»
Καταδικάζει όσους δυσφημούν και παίρνει μέτρα η λίγκα

Στη συνέχεια επιτέθηκε εναντίον του αντιπροέδρου του Παναθηναϊκού, Χρήστου Παναγόπουλου:

«Έρχεται στις συνελεύσεις ο καταδικασμένος από το Εφετείο κ. Παναγόπουλος και μας λέει ότι άνθρωποι οι οποίοι ακόμα δεν έχουν απολογηθεί, μιλάω για τους διαιτητές πρέπει να αποχωρήσουν από το ποδόσφαιρο! Χωρίς καμιά καταδίκη! Αλλά ο ίδιος που είναι καταδικασμένος ήδη και ζητάει τώρα αναίρεση από τον Άρειο Πάγο, μπορεί να διοικεί και να έχει λόγο. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά;»...

Και ο κ. Μαρινάκης κατέληξε: «Πρέπει επιτέλους να αποφασίσει η Λίγκα ποιες θα είναι οι κυρώσεις που θα επιβάλλονται στα μέλη του συνεταιρισμού που κάνουν κακό στο προϊόν και στα μέλη που απαξιώνουν το ποδόσφαιρο. Επίσης θα πρέπει να δούμε σοβαρά πως θα αντιδράσουμε σαν Λίγκα απέναντι στο φαινόμενο να πληρώνουν κάποιοι τον συνεταιρισμό και κάποια μέλη του συνεταιρισμού να τους επιτίθενται και να τους καθυβρίζουν»…

Ο Χρήστος Παναγόπουλος αντέδρασε λέγοντας: «Το λέτε λάθος. Δεν υπάρχει τελεσίδικη καταδίκη, αλλά αναίρεση στον Άρειο Πάγο. Το ποινικό μου μητρώο είναι καθαρό»

Επακολούθησε ο εξής διάλογος σύμφωνα με «πράσινες» πηγές:

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: «Εσύ τα λες αυτά»

ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: «Εγώ τα λέω και να μην λες ψέματα. Υπόδικος είσαι εσύ, ας μην ανοίξουμε τώρα το θέμα».

Εν συνεχεία υπήρξε αντίδραση και από άλλες ομάδες στη λογική του... «ποιο είναι το πρόβλημα του Παναθηναϊκού με τη διαιτησία; Μας δημιουργήσατε πρόβλημα στους οπαδούς μας με τις δηλώσεις σας για παραρτήματα»...

Το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Λίγκας, Γιάννης Μόραλης λέγοντας στον Χρήστο Παναγόπουλος: «Εχετε πει ότι η Λίγκα εξυπηρετεί το κατεστημένο. Στα έξι χρόνια, όμως, από τη σύστασή της όλες οι αποφάσεις είναι ομόφωνες πλην αυτής του ΟΠΑΠ που προσβάλλατε»...

Στο σημείο αυτό σύμφωνα με πηγές του Παναθηναϊκού, ο κ. Παναγόπουλος ρώτησε: «Εντάξει, τελειώσατε τώρα;» και πήρε το λόγο. «Ο Παναθηναϊκός δεν έχει κάτι με τη Λίγκα γενικά, ούτε με το θεσμό, απλώς τον ενδιαφέρει η διαφάνεια και ο πόλεμος κατά της διαφθοράς. Δεν θέλει να μένει τίποτα κρυφό και αυτό βοηθάει τη Λίγκα και δεν πρέπει να την προβληματίζει».

Απαντώντας εν συνεχεία σε όλα τα θέματα που έθεσε ο Μαρινάκης μεταξύ άλλων σχολίασε:

Τα προβλήματα με τους ορισμούς διαιτητών που δημιουργούν σκιές σε πολλά παιχνίδια του πρωταθλήματος, προτείνοντας οι ορισμοί να γίνονται πλέον από τη Λίγκα κάτι που παλιότερα είχε ζητήσει και ο Ολυμπιακός.

Το θέμα των δανεισμών λέγοντας ότι πρέπει να επαναπροσδιοριστεί το ρυθμιστικό τους πλαίσιο προκειμένου να μην προκαλείται η αίσθηση περί θυγατρικών.

Την ΕΠΟ που επιχορηγείται από το κράτος και λειτουργεί εις βάρος του ελληνικού πρωταθλήματος.

Το θέμα των ΜΜΕ που συνδέονται με τον κ. Μαρινάκη και δυσφημίζουν συστηματικά το ελληνικό ποδόσφαιρο προκαλώντας αντιδράσεις.

Σε ερώτηση για το τι εννοούσε ο κ. Αλαφούζος περί θυγατρικών ο κ. Παναγόπουλος είπε: «Εμείς, δηλαδή ο κ. Αλαφούζος, εννοούσαμε πως το γεγονός ότι δεν υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο ή μάλλον το υφιστάμενο δεν βάζει όριο, οδηγεί τους φιλάθλους να αμφιβάλουν και η αξιοπιστία πηγαίνει από εδώ και από εκεί», κάτι στο οποίο συμφώνησαν όλοι.

ΣΠΑΝΟΣ: «Δεν είναι ανάγκη να απολογείται ο ΠΑΟ, απλά πρέπει να προβλεφθούν καταστατικές ποινές για όποιον ξεφεύγει».

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: «Εγώ αν ήμουν πρόεδρος δεν θα του έδινα τα λεφτά της χορηγίας»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: «Μην τα λες εσύ . Εσύ όταν ήσουν πρόεδρος με τις ενέργειές σου δυσφήμισες το ποδόσφαιρο».

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: «Εγώ έκανα ένα λάθος και το παραδέχτηκα. Εσύ κάνατε χειρότερα πράγματα μετά»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: «Αυτά τα λες εσύ αλλά δεν είσαι πρόεδρος της Λίγκας και δεν μας αφορά»

Ο Μαρινάκης ρώτησε αν τελειώσανε για να φύγει και ο Παναγόπουλος πρόσθεσε : «Να πω και για τη διαιτησία. Θεωρούμε ότι το είχε θέσει και ο Ολυμπιακός παλιά, να επανεξεταστεί το ενδεχόμενο οι επιλογές να γίνονται από τη Λίγκα και όχι από την ΕΠΟ. Στηριζόμαστε στις δηλώσεις πρώην μέλους της ΚΕΔ (Σάββας) που λέει ότι δεν είναι ορθά ορισμένοι οι πίνακες»

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: «Και σε αυτό συμφωνούμε. Κάτι άλλο έχετε να μας πείτε;»

ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: «Λέτε ότι βγάζουμε ανακοινώσεις και δυσφημούμαι το άθλημα αλλά έχω εδώ ένα πακέτο που έχει μέσα δημοσιεύματα από μέσα προσκείμενα σε εσάς που μας τσακίζουν».

ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ: «Αυτά είναι οπαδικά, ξέρετε τι κάνουν και σε μένα;»

ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ: «Δεν είναι μόνο οπαδικά. Είναι μέσα που έχουν άμεση σχέση με τον Ολυμπιακό»

Ακολούθησε μια ανάλυση του Παναγόπουλου για το τι εστί ΕΠΟ «Η ΕΠΟ είναι ένας δημόσιος οργανισμός που επιχορηγείται από το κράτος με χαρτόσημο».

Ο δικηγόρος του Ολυμπιακού κ. Γιαννίκος πεταγόταν συχνά και άφηνε υπονοούμενα για να δεχτεί την αντίδραση του κ. Παναγόπουλου: «Να μιλάνε αυτοί που έχουν λόγο εδώ μέσα, όχι εσείς. Εγώ μίλαγα με τον πρόεδρό σου. Αν θες να μιλήσεις μπορείς να τα πεις με τον κ. Πέτσο».

ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ: «Αμα δεν με θέλετε φεύγω. Με αυτά που λέτε θίγετε και τον κ΄.Πέτσο»

ΠΕΤΣΟΣ: «Δεν με θίγει κανείς. Ξέρω τα όριά μου. Ποτέ μου δεν ειρωνεύτηκα ούτε εσάς ούτε τον κ. Μαρινάκη»





«Θέλω να πάρω τίτλους με τον ΠΑΟ»

«ΕΠΙΒΡΑΝΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ»
«Θέλω να πάρω τίτλους με τον ΠΑΟ» 


Με το βραβείο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή της 14ης αγωνιστικής της Superleague τιμήθηκε ο Χάρης Μαυρίας. Ο νεαρός άσος του «τριφυλλιού» βραβεύτηκε από τον παλαίμαχο άσο του Παναθηναϊκού Γιώργο Καπουράνη.

Μετά τη βράβευσή του ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού τόνισε ότι αυτό το βραβείο είναι ένα κίνητρο για την συνέχεια και δεν έκρυψε ότι η μεγάλη του επιθυμία είναι η κατάκτηση τίτλων με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Χάρη Μαυρία


Για την βράβευση του ως MVP της 14ης αγωνιστικής: «Αυτό για μένα είναι ένα κίνητρο, για να συνεχίσω την σκληρή δουλειά. Το βραβείο αυτό αξίζει σε όλη την ομάδα, για την δουλειά που έκανε μέσα στο γήπεδο και φάνηκε από τον τρόπο με τον οποίο αγωνιστήκαμε».

Για το αν είναι επιβράβευση για τις προσπάθειες του, ο τίτλος του MVP: «Είναι επιβράβευση. Αυτό που έχω να κάνω από εδώ και πέρα είναι να δουλέψω σκληρά».

Για την επόμενη ημέρα στον Παναθηναϊκό έπειτα από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Δουλειά μας ως επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, είναι να βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να είμαστε το ίδιο σοβαροί και συγκεντρωμένοι σε κάθε αγώνα».

Για το αν έχει ως στόχο την κατάκτηση τίτλων με τον Παναθηναϊκό: «Με τον Παναθηναϊκό θέλω να πάρω πολλούς τίτλους... Γιατί είναι η ομάδα που αγαπάω».

Από την πλευρά του ο κ. Καπουράνης ανέφερε:

Για την βράβευση του Χάρη Μαυρία: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος γιατί πολλά παιδιά ακολουθούν τον δρόμο της πρώτης ομάδας και ο Χάρης προέρχεται από τις σχολές ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού. Είμαι χαρούμενος που βρίσκεται στην πρώτη ομάδα όπως και ο Χουχούμης και μην ξεχνάμε ότι ακολουθούν πάρα πολλά παιδιά που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις Ακαδημίες της Παιανίας».

Για την εξέλιξη του Μαυρία: «Επειδή ξέρω τον χαρακτήρα του, θα πω ότι έχει πολλά χρόνια μπροστά του για να δουλέψει. Αυτή τη στιγμή το μόνο που χρειάζεται είναι η καλή δουλειά επί καθημερινής βάσεως και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε. Επειδή παρακολουθώ τον Χάρη όλα αυτά τα χρόνια, έχει σταδιακή βελτίωση κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο. Ανεβαίνει σταθερά και αυτό οφείλεται στην δουλειά που κάνει και στον πολύ καλό χαρακτήρα που έχει».

Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Ιδού η πριγκιπική επιταγή!


Ιδού η πριγκιπική επιταγή!

Στοιχεία, αριθμούς, διευθύνσεις και ονοματεπώνυμα που ο Πρίγκιπας Φεϊζάλ δεν θέλησε να βγουν σε κοινή θέα και τα έσβησε με «μπλάνκο» στην πρόταση που μοίρασε στους δημοσιογράφους, φέρνει στη δημοσιότητα το SentraGoal!

Συγκεκριμένα, ψάξαμε, βρήκαμε και σας παρουσιάζουμε τον αριθμό της περιβόητης επιταγής των 28 εκατομμυρίων ευρώ, το πολυσυζητημένο υποκατάστημα της Barclays στο Λονδίνο που κατατέθηκαν τα χρήματα, αλλά και την ημερομηνία έκδοσης της επιταγής!

Στοιχεία που είναι στα χέρια των επτά βασικών μετόχων της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και οι οποίοι μπορούν πλέον να τσεκάρουν την αξιοπιστία του Πρίγκιπα και το αντίκρισμα της επιταγής στο όνομα «Panathinaikos FC».

Ο αριθμός της επιταγής είναι «587793», εκδόθηκε στις 5 Δεκεμβρίου του 2012 και τα χρήματα είναι κατατεθειμένα στο υποκατάστημα της Barclays που βρίσκεται στο κέντρο του Λονδίνου, συγκεκριμένα στην οδό 102 High Street.

Το SentraGoal έχει στην κατοχή του και το όνομα του συμβολαιογράφου που εδρεύει στην Αθήνα και στον οποίο έχει κατατεθεί η επιταγή, αλλά για ευνόητους λόγους δεν το δημοσιοποιεί.

Βεβαίως πως όλα τα παραπάνω υπάρχουν δεν σημαίνει αυτόματα πως το deal είναι έτοιμο να γίνει... Πρέπει να ακολουθήσουν πολλά βήματα και βεβαίως να ξεπεραστούν πολλά εμπόδια και μην ξεχνάμε άλλωστε πως και τις προηγούμενες φορές που παρουσιάστηκαν πρίγκιπες υπήρχαν ανάλογα στοιχεία που αποδείκνυαν την οικονομική ευρωστία των ανθρώπων που ήθελαν να εμπλακούν, αλλά την τελευταία στιγμή, για κάποιον λόγο, έκαναν πίσω...

ΠΗΓΗ SENTRAGOAL



Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

Υποσχέσεις που έμειναν λόγια..Τσάκας Φεϊζάλ


 Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένας Πρίγκιπας Σουλτάν που μετά έγινε Φεϊζάλ, έχοντας εκπρόσωπο ένα μάνατζερ από την Καβάλα.

Τσάκας Φεϊζάλ

Ο Βλάσης Τσάκας παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στα τεκταινόμενα του Παναθηναϊκού στις 20 Σεπτεμβρίου του 2011, όταν εμφανίστηκε με ταξί στα γραφεία της ΠΑΕ όπου είχε Διοικητικό Συμβούλιο για να μιλήσει για την πρόταση του Πρίγκιπα από τη Σαουδική Αραβία, Αλ Σαούντ.

Από τότε πέρασαν μέρες, μήνες, χρόνια, αλλά τίποτα δεν άλλαξε, ή μάλλον άλλαξε και αυτό ήταν ο Πρίγκιπας. Ο Αλ Σαούντ εξαφανίστηκε και ο μάνατζερ από την Καβάλα επέστρεψε λίγο καιρό αργότερα με τον Πρίγκιπα Φεϊζάλ που φαίνεται να είναι το τελευταίο έργο αυτής της παράστασης.

Μετά τις μεταγραφές στον Παναθηναϊκό του Ροναλντίνιο, του Σικαμπάλα, του Βιεϊρίνια, του Τζαβέλα και με προπονητή τον Ζοσέ Μουρίνιο, οι πράσινοι κατέκτησαν εκτός από το νταμπλ και το Τσάμπιονς Λιγκ. Λάθος αυτό είναι απόσπασμα από άλλο παραμύθι...

Πάμε, στα λόγια και τις υποσχέσεις του Βλάση Τσάκα και των Πριγκίπων και Πριγκιπισσών που έφερε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού. Το GAZZETTA.GR με αφορμή τη νέα συνέντευξη Τύπου του Φεϊζάλ, θα προσπαθήσει να χωρέσει σε ένα κείμενο όλα, ή καλύτερα τα περισσότερα (αφού όλο και κάτι θα ξεχάσουμε) από αυτά που έχει υποσχεθεί κατά καιρούς ο μάνατζερ από την Καβάλα...

Από τον Σεπτέμβριο του 2011, όπου ο Βλάσης Τσάκας έκανε διακοπές στη Σαουδική Αραβία και στα... ανάκτορα του Σουλτάν Αλ Σαούντ όπως έλεγε, στην Ελλάδα (στις 22 Σεπτεμβρίου) η προθεσμία που έδωσε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης στον πληρεξούσιο δικηγόρο του πρίγκιπα εξέπνευσε και η πρόταση του Τσάκα που εξαρχής φαινόταν... παραμυθένια, μπήκε στο συρτάρι!

Το απόγευμα της 22ας Σεπτεμβρίου 2011 έληξε η 48ωρη προθεσμία που είχε δοθεί από το δικηγορικό έγγραφο για την έγγραφη εξουσιοδότηση από τον φερόμενο Σαουδάραβα επενδυτή σε δικηγόρο με σκοπό να αρχίσουν οι απαραίτητες διαδικασίες.

Η πλευρά Τσάκα μπορεί να δήλωνε σίγουρη μια μέρα νωρίτεραγια το πληρεξούσιο, ωστόσο ουδέποτε έφτασε κάτι τέτοιο στα χέρια του δικηγορικού γραφείου Κυριακίδης-Γεωργόπουλος , το οποίο ενημέρωσε σήμερα ότι εξέπνευσε η προθεσμία και ως εκ τούτου, για την πλευρά Βαρδινογιάννη δεν υφίσταται αυτή τη στιγμή ζήτημα επίσημης προσφοράς.

Λίγο καιρό αργότερα, ο Βλάσης Τσάκας, έδωσε στην δημοσιότητα δελτίου Τύπου με δήλωση του Σουλτάν, ο οποίος δηλώνει έτοιμος να πάρει τον Παναθηναϊκό μαζί με μια φωτογραφία τους. Τα περίεργα του δελτίο Τύπου ήταν πως το όνομα που ήρθε στην δημοσιότητα μέσω του διαβατηρίου από την κράτηση που έγινε στον Αστέρα περιείχε το όνομα Φαρχάν . Στο νέο δελτίο Τύπου στην υπογραφή του Πρίγκιπα υπάρχει το Ραχμάν και πουθενά το Φαρχάν . Διαφορετικό όνομα επίσης υπάρχει και στην πρόταση επιστολή από εκείνο που δόθηκε στην δημοσιότητα.

Επίσης, η σφραγίδα από την επιστολή-πρόταση προς την ΠΑΕ Παναθηναϊκός ήταν διαφορετική από εκείνη του δελτίου Τύπου καθώς από στρογγυλή έγινε οβάλ, ενώ η υπογραφή στο τέλος του κειμένου, έμοιαζε διαφορετική από εκείνη της επιστολής-πρότασης προς την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Μετά από τρεις εβδομάδες στην επιφάνεια, ο Βλάσης Τσάκας έκανε δηλώσεις σαν πρόεδρος του Παναθηναϊκού και έταζε 220 εκατομμύρια που θα επενδυθούν σε μεταγραφές και στο νέο γήπεδο. Διαβάστε παρακάτω μερικές από τις ατάκες του μάνατζερ από την Καβάλα:

*Ο Φερέιρα θα φαγωθεί και αν θέλει θα αναλάβει ρόλο τεχνικού διευθυντή. Υποψήφιος στόχος για τη θέση του προπονητή θα είναι ο Νίκος Νιόπλιας, έχοντας στο πλευρό του τον Κριστόφ Βαζέχα.

*Ο πρίγκιπας, εκτός από την ΠΑΕ, θα βοηθήσει τον Ερασιτέχνη και δεν αποκλείεται να θελήσει να κάνει μπάσιμο και στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός, όντας στο πλευρό των Γιαννακόπουλων.

*Ο πρίγκιπας δεν είναι μόνος του σε αυτή την ιστορία, καθώς θα αναλάβει τις δουλειές στην Ελλάδα μαζί με άλλους συγγενείς του και μέλη της βασιλικής οικογένειας.

* Ο πρίγκιπας θα κάνει ό,τι μπορεί για να φέρει πίσω τον Σισέ από τη Λάτσιο, ενώ όλο έταξε Μιλίτο, Γιώργο Σαμαρά και Τέβες.

*Ο πρίγκιπας είναι κολλητός με τον Αμπντούλ Αζίζ, ο οποίος παίζει να είναι στο πλευρό του στην επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού.

Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Τα λεφτά σε ελληνική τράπεζα αύριο το πρωί


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΦΕΪΖΑΛ
«Τα λεφτά σε ελληνική τράπεζα αύριο το πρωί»

H συνέντευξη Τύπου του Φεϊζάλ
«Δεν έχω πρόβλημα να έρθουν τα λεφτά σε ελληνική τράπεζα, ας δεχτούν την πρότασή μου και την επόμενη μέρα θα έρθουν τα λεφτά στην Ελλάδα». Αυτή τη δήλωση και όχι μόνο έκανε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας ο Πρίγκιπας Φεϊζάλ, ο οποίος απάντησε και στον Γιάννη Αλαφούζο περί αλλεργίας στους Πρίγκιπες.

«Όποιος έχει πρόβλημα με τους πρίγκιπες ας έρθει εδώ να αποκτήσει οικειότητα», είπε ο Πρίγκιπας, ο οποίος προανήγγειλε τέσσερις μεταγραφές, αν και εφόσον αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών. Στα περί αλλεργίας απάντησε και ο εκπρόσωπος του, Βλάσης Τσάκας υποστηρίζοντας πως «όπως λέει η άλλη πλευρά πως είναι αλλεργική στους πρίγκιπες, έτσι και εμείς είμαστε αλλεργικοί στους soft και τους από πάνω».

«Αυτή τη στιγμή υπάρχουν 4 ονόματα αλλά δεν θέλουμε να πούμε. Ας γίνει αποδεκτή η πρόταση να γίνουμε διοίκηση και θα τα δούμε όλα», επεσήμανε ο Φεϊζάλ, ο οποίος για το αν διακρίνει πολεμική από τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αλαφούζο υπογράμμισε: «Δεν θέλω να νομίζω. Όπως είπα και πριν έχω έρθει εδώ μόνο για τον ΠΑΟ και όχι για αντιπαλότητες. Θα μπορούσε να έρθει εδώ ο Αλαφούζος να κάναμε κοινή συνέντευξη».



Οι υποσχέσεις και τα ερωτηματικά

Το SentraGoal είναι το μοναδικό site που σας πρόσφερε LIVE εικόνα από τη συνέντευξη Τύπου του Πρίγκιπα με παραγωγή της Pegasus Interactive στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας με δεδομένη την παρουσία του Γιάννη Αλαφούζου στο στούντιο του Sentra 103.3.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Φαϊζάλ (συνεχής ανανέωση) και δείτε ταυτόχρονα το βίντεο από τη συνέντευξη Τύπου του Πρίγκιπα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας:


«Είναι η δεύτερη φορά που επισκεπτόμαστε την Αθήνα. Θέλουμε να δηλώσουμε τη χαρά μας. Η επίσκεψή μας αφορά τον ΠΑΟ και μόνο. Καταθέσαμε χθες πρόταση και θέλουμε τουλάχιστον το 67,5% των μετοχών. Θα θέλαμε να κάνουμε ανασκόπηση. Πολλά έχουν διαστρεβλωθεί και θα ήθελα να πω την αλήθεια.

Κατά την πρώτη παρουσία μας στην Αθήνα τον Μάη του 2012 είχαμε δηλώσει ετοιμότητα να πάρουμε τις μετοχές κι αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι σε 20 μέρες καταθέσαμε φάκελο στην ΕΕΑ και πήραμε πλήρη έγκριση.

Αυτή η έγκριση μας άνοιγε το δρόμο για να πάρουμε το πλειοψηφικό πακέτο κι έδινε τη σανίδα σωτηρίας που και τότε χρειαζόταν η ομάδα. Τώρα που η Ελλάδα έχει προϋποθέσεις για ανάπτυξη κι ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλη ανάγκη εμείς είμαστε έτοιμοι να εφαρμόσουμε το αρχικό μας πλάνο. Θα σας δοθεί έγγραφο με την πλήρη πρόταση.


Αυτή έχει ως εξής:

1ον: Ζητούμε να μας παραχωρηθεί ποσοστό μέχρι και 90% με ελάχιστο το 67,5%.

2ον: Ζητάμε την παραίτηση τουλάχιστον 12 μελών του ΔΣ. της εταιρίας.

3ον: Ζητάμε τη διενέργεια οικονομικού ελέγχου από 1/1/2012 ως και σήμερα.

Για όλα τα παραπάνω προσφέρουμε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός μια διαταγή 28 εκατομμύρια ευρώ και είναι άμεσα διαθέσιμα για τα ταμεία της ΠΑΕ. Θέλουμε η ΑΜΚ να πάει στα 28 εκατομμύρια. Μ' αυτή την πρόταση ο Παναθηναϊκός απαλλάσσεται από το βάρος των χρεών.

Πρώτος στόχος μας η άμεση διευθέτηση για το γήπεδο. Θα προσπαθήσουμε στον ίδιο χώρο με τον Ερασιτέχνη να συστεγάσουμε τα γραφεία κι όλα τα τμήματα του ΠΑΟ. Σε περίπτωση που αυτό δεν είναι εφικτό έχουμε βρει κτίριο κοντά στο ιστορικό μας γήπεδο που θα αγοραστεί.

Έχουμε προχωρημένες συμφωνίες με αραβικές εταιρίες κι άλλων χωρών για χορηγίες και για την ανέγερση του γηπέδου και στην ομάδα γενικότερα. Το ποσό που διατίθεται για όλα αυτά φτάνει το ύψος των 100 εκατομμυρίων ευρώ. Για μεταγραφές θα βάλουμε περισσότερα από 40 εκατ. ευρώ τα επόμενα 2,5 χρόνια.

Συγκεκριμένα για τον Γενάρη θα γίνουν μελετημένες και προσεκτικές κινήσεις και ήδη έχουν βρεθεί οι στόχοι μας! Πιστεύω ότι καταθέτουμε μια πρόταση αντάξια του μεγέθους και της ιστορίας του Παναθηναϊκού κι αισιοδοξούμε για την αποδοχή της.

Τελειώνοντας ξεκαθαρίζω ότι είμαι εδώ μόνο για αυτό το σκοπό. Δεν θα μπω σε καμία διαδικασία αντιπαράθεσης. Αν αυτό επιθυμούν κάποιοι χτυπούν λάθος πόρτα. Ζητώ την σύμπραξη όλων των Παναθηναϊκών για να δώσουμε νέα ώθηση στην ομάδα και στους φιλάθλους».

Εν συνεχεία του τέθηκαν ερωτήσεις:

Για το ποια λύση θα βρεθεί με όλες τις κόντρες: «Η λύση είναι εδώ. Βρίσκεται μπροστά σας. Εμείς θα συνεχίσουμε να απαντάμε αξιοπρεπώς και στην άλλη πλευρά , γιατί μπορεί να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι. Αν κάποιος δεν έχει οικειότητα με τους πρίγκιπες, να έρθει να με συναντήσει και να αποκτήσει».

Τσάκας: «Όσοι έχουν αλλεργία να πάνε σε γιατρό»

Για το ότι τα χρήματα τα καταθέτει σε τράπεζες εξωτερικού: «Δεν έχω κανένα πρόβλημα να μπουν τα χρήματα σε ελληνική τράπεζα. Όταν δεχτούν την πρότασή μου την επόμενη ημέρα τα λεφτά θα μπουν σε ελληνική τράπεζα. Με μία εντολή σε λιγότερο από μια μέρα μεταφέρονται από τη μια τράπεζα σε άλλη. Όταν γίνει αποδεκτή η πρόταση τα λεφτά έχουν μπλοκαριστεί για τον Παναθηναϊκό».

Για το αν έχει εκδοθεί η επιταγή: «Απεστάλησαν όλα τα στοιχεία στους μετόχους. Η επιταγή εστάλη σε όλους τους μετόχους. Περιμένουμε να αποδεχτούν την πρότασή μας και τα λεφτά την επόμενη ημέρα θα είναι στην Ελλάδα σε όποια τράπεζα θελήσουν».

Γιατί δεν ακολούθησε την οδό μέσα από κάποιον διεθνή οίκο που αναλαμβάνει τέτοιες υποθέσεις και δεν ακολούθησε business plan που ακολουθείται σε τέτοια μεγάλα deal: «Δεν πιστεύω ότι η πρόταση μπορεί να γίνει πιο σοβαρή. Δεν υπάρχει πιο επίσημος τρόπος. Συναντήθηκαν και οι δικηγόροι. Με την πρόταση έχει γίνει και πρόσκληση για τον κ. Αλαφούζο να βρεθεί εδώ. Αν θέλει χαρά μας».

Τσάκας για Αλαφούζο: «Περιμένουμε ανταπόκριση. Τα λεφτά είναι διαθέσιμα. Τους έχουμε καλέσει δεν ήρθε κανένας μέτοχος, όμως ο πρίγκιπας είναι ανοιχτός να μιλήσει με τον οποιοδήποτε θέλει να συζητήσει την πρόταση.

Οι μεγάλες εταιρίες είναι μύθος στο χωριό μου λένε έχεις λεφτά; Με τον παρά μου και την κυρά μου. Και εμείς έχουμε αλλεργία σε ότι είναι πολύ... soft και ψηλά»».


Η δικηγόρος του Φεϊζάλ: «Τα χρήματα υπάρχουν, με έγγραφα και όλα όσα πρέπει. Μας δίνουν τις μετοχές, τους δίνουμε τα χρήματα. Δεν πρόκειται να δοθούν χρήματα, αν δεν αποδεχθούν τους όρους μας. Δεν θα δοθούν τα χρήματα, αν δεν δοθεί αυτό που αγοράζουμε».

Για τη στάση των μετόχων και του ερασιτέχνη και το αν είναι αδιαπραγμάτευτος όρος το 67% που επιδιώκει ο πρίγκιπας ή μπορεί να ξεκινήσει με μικρότερο ποσοστό και μέσω αυξήσεων να φτάσει εκεί που θέλει, στο 90%, ο Βλάσης Τσάκας είπε: «Μάλλον δεν έχεις καλό κομπιουτεράκι. Η πρόταση είναι συγκεκριμένη και αδιαπραγμάτευτη», ενώ ο πρίγκιπας, είπε: ««Εμείς κάναμε συγκεκριμένη την πρότασή μας και θέλουμε μια απάντηση».

Φεϊζάλ: «Εκανα πρόταση και πρόσκληση στους μετόχους να έρθουν. Δυστυχώς δεν ήρθε κανένας. Έχουμε κι άλλες υποχρεώσεις. Αν στην περίοδο που θα είμαστε στην Ελλάδα θέλουν, θα τους συναντήσουμε».

Για τις μεταγραφές: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν τέσσερα ονόματα, να γίνει αποδεκτή η πρότασή μας και θα βγουν όλα στο προσκήνιο».

Για το αγωνιστικό πλάνο και το αν έχει σχέδια αλλαγής προπονητή: «Εμείς έχουμε διαλέξει ονόματα, αλλά όταν ο ιδιοκτήτης διαλέγει ονόματα δεν κάνει μεταγραφές αν δεν συμφωνήσει ο προπονητής. Θα έχουμε το χρόνο να μιλήσουμε με τον προπονητή όταν πάρουμε την ομάδα στα χέρια μας»

Για το ότι από τη στιγμή που γίνει ιδιοκτήτης αν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το γήπεδο και δεύτερον μετά την παύση της πολυμετοχικότητας υπάρχει «εμφύλιος». Αν υπάρχουν σκέψεις για να δώσει λύση σ' όλα αυτά: «Αναφέραμε στην ομιλία μας ότι το πρώτο που μας ενδιαφέρει είναι το γήπεδο. Έχουμε κάνει business plan και σε σύντομο διάστημα απ' όταν αναλάβουμε θα χτιστεί το γήπεδο. Εχω έρθει να επενδύσω, δεν μου αρέσει αυτό που γίνεται και πιστεύω ότι με εμάς διοικούντες θα φέρουμε όλο τον κόσμο κοντά».

Για το τι θα γίνει με την Παναθηναϊκή Συμμαχία και με τον κόσμο που έχει δώσει χρήματα: «Θα προσπαθήσουμε να μείνει όλος ο κόσμος ευχαριστημένος κι όσοι έχουν βάλει λεφτά. Θα βρούμε μια λύση για να είναι όλοι ικανοποιημένοι. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο».

Για το αν βλέπει πολεμικό κλίμα από την πλευρά του Αλαφούζου: «Δεν θέλω να νομίζω κάτι τέτοιο. Έχω έρθει εδώ μόνο για τον Παναθηναϊκό. Δεν θέλω να αναπτύξω αντιπαλότητα με κανέναν. Αν θέλει ο κ. Αλαφούζος ας έρθει να κάνουμε μαζί συνέντευξη Τύπου».

Για τον Βοτανικό: «Σίγουρα θα αντιμετωπίσουμε κάποιες δυσκολίες και δεν υπάρχει καμία επιχείρηση που αντιμετωπίζει δυσκολίες».

Για το παρασκήνιο: «Δεν έρχομαι από άλλο χώρο. Έχω εμπειρία στον χώρο του ποδοσφαίρου. Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να λύσουμε όλα τα προβλήματα που έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο με τη δύναμή μας. Γνωρίζω ποιος είναι ο Παναθηναϊκός και θέλω να τον πάω εκεί που του αξίζει».

Για το ότι ο Αλαφούζος είπε ότι η πρόταση δεν τον καλύπτει και μίλησε με Πατέρα, Βγενόπουλο και λοιπούς και δεν καλύπτονται και για το αν έχει μιλήσει με μετόχους: «Εγώ είμαι επενδυτής, έκανα πρόταση, απάντηση δεν πήρα. Περιμένω να δω τι θα πουν. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο».

Για το γεγονός ότι υπάρχει αμφισβήτηση για τους εν Ελλάδι εκπροσώπους του και το μέλλον τους εφόσον πάρει τον Παναθηναϊκό: «Εάν έρθει ο Παναθηναϊκός στα χέρια μου, εγώ θα επιλέξω τους συνεργάτες μου για το καλό της ομάδας. Θα κάνω τις καλύτερες επιλογές».

Τσάκας για Αλαφούζο στον Sentra 103,3: «Χαίρομαι αν αυτή είναι η άποψη όλων των επιφανών Παναθηναϊκών που δεν τους ικανοποιεί η πρόταση. Αρα αυτοί μπορούν να βάλουν αύριο 30 εκατ. ευρώ και θα τους χειροκροτήσω πρώτος».

Φίλαθλος Παναθηναϊκού απευθυνόμενος στον Φεϊζάλ: «Ευχαριστούμε για την πρόταση και για όσα έχετε κάνει για τον Παναθηναϊκό. Θέλουμε η επένδυσή σας να πιάσει τόπο και θέλουμε ο κ. Αλαφούζος να αποδεχτεί την πρόταση».

Το λόγο πήρε ένας παλαίμαχος της ομάδας λέγοντας: «Να έρθετε σε συμφωνία να βρείτε μια δίκαιη λύση και θα σας αγκαλιάσουμε όλοι οι Ελληνες όχι μόνο οι Παναθηναϊκοί. Ολοι εκτός από τους Ολυμπιακούς» για να πάρει την απάντηση του πρίγκιπα: «Εσεις οι παλαίμαχοι είστε η βάση και θέλουμε να είστε μαζί μας. Σας ευχαριστώ».

Τσάκας για Αλαφούζο: «Όπως λέει η άλλη πλευρά πως είναι αλλεργική στους πρίγκιπες, έτσι και εμείς είμαστε αλλεργικοί στους soft και τους από πάνω».